婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我自問對姑仔唔算差,同老公一起送過iPhone, 佢自己鐘意但唔捨得買嘅衫,相機,化裝品同頭飾俾佢。重有出來一起吃飯一定會請佢同姑爺。一年前開始我頂唔順我99,加上我有甲狀線問題所以開始儘量少見。我99性格好唔掂(曾經有幾個人同我投訴我99白鴿眼)兼鐘意講大話作事非,所以我唔俾我個囡係冇我陪同以下見佢,我唔想整件"黃河"出來,我也唔想我個囡學到我99咁。我唔buy嫲嫲有權見個孫果套,加上我99係我個囡出世之後同我老公講小心同我離婚時我分佢身家,我更覺得我99冇資格要見孫因為佢想個孫係破碎家庭長大。

係過去一年99不停出手要我屈服好似以前咁隨傳隨到兼任踩唔嬲,但我睬佢都儍。於是99經常係姑仔面前呻。今日老公諗住見吓姑仔所以call佢吃飯,姑仔係電話度話老公點解未解決我同99之間嘅問題(要我好似以前一樣做奴隸獸)。老公同姑仔吵著幾句。其實我自問對姑仔都唔差,但係姑仔明知99唔講道理都要打橫來講要我繼續做奴隸獸,令我對佢好失望。最頂癮係姑仔自己大緊肚打算BB將來揾人湊都唔俾99凑,因為佢知道99性格有問題,但同時又話我唔俾我個囡99見係天下最殘忍嘅事。99最鍾意姑仔,所以如果姑仔叫99凑99一定肯,冇內孫外孫問題。我真係好想同姑仔講:"你阿媽果啲係自做自受,講殘忍,你阿媽對佢自己隻狗重殘忍"。我99生cancer果時扲隻狗番來養諗住可以陪自己行山快啲好,而家好番我99日日打隻狗話隻狗吵同唔識去toilet,日日放隻狗係屋企自己出街。

大宅

waiwai220 發表於 14-7-25 00:33
咁對隻狗架⋯
救下隻狗
隻狗之前走失過,果時佢舊主人話揾返隻狗佢願意扲番隻狗。揾番隻狗之後我99又唔肯俾番舊主人,因為隻狗係純種狗又識聽指令跳,所以99覺得好威。狗狗係舊主人度係屋內toilet去大大同細細,來到99屋企99要隻狗出外面但係狗狗唔識所以日日俾人打。

我同老公試過揾人收養狗狗但99唔肯放手。因為佢需要隻狗狗去顯示自己有愛心。

大宅

姑姑 發表於 14-7-25 15:49
有好多人都係睇到人哋嘅問題,而睇唔到自己....

聽完就算,唔好太介懷而影響自己情緒
我99都鐘意離家出走(去旅行),我姑奶同姑仔又係覺得自己阿媽好可憐被"迫"離開屋企。但我62會好開心我99去旅行因為終於有得放鬆吓。

大宅

111aaa 發表於 14-7-25 16:22
話晒係人地果囡, 一定幫自己媽咪, 你始終係外人,
我都明,但我真心以為同姑仔friend,所以有好似俾個朋友遺棄嘅感覺。

大宅

引用:回覆 mamacy 的帖子樓主對姑仔好慷慨, 可惜

原帖由 Mrscatcatfung 於 14-07-26 發表

回覆 mamacy 的帖子
咁講你姑仔醒過我姑仔。我覺得我姑仔係笨人出手果的。你姑仔似係精人出口果的.

Mrscatcatfung  精過頭呢...  發表於 14-7-28 20:29

大宅

回覆:對姑仔有些失望

學呢度嘅jm話我哋點都係外人,係咁上下嘅啦。而家我姑仔就來生,同我老公要BB嘢, 我就話完部捐咗.費事將來姑仔再話我點點點果時自己覺得自己豬著

大宅

lauyy36 發表於 14-11-2 09:07
隻狗狗好惨呀!
姑仔個老公話個狗狗因為冇人理,而佢俾人打果時係唯一有人理佢嘅時候,所以隻狗狗有時係特登痾錯地方揾人打好得到一些attention.

我唔知個theory啱定錯,但聽到個心好唔舒服。

大宅

wahiuma 發表於 14-10-29 20:59
人哋兩母女,就算你之前送過乜都無作用
所以而家做返基本嘢算啦。

大宅

kalonice 發表於 14-11-2 02:38
人地話晒兩母囡, 佢唔隊妳去死, 唔通佢會俾佢阿媽舞?!
Double standard 呢家嘢係佢兩母女身上完全係發揮得淋漓盡致。

首頁

尾頁

跳至