自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

我諗,你要體諒下你C6啦.
因為我都試過係咁,我好明白你C6.

有段時間,我工作勁忙,日日都做到好累.
有時返到屋企,連涼都唔想沖,就咁就坐在係梳化,
果種疲憊,係從心裡面發出來,
肉體累,心靈更累.
我同我C6講好左,如果我係梳化攤左係度,唔好叫我,
咁我有時會瞓著,有時半睡半醒,
大概到兩三點,才儲足精神,起身沖涼,才入睡房睡.
有時可能睡到第二朝天光.
我覺得,未沖涼,太污糟,唔可以上床瞓,
但太累,連沖涼既力都無呀.

如果我C6係都要叫我沖涼上床瞓,
我會發佢脾氣,因為覺得佢唔體諒我.

水晶宮

sfmeow 發表於 14-7-30 16:38
其實咁樣分兩段訓,唔會更加無精神嗎? 耐唔耐間唔中咁樣我接受到,但係日日咁樣,好似令到人更 ...

唔係我想架.
體能上和心理上,真係負荷不了,才會出現這個情況.
有頭髮,邊個想做"辣lei"?
唔係其他人接唔接受就會改變囉.
打個比喻,如果我有血壓高,快速行就會見暈,隔離果位成日EE哦哦話我行得慢,佢接受唔到,咁我可以點?
我唔知你C6有幾好脾氣.
如果我C6成日因為呢件事而煩住我,我會覺得佢唔體諒我,好專制,好煩,
繼續落去的話,我會ignore佢,包括其他日常生活瑣碎事,我都唔會再同佢交流.
希望你C6可以按你既喜好去改變,唔好好似我咁無用,要分段休息啦.

水晶宮

sfmeow 發表於 14-7-30 17:51
方方媽,你誤會左啦。我講既如果間中我接受到既意思係:如果我間中攰得滯,好似你咁分段訓,我就接受到;如 ...

謝謝你的回覆.
我都係分享我的情況.
分段瞓,只係因為累到沖唔到涼,而我又好介意唔沖涼就上床瞓.
本身根本係無得選擇既情況.
係咪仲攰? 果排本身已經攰到同阿囡講野都無氣無力,唔會比較到架啦.
我真係試過唔沖涼就瞓左,由於我有化妝返工,所以,之後塊面就出晒粒粒,依家攪左三個幾月,都仲未好返呀

水晶宮

sfmeow 發表於 14-7-30 18:18
明白,你個情況無辦法,唔可以訓醒先沖涼。 陰公,女人最緊要塊面,希望你快d 回復白白滑滑。:ki ...

謝謝.打字睇唔到語氣,其實我真係無野架.
唔落妝,真係好傷皮膚

首頁

尾頁

跳至