想生BB

跳至

首頁

尾頁

公爵府

之前果7年都只係中過一次, 前兩個月用驗紅d, 但試左兩個月都唔成功,有時係排卵期,但老公又唔配合DO DO 喎....
琴日我話既然你唔配合, 不如算啦...唔好生啦, 我都想放棄...原本BOOK左11月睇不育醫生,我話都唔睇啦!!!
老公話....不如順期自然啦...有d野係整定既..你信耶穌架嗎, 耶穌會帶最好既野比我地, 既然一直都冇, 咁不如隨緣啦!!!
瀲死我啦...我真係唔明佢唸咩,佢係極度鐘意小朋友, 但又唔配合...我真係唔知佢想點!! 既然佢都咁樣講...我都算了, 放棄吧...順期自然算啦!!! 唉!!!!

公爵府

原帖由 ncdbcvf 於 10-4-8 15:41 發表
有時老公配合唔到會唔會係佢都唔想?
即係好似返工返到好攰,真係提唔起力氣同精神DO DO?
你老公話隨緣,可能都係唔想俾太大壓力大家呢!

佢返shift既...可能真係累啦....

公爵府

原帖由 kkwish 於 10-4-8 15:44 發表
你話你7年前中過一次, 咁你而家係咪有一個小朋友? 我結婚3年幾, 到而家都未有, 開始心急, 雖然c6都好配合, 我地仲去做左一次iui, 但係呢d野真係唔到你控制, 唔順其自然都唔得, 真係超無奈....

...

我兩年前中過一次...但小產左呀...唉...算啦..其實而家我都唔全在希望啦!!!

公爵府

原帖由 shirleyleung15 於 10-4-8 15:21 發表
其實好多野都會o係你唔預期下發生嫁, 我同我老公結婚今年6月5年啦, o係呢段時間我地從來都無避孕, 但就直到上年底都無中過, 我都有唔開心過, 點解人地好似話有就有, 我地想咁耐都無嫁呢???咁我都有時安慰自己, 無咪2 ...

你都好呀...得償所願...
不過真係唔到你唔信...我信命的...可能個天真係覺得我地唔適合有BB..

公爵府

原帖由 ^SANSAN^ 於 10-4-8 18:02 發表
唉,我都好想放棄,我C6又係唔配合,問過佢,佢話鐘意小朋友,但係都不配合,唔通唔DODO就自然有咩,結了婚年幾,都未有,我今年就來32歲,好驚高齡...身邊朋友及同年或遲過我地結婚都有了BB及生埋,真係不知點算好... ...

唉...係囉...都唔明D男人唸咩...我年紀都唔細啦...我30啦..我都唔再唸啦!

公爵府

原帖由 mesbb 於 10-4-8 21:34 發表

我個C6都係好唔配合。每月得1~2不次,仲要過晒時候。佢話要精益求精喎…死唔死~~

好啦…而家去排私家IVF要花錢又鬼晒咁噪…
排緊7月做又成日噪住要搬屋…
大佬呀…做IVF點可以搬屋咁粗勞呀…
你地話的男人想點呀… ...

你同老公傾下啦...如果真係想有BB係唔可以咁粗勞呀...希望你早日有BB啦!

公爵府

原帖由 hunghung215 於 10-4-8 23:23 發表
你C6都好好了...
我地試左2年...而家係一齊睇緊中醫TIM, 咁又點..
但佢唔配合, 唔單止DODO時間,
醫師叫佢早D瞓, 佢又係唔肯瞓, 情願上FACEBOOK做D無謂野, 都唔去瞓, 咁點即.......................
我好忟...
我情 ...

你又唔好唸到咁嚴重話唔同佢結婚...我先生都唔係好好咋..叫佢唔好食煙照食, 有時我覺得我自己著緊有咩用, 既然佢都唔著緊,咁不如放棄吧..反正我其實唔係咁鐘意小朋友...想生bb只係滿足我老公, 但既然佢都覺得順其自然咁咪ok囉...我仲煩小D唔洗再成日計埋果D紅D, 又去睇中醫
你唔好咁忟啦...如果想有BB係唔應該咁忟, 你平心靜氣同你C6解釋啦,如果講左佢都唔聽,咁咪算啦,無謂影響大家感情,只要你地肯努力, 一定可以成功既, 希望你早日有bb

公爵府

原帖由 ncdbcvf 於 10-4-9 14:44 發表
男人攰真係想DO DO架
我C6一個星期都交唔到一次
好多時仲要我發晒脾氣都唔理我
要就啱WEEKEND佢放假而又無去街(唔太攰)先至有一次
可能因為攰既話男人會好快搞掂....佢地都想ENJOY個過程同埋唔想影響表現先至唔肯配 ...

我明白....有時真係好忟架, 眼見身邊好多朋友已經生左....唉...而自己就....其實我唔應該抱住人有我有心態,不過有BB真係會唔同D..不過有D野冇得強求....

首頁

尾頁

跳至