跳至

首頁

尾頁

別墅

緊要預埋我!

1.piggy2007 2大1B Marcus 仔.

2.Daosi 2大1B Markus 仔

3.mimimomo6 2大1B 貝貝 女
4. Shadowray 2大1B 晴晴女
5. jason530 2大1B Jason仔
6. fattyangela 2大1B 映映

別墅

30/12 好呀! 當慶祝new year都好.

別墅

好犀利呀, 鄰居, 你有三個小朋友!
原文章由 mermaidmom 於 07-11-28 11:26 發表
我係0704媽, 都係住mc架, join唔join得? 30/12 ok架! 我2大3小.

別墅

coco209, 唔好意思, 我頭先去左club house, 我依家先知要check房!
我上網見到每間房可容30人, 如果我地多過十個family, 要book兩個. 應該可以打通.
我1300-1600都ok. 要book快手喇! 等我睇下有冇房先.
如有, 我地要confirm人數先至決定到.

原文章由 piggy2007 於 07-12-1 19:39 發表
Do u know how many people can cater for the big function room? If 2 rooms are enough I have no concern of booking 2 rooms. For the time how about make it from 1300 - 1600?

別墅

唉, 唔好意思呀, 我30/12唔得啦. :cry:
同埋我見到1號房已俾人book左1300-1600. 係咪你地呀? 如果得一間細房好似唔夠窩...
你地會唔會考慮其他唔係節日既星期日呢?

別墅

coco209, 我check過如要book兩個房, 23/12只能在0700-1300. 26/12就冇問題. 要快d confirm. 入左application form 後要等supervisor批, 到時便要交錢. $130兩間房.

如有10個家庭ok, 我認為可以先入紙, 大家意下如何?
之後可以籌款訂食物, 但是一定要向家居部訂. 佢地平日d晚餐好貴呀, 好似成60-70元!

等我整理下大家既資料:
1.piggy2007 2大1B Marcus 仔.
2.Daosi 2大1B Markus 仔
3.mimimomo6 2大1B 貝貝 女
4. Shadowray 2大1B 晴晴女
5. jason530 2大1B Jason仔
6. fattyangela 2大1B 映映 23 & 26 都ok
7. superboxinghk 2大1B
8. MYPPBB 2大1B Raphael 23 & 26 都OK
9. meraidmom 2大3B
10.coco209 2大1B
11. chu_chu_ma 2大1B
12. Sophia_Lau 2大1B Sophia (only 30/12)
13. jess0331 2A1B Ahiru (girl)
14. sue0106 2A1B

別墅

1.piggy2007 2大1B Marcus 仔. 23 & 26 都ok
2.Daosi 2大1B Markus 仔 26/12 OK
3.mimimomo6 2大1B 貝 女
4. Shadowray 2大1B 晴晴女 23/12 ok
5. jason530 2大1B Jason仔 23 & 26都ok
6. fattyangela 2大1B 映映 23 & 26 都ok
8. MYPPBB 2大1B Raphael 23 & 26 都OK
9. mermaidmom 2大3B only 26/12
10.coco209 2大1B 23 & 26 ok
11. chu_chu_ma 2大1B
12. Sophia_Lau 2大1B Sophia (only 30/12)
13. jess0331 2A1B Ahiru both okay!
14. su0106 2大1b 甄甄女 23 & 26 都ok

現在, 23號ok有8個family; 26號ok有9個. 有3個未答覆. 咁我今晚去book住26號13:00-15:00先. 唔該coco209可以book23號11:00-13:00. 等佢覆我地要俾錢時, 大家要落實要幾多號同睇人數要唔要兩間房.

別墅

我已經book左26號1300-1500兩間房. 三日內回覆. 如ok, 我便可交錢作實. 兩小時$260. 我望過兩間房打通都好大, 如有十個家庭只需$26@, 幾抵. 我要埋d 咪, cd 機, 四張大檯, 30張凳. 睇下岩唔岩先. 食物方面, 可以book外面如pizza hut等. 真係好!

coco209唔該你book埋23號, 等我地confirm邊日好. Thank you!

請大家快d落實邊日呀.

別墅

收到啦, 不過我拖住先...
不如定明晚9時為deadline. 如confirm, 我們可以去交錢. 如未有答覆, 唔好意思, 我想我會以多些人的那天作定.
之後, 我地可以計劃下食乜野. piggy2007, 多謝你的bun bun先!

別墅

好呀, 我好想見你...

