想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

係咪排卵日之後高溫多於14天就大chance? 點解? thanks!
原文章由 snoopymom 於 08-5-22 14:04 發表
你知不知到自己邊日排卵呢
高溫期維持左幾日呢? >14天高溫就有機會
我聽其他BK sis 講早期宮外孕可以抽血驗
抽2次 每隔48小時抽一次
如hcg double上升就正常
如hcg 上升好少就有可能宮外孕

...

大宅

唔好亂食野, 27-28號用晨尿再驗多次, 小心身體.
原文章由 yan's 於 08-5-21 21:25 發表

我想請問下我上個月20號來m的, 而今朝驗棒結果是-ve, 我想問是咪早左驗呀?但我呢個星期有晒懷孕既徵兆....,我真係好迷茫.
仲會唔會有機呢?因為m仲未來。

等我今日仲食好多山竹及涼粉,結果嘔到七彩,同埋頭暈。而家好擔 ...

大宅

恭喜!有緣bb喎! 我都等緊驗, 希望月中同我的有緣bb打招呼.
原文章由 jkc 於 08-6-9 22:10 發表

我頭先用曼xxx牌驗孕棒,驗到懷孕,打算明天到診所再驗

大宅

at least 4 days later (morning first urine), but for saving $$ and be more accurate, 7 days later is better. If my M does come 4 days later, I will check too. Good luck!
原文章由 andeskinki 於 08-6-22 01:23 發表
我本來應該今日m come架,不過佢又冇黎,我今日check過又冇bingo.......噤幾時再check呢?

大宅

andiskinki,

Has your M come? Mine hasn't. I will check after 4 hours (in the morning), a bit nervous... DAY 31... Good luck to you too!

大宅

Bingo la! 真係好多謝上天賜我2次bingo都咁順利
各位努力!blessing you 快d BINGO!
唔好心急驗, 我day25驗clearblue, 只係negative.(cycle day28-29)

大宅

thanks!
原文章由 yan's 於 08-6-25 10:34 發表
Congraduation!! Eggmama!

大宅

曼棒棒好準, 你肯定m而唔係作小產? 小心身體.
原文章由 andeskinki 於 08-6-25 23:17 發表
本來都諗住有機會架.......今日突然m come=.=之前仲同老公講,可能會有左,諗住俾個心理準備佢,佢知道左之後個樣好傍惶,佢話諗住有左,點之冇左........個心好唔知點呀.......下次都係有左先同佢講喇.........@.@
唔緊 ...

大宅

Mrs. Lam, EEXEL TOR,

Thanks for your concern and support. 分泌最sticky之日dodo最易中

大宅

作小產係可能唔肚痛...去驗血同見醫生confirm下?
原文章由 andeskinki 於 08-6-26 23:19 發表
我諗唔係掛.........雖然今次只有好小血......
死喇.......諗諗下都有d驚驚地.........不過作小產唔會一d痛都冇架ma...........
我係咪應該再check多一次呢???????????? ...

大宅

Mrs_Lam,

我有2個朋友都係有bb又有水瘤, 都係生完自己消失, 唔係好大影響. 不過唔好食燕窩. Don't worry, relaxed is good for BB.

大宅

燕窩養瘤, 太好營養. 你留返坐月食, 餵人奶又咪係bb食. 而且聽聞燕窩屬致敏食物.
原文章由 Mrs_Lam 於 08-6-27 11:34 發表
Dear eggmama,

Hi!

我想問點解唔好食燕窩呢?
妳的朋友現在身體ok嗎?
請指教!
Thanks!

Mrs_Lam
27/6/2008

大宅

無事就好, 飲多d湯水, 戒生冷野, 祝早孕!
我唔知做也週身癢, 好似出風癩咁,不過快起快散
原文章由 andeskinki 於 08-6-27 23:32 發表
今日check左.....冇事.......^.^!好彩冇事.....唔係有左跟住小產都唔知......我當係棒棒出錯......因為我已經同miffy入左大量D仔驗孕.........我諗黎緊既時間應該唔會噤多條都錯掛.....我會努力,7月再黎過......~^_^ ...

大宅

Will see doctor this afternoon.
原文章由 andeskinki 於 08-6-29 01:23 發表
係咪shower gel既問題呀........應該唔會無端端噤架Bor......
我而家所有刺激性既野都唔食喇........生冷野,辛辣野都唔食 我會加油,努力......
thank you,eggmama....

...

大宅

各位姊妹,

因出現皮膚敏感同有d流感, 都係5週見咗醫生先. 我盡量唔食藥, 仲有少少咳. 有咗唔好發燒呀, 胎兒心跳會太快, 唔好. 至於皮膚我唔想用類固醇, 用囡囡physiogel al cream 得咗, 不過醫生同我抽血驗白血球, 希望無事.

bb仲好細, 希望下次8週再照健健康康就放心. 今次突發去咗港安睇, 都係仁安好d, 護士專業d, 地方(等候區)大d, 安靜d. appointment timing都準d.

首頁

尾頁

跳至