懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日係我出院後2個半星期, 但個肚腩已經冇咗了. 估唔到可以收得噤快, 因為我順產, 生完一落得地就已經即刻用產後腹帶, 醫生檢查時仲問我洗唔洗噤快就著, 跟住我話我第3胎啦, 如果唔快D收返個肚, 第日好難收.
第5日去健康院時都好輕鬆了, 之後叫咗個按摩師上門幫我通淋巴, 連做10日加埋佢幫我用古法紮肚, 而加已經可以著返生之前D衫褲, 好開心, 連我C6都話好神奇, 雖然通淋巴時真係好痛, 但而加見到自己瘦返哂, 真係好開心呀. 其實原來紮肚係星馬流行咗好耐, 唔係個按摩師叫我試吓, 我都唔知有呢樣野, 今次真係多謝佢幫我, 等我可以慳返唔洗去做機減肥了.

別墅

係呀。條布有6寸濶,幾尺長。

別墅

生之前125lbs.到咗預產期153lbs,肚圍43吋,
生之後144lbs(出院第一天),紮肚加通淋巴後135lbs.腰圍31吋(出院第十八天)。
所以我c6話好神奇囉。不過個按摩師話就算紮完肚都要keep住着束腹帶着多至少一個月,比佢定型。所以我都好勤力,爲了靚又唔想做運動,好彩呢排凍,無所謂啦。

別墅

我沖涼同食飯嗰時就除咗唔着束腹帶,其餘時間連瞓覺都著。因為我頭兩胎好懶,冇用過束復帶,呢胎第三胎,如果唔勤力和唔好好把握頭一個月,我怕減唔到囉。

別墅

如果遲遲都未覆大家,請見諒因為要湊bb,未必得閒pm到噤多位媽媽。

別墅

Joy33 發表於 [url=tel:12-2-21 21]12-2-21 21[/url]:26
I want to know the info too.
扎布係邊道買呀?
Many thanks

首頁

尾頁

跳至