別墅

好呀, 咁我就俾錢啦.鐵定party細節如下:
日期:26/12/2007
時間:1300-1500
地點:新都城二期平台會所一樓多用途室(1)及(2)
人物: 暫時有11個家庭ok(紫色)

1.piggy2007 2大1B Marcus 仔. 23 & 26 都ok
2.Daosi 2大1B Markus 仔 26/12 OK
3.mimimomo6 2大1B 貝 女 23 & 26/12 都 OK
4. Shadowray 2大1B 晴晴女 23/12 ok
5. jason530 2大1B Jason仔 23 & 26都ok
9. mermaidmom 2大3B only 26/12
10.coco209 2大1B 23 & 26 ok
11. chu_chu_ma 2大1B only 26/12 ok
13. jess0331 2A1B Ahiru both okay!
14. su0106 2大1b 甄甄女 23 & 26 都ok

如果shadowray, superboxinghk, sophia_lau, vwwlui 都得就好啦, 歡迎! 我覺得應該15個家庭都ok. 試下先!

piggy2007, d錢可以計埋食物一齊俾. 如果你地有去過半歲party, 我覺得可以參考佢地既做法, 如有組員負責先收錢, confirm人數後訂食物, 或每個家庭準備一種食物(可以外賣/自製), 然後再計錢. 大家可以提議下.

[ 本文章最後由 fattyangela 於 07-12-6 23:30 編輯 ]

別墅

Piggy2007: 場地-> $260. 可以大家列出會訂的東西, 不會重覆嘛!

Daosi: 唔緊要, 可以order啦! 大家都周身唔得閒. 整野食係bonus. 多謝piggy2007!

至於我, 我想食pizza hut 的鮮果沙律...

別墅

唉, 我見pizza hut party 的沙律是薯仔沙律, 不是平時有蘋果,哈蜜瓜, 芒果的那種, 太可惡了! 不過我們仍可訂其他的.
http://www.pizzahut.com.hk/tc/menu/take_out/pizza.html

有冇christmas song既cd? 做bankground music 好嗎?

雖然唔係個個bb爬得好叻, 但係唔知好唔好搵個地方鋪d軟墊等佢地可以休憩下, 我地又休息下? 我得一張3.5呎x5呎既軟墊.

原文章由 jason530 於 07-12-10 13:14 發表
我啱啱睇到pizza hut張leaflet, 19號之前預訂外賣自取, 有8折優惠呀:D

別墅

多謝你的自製沙律. 但你整咁多野怕唔怕太辛苦呢?
原文章由 piggy2007 於 07-12-11 17:16 發表
sorry. 呢兩日公司較忙, 冇時間上網. 沙律等我準備吧. 不如我design 下我地order 啲食物, 等大家comment. okay 既話就可以訂.

至於christmas song, 我有一隻. 另外我會準備一些兒歌.

...

別墅

1. 原味雞翼(32隻)
$158
2. 意式迷你肉腸(20件)拼意式肉丸(20件)
$188

3. 香脆豬扒(12件)
$198
4.
吞拿魚煙肉螺絲粉
(4.5磅)
$208

5. 大批兩個
$268

6. 什果沙律 (自製)
7. 芒果布丁 (自製)
8. 租場費用
$260

9.?聖誕蛋糕(東海堂約兩磅$280)
10. ?壽司(等我睇下park'n shop及元祿之catalog先)
11.? 蒜蓉包(可自製)

別墅

我都pm左. 謝謝安排!

別墅

元祿壽司, 睇下點. 我有恒生卡.
http://www.gsushi.com/news/coupon.htm#1

別墅

唉, 唔好意思, 我依家先online.
我仲未有機會去百佳取catalog. 如果價錢都ok, 有生有熟, 我就訂$300 budget啦.
mermaidmom, 唔怕架, 我會帶萬能火槍做火炙壽司, 好好味架!

別墅

壽司已經訂好, $276, 有66件, 包括三文魚14件, 花之卷8件等. 如果唔夠到時再買現成.
我仲未揀聖誕蛋糕, 如有媽咪有興趣買, 可以幫手. 如果唔係, 我過兩日可以安排.

別墅

我有美心,東海堂同山崎既catalog.

1. 美心既2磅蛋糕要$300, 但有渣打同manhattan card 有8折(我有), 即$240. 可以揀芒果朱古力脆脆,芒果栗子, 什果蛋糕, hello kitty什果蛋糕. 不過脆脆單價買會貴d, 所以好似抵d. 最遲要24號訂, 26號取餅.

2. 東海堂2磅蛋糕要$138x2=$276. 會員先再有85折或9折. 我冇. 可以選黑森林同芒果味.

3. 山崎2磅蛋糕$250. 冇折. 可選朱古力忌廉及芒果夾心, 或雜果夾心.

何如?

原文章由 coco209 於 07-12-21 21:58 發表

買蛋糕就等我去啦
不過你地要話我知想食邊間餅店同埋要幾多磅

首頁

尾頁

跳至