懷孕前後

跳至

首頁
23456...20

尾頁

大宅

heygirl, Belle_piano,
你哋e+穩定咗好多啦,唔洗擔心太多呀!

Oh!Baby,
你提早咗幾多日驗呀?係咪早得濟咋?
我都想知道d仔係可以幾早驗呢?我16號又有波打,上個月21號見M小姐,咁可唔可以驗到㗎?若果早d知,咁我可以就住唔咁博命打呀!不過我都未買到d仔!!

大宅

Oh!Baby, heygirl,
有d仔都未必驗到㗎?咁唯有慢動作lor,叫人喂波就唔好lor,佢地會懷疑仲乜嘢唔追波,唯有扮病lu!

pyepye,
我地每星期都打兩樣波㗎,係乒乓同羽毛球呀,我後生時好少打乒乓,不過e+覺得好好玩,雖然無技術可言,但都係自娛同運動吓啫! 同你打波!有排啦,我哋bingo咗都有排唔得閒lor!
都話你老公係運動型啦,原來係長跑高手,我話識得嗰個人係做警察㗎!你估你老公識唔識呢?

cmsfish,
既然30號都無姊妹話唔得,咁再等耐少少無抗議聲音就決定喇!

大宅

Q4,
cmsfish講得啱呀,你真係人肉圖書館哦,好厲害!

cmsfish,
原來你隻酒真係好勁,有機會見到都買番支看吓門口呀!

Beku,
你個實例好得人驚,真係有咗就唔好當無事,千祈唔好亂黎,好多嘢唔係想像中咁簡單,個fd都話佢有個大肚婆同事行到好似跑步咁快,又用腳踢廁所門,見到都提佢驚,好彩無事啫! mouth:

hapig,
又唔記得覆番你,我好間中至煲碟咋,一來無時間,二來無乜戲夠吸引力,記得好多年前係閒日睇悠長假期,用兩晚時間睇晒12集,都算係紀錄lu!
不過尋晚食飯老公又問我掛唔掛住Scofield呀!仲話係時候開工睇第二輯喎,雖然真係好想睇,不過都幾虐待㗎,租晒成輯22集要第五日還碟喎,都儍儍地,唔洗返工咩?上次都加多三日錢至睇得晒咋!不過,老公話預咗租兩次,唔洗虐待自己! Scofield又幾有魅力同吸引力嘅(雖然知佢係xx)!

[ 本文章最後由 concat 於 08-3-14 00:39 編輯 ]

大宅

heygirl,
我都贊成㗎,雖然係貴咗d,不過我就三日飲兩劑藥,咁樣會平d lor,但係我都成個月無睇佢lu,原本今次係諗住M完去睇,後尾覺得d分泌同M都OK,之前拎咗d藥去日本又因為腸胃炎無食到,所以諗住食埋先同再試埋,Bingo咗至見林ec,萬一未得都會等M小姐走咗再見佢!

大宅

hapig,
噢!So late,我尋晚係租碟店十一點前收工趕到入去,租埋碟仲同老公煲咗兩集lor! 條癮一到真係無辦法!

Beku,
係呀!大咗肚真係要樣樣小心至得喎!
今朝想交功課嗰個唔係我呀,係如狼似虎嗰個呀!
乜朝早交功課會生囝㗎!有時眼瞓得濟仲見老公瞓醒襯亞媽落街早晨運嗰陣交添,但係我哋想生女喎!mouth:

如狼似虎嘅cmsfish,
喂!你計啱日子未呀?唔好嘥晒你老公d料呀!聽講太密又唔好㗎,會浠釋咗d虫虫,隔一、兩日會好d㗎!

Oh!Baby,
過多十幾日再努力過呀!!加油!

heygirl,
我都發覺食藥丸係難消化d,可能腸胃差d都無咁好,上次我帶咗去日本食,食嘢又食濟、天氣又凍,可能加埋藥丸難消化,所以至腸胃炎哦!

HCbb,
你真係好!湊囝囝咁唔得閒都有留言我哋,等遟d我哋再約出黎見你同囝囝呀!

大宅

cmsfish,
多謝報料呀!乜支酒咁平㗎!抵喎,不過我好少去荃灣,所以唔會入貨住,或者到咗22號check到無Bingo都會考慮吓專程去買lor!

大宅

BBear,
係呀!因為之前定嘅22號cmsfish唔得閒,所以改咗30號星期日,不過我只可以2:30-4:30,你有無問題?

其他姊妹又有無問題呢?

大宅

Apr 20, 2007
我上次係5 week6流啡,入咗廣華急証,又係乜都照唔到,又係話我可能係宮外孕,入院留醫兼抽血睇指數,不過後來我變為流血,好似M咁,指數又跌,証明係小x咗至比我出院。
既然你後尾照到胎囊,又無流啡,咁你比d信心等啦,醫生都叫你等兩星期,你就休息多d,或者可以考慮睇吓中醫,放鬆心情呀!

大宅

Heygirl,
恭喜你又過多一關呀!
我個工人就真係後生女哦,得23歲,所以亞媽話佢乜都唔識lor,仲話下次要請過大年紀喎,至少乜都會識多d!

