婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

原帖由 joanie731 於 10-12-29 22:48 發表
12Mths唔洗擔心餅乾唔容啦!又唔係水泡餅~要訓練bb用口腔肌肉喇~宜家好多小朋友都因為父母/工人過份照顧,咩都又林又細件先比bb食,bb口腔肌肉唔好,有d人到4歲都仲會流口水
我bb 12mths去健康院做check up,姑娘已經叫我開始 ...

仲可能有語言障礙, 遲講嘢. 遲講嘢/唔識講嘢但又多嘢諗真係好煩, 成日發脾氣~
梳打餅問題不大, 淨係食星星餅就問題大d, 咁細粒bb根本唔駛咬, 對訓練口肌冇幫助!

珍珠宮

原帖由 pomanlife 於 10-12-30 15:10 發表
梳打餅唔係成日食, 我又覺得唔太大問題.

話鹽份高, 不過奶粉都係sodium呀啦!

只係唔係寫明係"鹽"姐.

星星餅唔好以為bb食就係好野, 我俾星星餅bb食都賴過野.

以為星星餅係bb食品, 食左冇乜所謂, 就買左樽佢食.

...

我大仔都試過食星星餅(G字頭有個BB樣嗰隻)食咗十粒左右, 勁肚痾, 痾水差D要入院~

另外仲有一隻係星星形狀, 健康院姑娘會用來請小朋友食, 鮮黃色的, 嗰隻勁甜

珍珠宮

原帖由 Baby豬1209 於 10-12-27 17:26 發表
我個99成日話唔好買咁多星星餅俾個仔食,條友點知轉個頭走去買梳打餅,又話好過星星餅,都精神有問題,星星餅會溶,梳打餅唔會嫁,99,唔該你唔好當我個仔係你個仔拉!

吸收適量的鹽份(鈉)係好事, 鈉少仲大獲

首頁

尾頁

跳至