婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

表嫂強勢要買金,係佢唔啱.(你舅媽堅持唔比錢,你表嫂其實奈佢唔何架)
但你表哥騙媽媽錢,更cheap.
無你舅媽縱仔,個仔唔會咁樣對阿媽.
無你表哥縱老婆,個新抱亦唔會咁串.
唔係一家人,唔入一家門,又一例證

水晶宮

cmw1010 發表於 15-8-7 11:28
呢期好多阿姑數阿嫂
但好少表姑數表嫂

水晶宮

快D post埋第三篇啦.
頭兩篇,都好似唔太關樓主事喎,而且,我覺得個表哥仲cheap囉.又騙阿媽錢,又將所有責任推晒落個老婆度,佢自己無腦架咩!
大吟姐果度,係期望和溝通問題,最終你個貴親都無背個新娘出門啦,洗唔洗由朝嬲到晚呀?講真,如果果位唔係你貴親,新娘點要求大吟姐,關你咩事?
酒樓果度,新人限住賓客飲酒,都係新人既決定,有D人係為左慳,好似唔比人餐前叫碗蟹肉伊麵一樣.有D人就為左唔比人醉酒鬧事.
限住飲酒數量,係就係cheap D,但無論點都好,新人都有權決定自己擺酒,提供D咩既.好多人擺酒,都會限左每檯有幾多支酒架.

水晶宮

mulan1985 發表於 15-8-7 17:20
E排好多毛要留,好快光頭
唔好用頭上的毛囉

水晶宮

mulan1985 發表於 15-8-7 17:36
已經用腳仔毛喇,腳仔毛用完可能要用屁股毛了
隔離果篇"我的大嫂成功之道"又係咁,呢排D作者都係寫得比較慢.

水晶宮

mulan1985 發表於 15-8-7 17:58
大嫂成功之道無追,追緊火星嚟嘅姑9
火星姑9出得好密,又精彩,追得過.

水晶宮

藍莓綠茶 發表於 15-8-12 09:07
我都有同感。
舅母唔比錢。表嫂唔通搶咩?
明明個阿媽都已經打左電話問個仔,係個仔叫個阿媽比錢,咁仲唔係兩公婆夾埋搵自己阿媽笨?
如果表哥係好既,點會容讓自己個老婆咁大貪?點會老點個阿媽?
有D人就係咁諗野,老公唔好,就係99無教好個仔.唔會怪自己無眼光揀錯老公,唔會怪老公個人本質有問題.而表哥唔啱,就推晒D責任落表嫂度.

水晶宮

pat031288 發表於 15-8-12 12:05
其實唔洗要食啲咩抗癌食物,最重要保持心境開朗,每朝晨運,日常三餐小鹽小油就ok㗎啦 ...
點解唔洗食?食療係好有幫助架.
我爸媽都曾患癌,有初期,亦有第三期尾,佢地所有食既野,都係我一手一腳包辦.
佢地六七十歲啦,係化療期間,頭髮無甩過、胃口keep住、行得走得啊.
少鹽少油係一般飲食建議,但癌症病患應少糖、少化學品(精鍊食品).

首頁

尾頁

跳至