跳至

首頁

尾頁

大宅

想俾囝囝讀N1一年, K1會去報其他幼稚園, 想問下大家意見, 以上兩間邊間會好啲?

聽人講小時候啲老師幾又愛心, 同教得小朋友自理能力唔錯, 可惜校舍就好細, 無乜空間走動, 甚至洗手間都只得一個。 至於嘉德麗就規模大啲..又好多人選擇去讀!

大宅

原帖由 bluenana 於 09-12-8 16:22 發表
我個仔正在小時候讀n1,很好啊,老師很親切!!

我覺得要看你想要的是什麼,如果校舍大設施好,但老師心地唔好,你都不想孩子在那兒讀吧??!!!

小時候校舍是細,但上堂時都是一個個課室,就是校舍再大,也不可能隨時讓孩子自由活動。 ...

其實嘉德麗已經收咗阿仔, interview時老師俾我嘅感覺都幾nice, 而小時候就攞咗表未交, 宜家就十五十六囉!我都明白嘉德麗N1校舍都好細, 其實校舎大細都係其次, 最重要老師有愛心和小朋友又學到野。 咦....你小朋友返咗幾個月學, 佢自理能力係未都有進步呢? 咁你K1會否繼續讀呢?

大宅

原帖由 Sweet@family 於 09-12-9 00:31 發表
請問小時侯有N1 ?
全日還是半日 ?
謝謝 ~

N1,應該只有半日!

大宅

我覺得BK呢度好少關於小時候嘅comment, 而知道的算係冇乜負面嘢, 我真係好想了解這間學校多啲! 有冇就讀緊或已畢業嘅家長提供吓意見呢? 另外, 至於點解咁少人上K1, 我估其中原因係冇學券卦!

大宅

原帖由 brendabb 於 09-12-11 15:27 發表
想請教吓: 讀真理浸信會入一呂嘅機會會大啲咩?? 好似無聯繫ga喎????

我都有諗過佢哋有冇關係, 但又見唔係咁多人報喎?

係囉! 乜有關係架!

大宅

原帖由 COE1205 於 09-12-11 17:29 發表
我仔仔讀嘉德麗N班,上年胡素貞就派胡素貞最多,並次係沙呂同一呂

好似話胡素貞好鍾意收嘉德麗嘅學生, 所以多人去讀唔出奇! 不過至於去沙呂或一呂都多, 又有什麼原因呢? 會唔會嘉德麗佢哋學生人數多所以佔嘅比例自然大咗!

大宅

原帖由 agugi 於 09-12-16 11:23 發表
我孩子現在小時候讀N1.

但我應不會讓她在小時候升K1, 怎麽說呢...我必須說明, 所有老師都很有愛心耐性照顧很好...作為N1這方便很滿意, 但我感到它不是我杯茶(for K1)的是:

1. 仍然是當初的感覺:學校太小了!面積 ...

我想知N班老師對幾多個學生, 每月學費多少, 一年收幾多個月學費及有冇其他雜費等呢?
N班係未開始有reading class?

大宅

原帖由 brendabb 於 09-12-16 00:27 發表
嘩... 超級名校, 勁呀!

因為我聽到關於小時候嘅comment, 都係讚佢嘅n班, 又唔覺有mama講佢哋嘅k1-k3班...
同埋我係今年荷x出嘅天書搵唔到小時候嘅資料, 唔通佢脫離咗kg行列, 集中晒啲資源 ...

我都係睇BK先知道有這間學校! 住咗沙田咁耐都冇聽過!

大宅

原帖由 96250790 於 09-12-17 12:14 發表
2年前n班家長:
沒有上k1是不收學劵,現時還有同學在讀k2,在職媽媽又沒有工人都最緊要近,所以繼續升k班。現時好像不多過10人。
n班小朋友,最需要的是上學開心,感受到 love,為以後上學做準備。小時候一定做到,嘉德麗無法做到。
...

嘉德麗真係咁差嗎?

大宅

原帖由 96250790 於 09-12-17 12:22 發表

小朋友定及會讀書應ok,但如是頑皮應不合適了。

我個小朋友就係唔多定及比較大脾氣, 帶佢上Playgroup好多時扭住要走, 所以我宜家都放棄咗帶佢上, 出年等佢大啲再上N班, 聽你的意見後, 我應該選擇小時候嗎?

大宅

原帖由 toys 於 09-12-17 14:54 發表
我小朋友現在係嘉德麗讀緊n班,但仍心大心細比唔比佢繼續升K1,因n1的老師比我感覺上一般。請問各mami的意見:1.真埋浸信會(已收am class) 2.吳多泰 (已收pm class) 3.樂基 (等通知),本人比較喜歡am class,但又不知怎樣選擇, ...

嘉德麗既老師點一般法呀!

首頁

尾頁

跳至