自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

地區,醫生個人開診定集團,消毒包裝,都有影響價錢

洗牙,如果多牙石,牙肉腫脹,洗牙時會流牙血,感覺亦會痛痺酸

好多人誤以洗牙時流牙血同痛係牙醫手勢問題,其實係你本身牙肉問題,
洗牙唔會洗損,洗崩牙,洗完牙覺得啲牙疏咗,係因為牙石同牙本身啲色近似,
一般人唔會留意到,當牙石積聚太多,牙肉就會發炎萎縮,洗咗咗牙石後,
就會有空隙,而唔係坊間所講嘅洗崩牙

而呢家有種職業開始普及,叫牙齒護理員or牙齒衛生員,佢地有專業資格,
並唔係牙醫身邊嘅助護,其實佢地分分鐘洗牙仲好過牙醫,而有啲地方,
由佢地洗牙,係會平過牙醫洗,到時佢地會洗牙,牙醫做檢查

若果你情況比較嚴重,例如太多牙石,根本無可能一次洗得哂,
會叫你返黎洗多次,通常1-2星期後,1個月內,價錢當然會貴少少

另一個情況,係太嚴重,已經係牙周病,普通洗牙已經幫唔到你改善,
牙醫會建議你做“深層洗牙“,另一個名叫“挖牙腳治療“,有分一隻隻計同每4分1邊計,
呢種治療有分普通牙科醫生定牙周病專科醫生做,價錢係差好遠!
呢種洗牙係需要落麻醉藥之後洗,所以唔同

無論普通洗牙又好,深層洗牙又好,呢家嘅洗牙機係超聲波,係震走啲牙石,所以一定唔會傷到牙齒,坊間亦有話洗牙洗得多會洗走珐瑯質,係唔會嘅

書蟲  好詳細  發表於 14-9-5 18:16

複式洋房

筲箕灣,荃灣,大埔,旺角,價錢$3xx -$4xx,睇下你邊區,我可提供電話俾你打去預約

Fishandchip  Please pm me tsuen w   發表於 14-9-6 10:31
happymori  請pm荃灣,旺角,thx   發表於 14-9-6 06:38
~新手媽咪~  請 pm 荃灣 thx!  發表於 14-9-5 16:05
maggieho516  請pm 旺角,thx
另有   發表於 14-9-5 08:32

複式洋房

pm咗你

複式洋房

回覆 ivysu168 的帖子

有,pm你

複式洋房

回覆 dodotin0505 的帖子

已pm你

複式洋房

回覆 kika116 的帖子