興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 2005書展報料熱線

記住入會場前問職員拎張$5優惠券,我今日膽粗粗問佢地拎左4張(suppose每人只可拎1張),一共慳左$20,即係變相免費入場

大宅

haomama:
我今日只係去左"兒童天地",我就響五樓"兒童天地"會場既門口拎coupon..唔係地下大門,不過唔知售票處有無派呢??

haomama 寫道:
係入面買入場卷個度呀??

大宅

yes,就係買滿$50可以用一張,咁我又唔知係米只係早上先有得派喎...

haomama 寫道:
係唔係買$50當$5洗個隻呀???
早上去架...?

大宅

我今朝趁住仔仔返學果3個鐘,由藍田趕去會展,一來一回只係得兩個鐘買書咋... 都行唔晒 :-( :-( ,買得好少咋,連"景行"都唔記得左去呀:-( :-(
今次我一入到去就專攻新雅,小樹苗,芥子園,我買左:
新雅:
--我喜歡上學,交通安全,誠實,交朋友
--$40換左架電子發聲教英文/數學既talking school bus,仔仔好鬼鍾意架車車

小樹苗:
--亮亮的煩惱,偏食的亮亮(因為大陸版無呢兩本)
--My very first look at opposites, two-can publishing(呢本書好正,長/短,高/矮,粗/幼,大/小,上面/下面,前面/後面,入面/出面,空/滿....好多相反詞都包左,極力推介俾大家,響paddyfield要$78,小樹苗$48x0.8=$38.4咋)

芥子園:
--半價買左6本"砵砵車"雜誌,每本只係$15咋

others:
--砌圖,六面puzzle,填色冊,我的救恩

我見到有個booth賣港版logico,好多人,好熱鬧,但成套原價話要成$3000,而家特價$19xx.....大陸版真係平好多呀!!

大宅

Gloria:
hehe....sorry呀,因為我目標唔係呢類書,所以無留意到tim....

minnie

GloriaChung 寫道:
HI_MINNIE

小樹苗: do they have the Little Grammar and Little English Reader sets? Only 20% off.

大宅

入會場有份"展覽索引"派,雖然個exhibition list都係英文,不過個floor plan就好清楚咁印晒各參展商響邊一個booth,用中文名,一目了然,放心

Jackielee 寫道:
Hello 各位,

Bookfair 個homepage淨係有英文嘅exhibition list。
請問會場度有冇中文架?

大宅

親親小寶-->5H33

[quote]
gogoMa 寫道:
請問個鋪no. 幾號, 係幾樓??
我bb 8 個月
唔知有咩好書岩佢呢~!!
thanks!

[quote]

首頁

尾頁

跳至