婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

幾多人會0係6299生日/ 過年比$$ / 送禮比佢地,

比幾多$$ 又送咩禮 ??

尋日同c6嘈完 !!!!!!!!!!!!!!!!!!

唔該晒各位, 我真係好想知道別人是怎樣的 !!!!!!!!

男爵府

咁佢地都幾過分 ... ... 好似當你地富貴人家 ... ... (可能你地真係啦 ...)

咁大家係唔係一係請吃飯, 一係比$$呢 ? 我c6果邊係唔會夾錢, 係3兄弟姐妹輪住請, 一次都1000-2000, 其實好貴囉(對我來說), 仲有如果c6出錢, 老婆要唔要夾一份 ? 佢話我唔夾錢比佢, 乜都無 !

原文章由 Tung.Tung.Mimi 於 08-4-10 11:33 發表

$20000 , 你地好有 , 禮物是心意..佢媽媽有問題..仲叫佢借$$....
我已前都有買的, 現在沒有了..只是吃飯only

男爵府

又問多個問題丫 ... 你地家用有幾多呢 ?? (約數就可以了)

原文章由 Melody_Che 於 08-4-10 11:59 發表
吓, 我果2件次次都有甘貴食甘貴, 每次都3,4千蚊落樓~~
我地都不嬲係家用扣依筆錢, 無話分邊個

:;pppp:

男爵府

the point is , my husband said i paid nothing and did nothing for his parents wor ~~~~~~~~~~~~~~~~ he asked me either share the dinner bill with him or pay cash to them ~~~~~~~~~~~~~~~~

原文章由 ac321 於 08-4-10 12:01 發表
You can 夾錢 with your husband if your 99 is happy for it.
Say, if 2000 for 吃飯. Then you pay 1000 to your husband in front of your 99 and let your husband to pay the bill. When you back home, as yo ...

男爵府

我都係咁同自己講, 好坦白, 我唔想比, 比都唔多順氣, 但都會比既既, ... 唉 ...

原文章由 ac321 於 08-4-10 12:15 發表
If I was you, I will pay 500 for them (each time). As your husband already pay the bill. You are a guess for the dinner and pay 500 is a reasonable market price.

男爵府

話時話, 係唔係你親手比佢呢 , 咁比$$佢時, 佢又有無勁老土, 扮晒野話唔洗果d克人憎野 ???

我次次比野(食得既)佢., 佢都耍手拎頭, 人地唔知, 真係以為我比劇毒佢啊!!!!!!!!!!!!!!!!

男爵府

發脾氣叫BB"不如去死 ?????????

我無睇錯 丫馬????? 衰成咁 ..........

原文章由 A.C.C. 於 08-4-11 13:02 發表
之前佢地兩老生日,一定會準備禮物(~$1000)同埋寄錢(~$1000)。

年年禮物都係我買同寄,因為老公佢根本唔會做呢D瑣事,佢覺得俾錢就夠啦。

雖然已經默默寄咗十年生日禮物,但係呢十年以來,一句"多謝"都我無聽到。禮物合佢地 ...

男爵府

唔會囉, 佢地成家都錢大過天!!!!!!!!!

我老公話佢亞媽定左一年8節, 個個節日都一定要 d仔女比500佢囉 (恕我見識少, 我未見過咁既掠水法囉 !!!!!!!)

講真, 我對佢真係一d 心意都唔會有 ... 所以我就算之後會比錢佢, 自己個心都會 唔順氣囉 , 如果講心意, 我連飯都唔會去食

買個蛋糕 ??? 我以前咪就係咁囉, 果時我就真係有心意既 ... 佢地成家都無買蛋糕 既"習慣", 我果次買, 佢地個口面話我知 我係多x
餘囉 ...我諗返起都好嬲 !!!!!!!!!!!!!!!

"d老人家知道你地重記得...開心死" -----絕不能用於果2件野上囉, 你比錢佢, 佢就真係開心死 !!!!!!!!!!!!!!!!

原文章由 ching070707 於 08-4-11 14:44 發表
樓主 :伊d係心意咋...
我隻c6話買個蛋糕被佢..不知几開心...
佢重被返利是我地...人比人比死人呀..
d老人家知道你地重記得...開心死...

男爵府

我買旦糕果時, 仲未結婚 .......................

其實我同佢無乜仇恨............

不過我頂佢地唔順 ...

可能99與新抱唔啱係定律 ......... 我唔排除到我做左人99, 都會上來講新抱壞話囉~~~~~~~~~~~
原文章由 KR0101 於 08-4-11 15:18 發表
哈哈
你們對奶奶的仇恨真是深

男爵府

哈哈, 咁諗, 又開心d wor ~~

咁係咪c6都自動奉獻比外父外母先 ?????

[ quote]原文章由 Melody_Che 於 08-4-11 16:32 發表
吓, 我覺得我果2件似收數佬多d!! 到時到候, 我自動奉獻~ [/quote]

男爵府

你同佢地真係大仇口 ... ...

原文章由 寶寶bmami 於 08-4-12 23:20 發表
生日我係唔會比 買野都唔會過時過節都係:;pppp: :;pppp:
佢地要既我不如留番佢地死左,比殮葬費仲好
嘩,都唔小,只係一次過比哂仲好 ...

男爵府

其實係 ga wor, 如果唔係因為我c6 , 我同佢地根本一d關係都無囉 .:;pppp:
.. 都唔知做咩要咁辛苦, 明明無心要扮有心 ....

原文章由 moniqueee 於 08-4-14 10:22 發表
得gei話我叫埋我老公陪我出去tim呀"佢地生日關我咩事wo真係丫,,我生日佢地都冇表示啦:;pppp:

男爵府

真係嘔血 !!!!!!!!!!!!

?-( ?-( ?-(

原文章由 樂俊藍媽咪 於 08-4-15 00:44 發表

哈,當你半個女你休想阿,比個心干佢,佢當係狗肺.
你講起頸巾,前兩年我見天氣凍米織條頸巾比佢囉,點知佢後尾同我講話條頸巾係佢呀妹送比佢,我話點解同我比你個條一樣,佢話乜你有織比我咩,我冇野講啦佢都冇放係心,好在 ...

首頁

尾頁

跳至