Bogut,
我諗你條件好,所以都搵到個好工人,我嗰個工人係朋友個工人介紹,後尾話唔做時,我同老公去x誠搵完約工人,個個一聽到有貓就唔見我哋,肯見嗰d一聽到無自己房間就玩變臉,搞到我同老公都無乜癮,鬼叫自己唔係有錢佬咩,連工人都唔揀我哋哦!

Oh!Baby,
如果我燥熱會乾咳、口涸同埋瞓得唔好兼成晚發夢㗎!

大宅

all,
今個星期日可以放心咁打波lu,今日M小姐又黎咗搵我哦!
尋晚老公主動同我商量,話試到6月唔得就算數喎 ,驚我辛苦喎,同埋生咗我都辛苦湊!年紀太大了,原先都係諗住試到今年年頭,e+經已延遟咗lu,不過我哋都唔太緊張嘅,無就可以自由d,得閒跟埋老公去日本入貨lu,老公又話唔得就搵多d錢,符合資格去領養一個喎!

Oh!Baby,
我同你一樣要加油喇!
無咗腰骨痛就好lor,我都發覺我幾十年來便便唔好(幾日一次),e+起身就去,就係好好多!
不過我成日肚漲漲,個肚腩又大,真係以為得咗㗎!你會唔會咁㗎?

Heygirl,
唔洗食藥真係好,咁你穩定晒唔洗驚啦!
多口問句,你今次驗孕支棒棒顯示係咪深色㗎?記得上次你同我一樣都好淺色。

cmsfish,
玩得開心d喇!!

大宅

all,
大家想去睇Toffeenut B姊妹,我今晚同Toffeenut 聯絡過 ,諗住可以約實三十號!不過佢話e+係流感高峯期,所以唔太方便哦,咁我哋暫時要壓後,或者等Toffeenut再約我哋lu!唔知會唔會係無限期壓後呢! 佢話得閒會上黎同大家解釋。

大宅

激死!頭先打咗一大段嘢又無晒! :;pppp: :;pppp:

Toffeenut,
你囝囝勁似你老公呀!
我好樂意做“中間人“㗎!不過係大意d醒唔起係流感高峰期添,真係唔好意思,係要為人父母至會留意! 咁多菌真當然唔睇BB住,等你覺得OK至約過啦!
尋日都突然有一刻諗起你大住肚黎舖頭搵我傾偈嗰陣時!

HCbb,
若果係我有個BB咁樣比人傳黎影相,我會覺得好肉赤哦!

cmsfish,
點解去唔到呀???

BoGut,
原來你都係愛貓之人!

Q4, Oh!Baby, Beku, heygirl,
我一向都係抱住得唔得都無所謂嘅態度試㗎,所以唔會做iui或ivf,因為都聽過好多失敗例子,都係信心境同身體狀況多d,話雖如此,試咗咁耐又x過兩次,唔得又會覺得有d不甘心,不過都會信命嘅,等m小姐走咗睇吓林ec,試埋哩幾個月先算!
以前同老公對小朋友都無乜反應(見到貓嘅反應大好多),不過e+會留意多d,同埋好鍾意長直髮齊陰妹,超可愛哦!

[ 本文章最後由 concat 於 08-3-21 14:17 編輯 ]

大宅

HCbb,
哈!真係要餵奶、飲水、瞓覺、換片....乜招都要出齊呀!

大宅

cmsfish,
多謝你嘅料呀,雖然你都應該出發咗,係應該早d打比你睇!

嗰隻葉酸我都有(之前Bingo咗至食),不過哩隻一粒係5毫克,係咪適合已懷孕嘅婦女多d呢?因為預備懷孕嘅婦女每日食4微克就夠喎!咁食得多咗又有無問題呢?

大宅

hapig,
哈!我咁大個女搬過幾次lor(約六至八次),不過都無乜心得喎,都係大把嘢掉,你小心要留意垃圾站開嘅時間,因為我哋試過垃圾站關咗門,惟有張兩塊細玻璃放係門旁邊,咁就衰咗喇,都一樣會比人告亂拋垃圾!激屎!:;pppp:
若果你肯比多少少錢,其實搵搬屋公司係最方便快捷㗎!人人都搵嗰間都OK!自己煩少好多同唔洗咁辛苦,只係執好d嘢就掂晒!你可以叫佢哋報價先,會比埋紙盒你㗎!

大宅

pyepye,
好似要祝福你喎!

大宅

heygirl,
你無出街咩?你今次有無用d仔驗排卵先㗎?
諗住買d驗吓先會穩陣d!

大宅

當然有興趣喇!

大宅

heygirl,
我哩兩日比多咗心機睇番我嘅周期,發覺每隔一個月係三十日,另外嘅就係27-29日,係咪左右邊輸卵管嘅分別呢?都幾有趣,所以唔知下次周期係咪三十日,相差二、三日都好驚錯失咗機會,所以唸住買d仔試吓lu!
希望我無睇錯pyyepye d料啦!

大宅

噢!但係嗰日唸住夜晚同朋友食飯,所以約早咗打波呀! 我唔得哦!

首頁
23456...20

尾頁

跳至