跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 2004年3月媽咪會~~~Part 4

上次個生日會仲有百多蚊淨,我後來又忘記左埋數,就當係 200 蚊啦。

子爵府

michel,
心怡妹好嗎?kityi 好嗎? 你地撞倒定約出來玩架?又唔叫埋人 :tongue:

心怡d 頭髮都仲係好小wor,佢好似瘦左好多

子爵府

我係無咩邊日唔得,咪睇你地頭咯

子爵府

好似過左好耐,但又好似快,我地呢班小朋友就三歲啦!
祝大家都身體健康,聰明聽教

咁橋,lucas 又係臨過年病左,又係燒左好多日,搞到我幾愁呀,好在過年前兩日好番,總算佢生生性性;不過就人人都問我做咩阿仔又瘦左 :-( :-(

子爵府

各位姨姨,
媽媽話下面有野睇wor

| |
| |
| |
VV

| |
| |
| |
VV

| |
| |
| |
VV

| |
| |
| |
VV

| |
| |
| |
VV

| |
| |
| |
VV

子爵府

michel ee,
令仔? 係咪真架jack?

媽媽話睇下面粒豆 wor.... 細就細d.. 睇到未呀?

子爵府

廳橋廳橋
Kimuimoon, 你睇我揀條粉紅色 ticker 就知我想要咩啦

michel, 點只作嘔作悶,上個禮拜仲作小產添呀! 訓左我成個禮拜床呀! 不過無事 lu, 尋日覆診醫生都話無問題喇

子爵府

各位靚媽,
thank you thank you all
不過醫生都係話仲早,叫我小心 d wor.

Lucas 就無問點解wor -- 講開又講,lucas 好似仲未識用“點解" 呢兩個字,你地d 小朋友係咪個個都會問點解喇? lucas 最多都係問:(物件)咩黎架?(有人做緊野/有事發生)XX 你做咩事呀? 通常佢跟住就會將你講既野,加 d 佢識得/見過相關既野,搭下嘴咁lor, 不過就未會追問點解 lor.....

so far 佢表現都好鍾意個 baby 既 (佢仲堅持 baby 會係個弟弟黎添 )不過到遲d 真係多左個人,可能就唔係咁講法咯....

子爵府

tippy,
咁你究竟想搭幾尾既車呢? 早上車,早落車呀!

你同 jjbb 係咪響 re-on 度定奶粉呀?

我而家都15/16 呀! 話食到三嵗,但又無第隻接住落 wor.... 或者compare 下香港 d 大仔奶粉,同佢有咩唔同先。。。

子爵府

nicole,
嘩!你咁快又預備好喇? 等我仲以為你會等多一兩年添! 真係要比個“服“字你!!!

如果再多一個,你會點湊呀? 我已經惆張緊出年點算,一個工人好難睇得住兩個 lor (又無公公婆婆幫手)!

子爵府

nicole,
我阿嫂都叫住得近,但佢自己都兩件啦,邊得閑丫,同埋佢係d 高層人士黎架,放工仲夜過我呀!
如果唔做野。。。。 唔係唔得既,但我怕食兩年榖種再返出來搵唔到工呀!

子爵府

jjbb, 你都係時候啦,我諗 jerry 都會好鍾意多個細佬/妹妹

connie, sumyi 有無成日摸你個肚呀? lucas 成日摸住我個肚口up up: baby~~ baby~~ 咁,笑死你

子爵府

nicole,

你 book 左做 oscar 未?

子爵府

nicole,
我 book 左 3 april 響威記做,聽講就算響c+ 做,d 化驗/report 都係要送番威記出,威記仲平幾百咁話wor.

你如果打算做,威記好 c+ 好,e+都要 book 架喇,因爲要響 week 11-14 内做,而威記就一定係約 week 12/13.

子爵府

michel,
其實我想問 carol e+ 點樣好耐啦,不過成日都唔記得左
咁佢囡囡都成五個月啦! 真戥佢地開心!

我今日啱啱做完產檢,成3個月啦,都仲係陀得唔係好穩咁
最橙係,e生話 bb 好似有 d 野 wor~~~~~ 對大脾中間有 d 野呀 !

子爵府

tsznok,
至弊唔係見啡,係見 red∼∼ 你話死唔死

你真係要小心啦,出入醫院記得帶口罩,仲要時時洗手呀!
咁阿諾係咪住響公公婆婆度? 你爭取時間休息呀,番到屋企就咩都唔好理,攤下o抖下,有咩就叫個工人做la。

子爵府

tsznok,
呢個禮拜兩次啦,有一兩滴血咁既份量,但又唔係 continuous,流完又無咁lor
醫生照左 us 見到bb無事,胎盤又唔係低,睇過又無息肉,都唔知點解,又係叫我唔好行咁多,唔好拎重野,唔好抱仔,唔好do do,blar blar blar

子爵府

monmon,
tsznok 之前都話左會生,只係估唔到佢咁爽手 je! 你就真係爆冷 wor, 係 planned 定係意外驚喜?
lum 返起,jasmine 真係有大家姐格 wor!!

祝你今次生個仔仔!! (留返d 囡囡 quota 比我同 nicole 呀!)

子爵府

各位打算生第二個/第三個既靚媽們,
既然呢鼠咁熱鬧咯,大家不妨有生襯手,一起來咯
咁我地第時出來,細有細啱玩,大有大啱玩 ma!!

子爵府

michel,
等我搞掂埋手頭呢件先啦

不如你同 ccd 都諗諗佢, join 埋我地啦

首頁

尾頁

跳至