想生BB

跳至

首頁
23456...14

尾頁

大宅

好媽媽勳章

原文章由 高齡產婦 於 08-1-28 12:46 發表
我上年都有幾次係一次過買兩對鞋返屋企, 所以一定要收起唔好比老公知.
佢好煩架, 佢又唔會買嘢, 一係話我好唔幫佢買, 但佢又好"yim jim"喎 .
成日話我大洗, 大佬呀, 依家要做treatment我已經好少買嘢啦, ...

係吖...有時d男人真係重yim jim過d女人咖

大宅

好媽媽勳章

原文章由 fishballbaby 於 08-1-28 13:08 發表
我以前都試過有d衫未著過,個牌都冇剪,連埋d舊衫一齊捐,諗起都覺得抵打。不過,依家又冇做嘢,做ivf又咁貴,要慳家la,依家買衫都會等on saleshttp://smileys.smileycentral.com/cat/7/7_18_4.g ...

有時d衫平到你吾買吾得,所以吾好成日行.
做ivf又真係要用好多錢咖!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 高齡產婦 於 08-1-28 13:09 發表
哈哈, 問得好!

因為我老公覺得要佢一路預備, 一路記住攞個樽入住佢, 好煩同好大壓力喎. 其實都唔知係唔係真係咁大壓力, 但醫生話可以咁, 就一於試下啦.

至於點解要上仁安買呢, 就因為呢d 套唔係平時出面買到嗰d, ...

哦..明白哂!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 Cherry_CYW 於 08-1-28 14:55 發表
各位,
講開留丁丁, 做iui那天都是老公在家搞掂, 他覺得咁好d, 之後由西灣河搭的士去仁安, d sample老公放入身上, 咁可以保暖, 問咗2部的士都唔識去仁安 , 其中1部上咗車, 開咗一段路, 叫我入到沙田帶路, 我即 ...

都岩咖...吾好比d小事而影響左d大事!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 高齡產婦 於 08-1-28 15:07 發表
唉, 我都唔知我老公點攪, 之前驗丁丁都ok d, 但一到做iui嗰日呢,就.... . 妳哋都知啦, 其實又未瞓醒, 又好似好趕時間喎...
咁我又見佢好似一次iui比次iui d 丁丁差喎 , 所以希望咁樣好d啦! 可能佢想像力唔夠啦 ...

咁唯有出絕技啦......美色引誘!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 pochacco_ch 於 08-1-28 15:16 發表
咁又係做iui心情都唔同啦!唔多唔少都有壓力....
今次iui掂架喇!唔使用果個袋袋架喇!

係吖!
總之以平常心去面對啦!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 軒軒BB 於 08-1-28 16:28 發表
各位, 我返黎啦, 因為呢幾日好凍, 所以病左兩日, 今早返工又好多野做, 仲想叫我 添, 所以宜家先上黎揾你地~
Cherry_CYW
你住 ...

近排d天氣真係好,真係要小心身體.
咁既天氣嚟加班....超辛苦吖!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 fishballbaby 於 08-1-28 16:39 發表
一百蚊一個都幾貴喎,不過,市面普通果d我都唔知幾多錢,因為從來都唔需要用。

我以前係家計會買....好似幾十文就有一打,重係杜雷c.

大宅

好媽媽勳章

原文章由 fishballbaby 於 08-1-28 16:46 發表
我老公又係,有一次做iui,但係佢晨早要翻公司conference call,果次我响佢公司樓下攞貨

公司樓下......

大宅

好媽媽勳章

各位!!!

大宅

好媽媽勳章

各位早晨吖

大宅

好媽媽勳章

原文章由 fishballbaby 於 08-1-28 17:12 發表
係呀,响公司樓下,老公叫我去食個早餐添,點知杯餐飲都未飲完,佢就打電話比我通知我攞貨......

...

如果真係要係拒公司樓下等攞.估個衰佬一定交吾到貨比我.
你老公真係好店吖

大宅

好媽媽勳章

原文章由 高齡產婦 於 08-1-28 17:39 發表
真係好攪笑呀, 我之前都有諗過, 如果醫生要我下午做, 下午交, 係唔係叫老公喺公司toilet攪掂佢, 我去樓下攞貨呢? 所以我次次都選擇上午做, 咁老公可以交完返工. 因我老公一年得幾日大假咋...仲有係d男人唔會好似我 ...

岩吖,拒都係咁咖.已經好早通知拒幾時幾日要去睇e生,拒就話依家答吾到我,又或者睇下攞吾攞到假,不過最後拒都會同我去.

大宅

好媽媽勳章

原文章由 PJ 於 08-1-28 18:06 發表
All,

今日冇返工....因為今日12:40要返去見董醫生! 點知等足1個半小時先有得見醫生. 開頭問姑娘, 佢又話3~4個就到....點知都係要等1個半小時, 仲要比人打尖!!!! 仲要係打我尖, 所以我果個女人出黎, 我係勁講: 等 ...

我聽到都有吾開心,但你要積極呀,吾好因e生既說話而影響到你,當然拒咁講就真係好難接受.但你都吾好放棄吖,點解我地要咁積極去睇e生,都因為我地係有與生俱來既母性,依d係天性任何人都阻止吾到,除非係你自己自動棄權.所以就算失敗幾多次,都要勇敢地再接再厲.
所以你都要去瑪麗,一定會有一個e生同你格到咖!
我地要一切加油.

大宅

好媽媽勳章

原文章由 HappyDay2008 於 08-1-28 21:24 發表
PJ,

睇完你嘅留言都有D心痛,你千萬唔好咁灰心住,董醫生只係講有可能最壞的情况啫,你現在都未做第二次ivf,要比多D信心自己, ...

係吖,去旅行就吾好再諗香港既事,暫時忘記d吾開心既事.記住玩得開心食得放心.
最重要咖係吾好掛住我地吖,掛住我地,我地都吾會嚟日本搵你咖!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 ootolai 於 08-1-29 08:31 發表
all,

morning!!!

唉! 個breast唔谷了.......... ?-(

咩意思吖?
會吾會你形住形住吖?

大宅

好媽媽勳章

花c9.
又見你上精選blog啦

大宅

好媽媽勳章

原文章由 fishballbaby 於 08-1-29 11:44 發表
花c9係唔係好上鏡呢?

最鐘意就係花c9個頭髮

大宅

好媽媽勳章

原文章由 PJ 於 08-1-29 12:23 發表
ALL,

今日返工勁多野做....忙死啦!
見到你地ga post, 好! 真係要多謝妳地...冇放棄我呀!!

我昨天唔開心ga原因係覺得董醫生好似有80%已經放棄左我!! 我只係2邊輸卵管塞左, 子宮入 ...

去完瑪麗先,因到時你都會見e生.再聽下拒講d咩先再做決定!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 PJ 於 08-1-29 12:25 發表
朕,

我會玩得開心d啦!! 希望快d到2月23日, 咁就終於可以見到妳地ga真面目... haha!
今日我好乖, 早餐就已經飲左1包奶奶!!! 都真係幾難飲....冇法!!!

我怕你一見到我.....就立刻愛上我!

首頁
23456...14

尾頁

跳至