婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

下星期日99話去屯門青松x度拜山, 之後夜晚就會去酒樓食埋飯, 我個仔仲有幾日6個月大, 咁細個帶佢去怕唔怕d煙會煙親佢架? 同埋依家又係流感高風期, 我又唔夠膽帶佢去咁耐街. 可以比d意見我嘛?

伯爵府

原文章由 Melody_Che 於 08-3-7 03:05 PM 發表
會唔會好麻煩呀?? 6個月, 仲係手抱咋wor!!

係呀, 我都係咁諗, 如果推車都煩啦, 但如果星期日唔帶BB去, 咁6299就差不多成個月都無見過個孫, 我怕佢唔高興, 但如果為BB著想, 就梗係唔好帶啦! 都唔知點好.

伯爵府

原文章由 Melody_Che 於 08-3-7 03:24 PM 發表
唔高興都係甘話啦, 又多煙又多人, 陣間BB病仲慘, 第二日見過有咩所謂啫

咁又係, 等我同老公講下先, 你知啦, 依家出面d菌咁勁, touch wood 一陣病左仲慘呀!

伯爵府

原文章由 靚太珊珊 於 08-3-8 12:24 AM 發表
告訴你啦 ! 現在青松x正在進行興建呀 !! 空間已少了很多,又沒有固定o既洗水間,只有嗅到飛起o既流動式洗手間. 最慘是清明時,人又多, 地方又迫. 遇上吹南風時,煙霧迷漫,對眼完全開不到. 所以, 我唔覺得只有幾個月大o既 ...

嘩...多謝你話我知呀, 咁我決定唔帶bb去喇, 我一定要同老公講聲呀, bb仲咁細, 依家仲話裝修添...病左仲衰啦.

伯爵府

同老公講左喇, 我話星期日唔帶bb去拜山喇, 因為佢太細, 又唔方便...之後佢就話好呀, 咁到時如果99問起, 我老公就自己同佢講啦, 同埋如果係錫佢既, 都應該會體諒下BB仲細, 唔適宜去d呢人多煙多既地方啦~

首頁

尾頁

跳至