嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: TWINS MAMA CLUB (PART 4)

babe:
多d休息呀,聽你講jj都好鐘意返學bor,相反我對b就麻麻,問佢地鐘唔鐘意返學佢地話鐘意,但朝朝起身換晒衫時就話唔返學,我諗佢地仲未習慣,老師都話孖b都算ok,係我地離開時會喊一陣,之後就收聲,孖b都肯跟d哥哥姐姐一齊反,老師話想比孖b試訓晏覺,如果長時間係咁驚佢地難適應,我而家仲諗緊好唔好.

大宅

babe:
孖b今日無返學呀,因為大孖咳得好勁同有鼻水,其實2s返學同jj差唔多,細孖又大j咁,一入到課室就唔客氣咁埋位食早餐,大孖就痴到實唔放,大孖性格係比較慢熱,我接孖b放學時老師會交代孖b上堂情況,次次都同你一樣話ok,有時都會顱吓孖b好左,有一次老師同我講話孖b一齊喊,喊完之後孖b抱埋一舊互相安撫,我聽到後覺得好開心呀,孖b放學返屋企後我又唔覺佢地好攰,但訓晏覺時會比平時快訓著.

大宅

leon:
真係戥你辛苦,日日都趕頭趕命,聽你咁講大孖真係好鐘意返學bor,我發現我,你,babe同marblema都係有一個b比較慢熱同易喊,唔知係咪大部份孖都係咁呢?

大宅

paulwaitwins:
恭喜您呀 ,其實你對b都ok ga la,唔使太擔心,只要孖b食得訓得就ok.

大宅

babe:
jj可能係口腔炎,因為我對b上次口腔炎又係嘔同唔肯食野,隔左兩日發燒,第一次同孖b睇醫生時仲未知口腔炎,因為未發出黎,過左兩日後再帶孖b睇醫生原來係口腔炎,不過你睇定d先,可能jj係食錯野都未定,唔好咁擔心啦,希望jj快d好返.

大宅

marblema:
乜marble咁醒,識分邊個鍚邊個多d,我對b而家都未適應返學,朝朝都話唔返學,你教我點做好?今日孖b第一日o係學校訓,頭先我打返學校問孖b情況,老師話細孖訓左大孖未訓,孖b都唔抗拒張床,一上床就訓,不過look黎look去,其實我覺得已經好好,起碼孖b無喊,一陣2:00接佢地放學,到時再話你知孖b點.

大宅

marblema:
聽你講左個故事覺得呢個方法真係唔錯bor,睇完後我就同孖b講返同一番說話,之後我問孖b媽咪o係邊,佢兩個都話o係手手到呀,hahahaha :lol: 今日孖b第一日o係學校訓晏覺,老師話細孖肯訓,大孖無訓過,淨係o係床到眼光光,但無喊,之後大孖不停搞細孖叫細孖起身,最後細孖訓左半粒鐘就比大孖嘈醒,老師話孖b今日適應左好多,起碼佢地唔抗拒張床,雖然孖bo係我地走o個一刻喊,但返到課室後已經收晒聲,仲可以同d哥哥姐姐一齊反,之後一直都無喊過,不過孖b成日問老師媽咪o係邊,老師就不停同佢地解釋,2:00我去接放學時,孖b一見倒我就笑住走埋黎話唔見daddy,daddy返工工,之後細孖指住個鐘話夠鐘媽咪接家家心心放學,聽到後我覺得好搞笑,連老師都忍唔住笑左出黎,大孖就攬到我實,後來孖b見倒學校個門貼左張西瓜貼紙,佢地兩個一齊走埋去扮食西瓜呀,老師同主任見倒即刻大笑,話孖b好投入bor,返到屋企後我同孖b講食飽奶奶訓覺豬好唔好?孖b話好同媽咪訓,唔同哥哥姐姐訓,真係比佢地笑屎.

大宅

leon:
我對b開頭返學幾日都係咁,問佢地鐘唔鐘意返學,答鐘意,但一入到學校就好似樹熊咁痴到實一實,又唔肯落地地又扭計,之前我地都有陪孖b食埋早餐先離開,但呢兩次都無,反而老師話呢兩次孖b都ok,無之前喊咁多,不過都係睇定d,你知小朋友真係唔讚得,一讚就............啋啋啋啋啋啋啋啋

大宅

marblema:
孖b擒日開始返足全日,放4:30,老師話孖b都肯noon nap,細孖無喊過,大孖有小小喊,每次大孖喊細孖都會攬實家姐叫佢唔好喊,堅強d,我聽倒後真係覺得好感動,差d喊左出黎,老師仲話孖b進步左好多潻,而家佢地學倒好多野,識自己講去shushu,ngng,放學返到home自己除書包除鞋,未返學前大孖做乜都好急,話要就即刻要好無耐性,但返左學後有耐性左好多,真係好開心呀.
擒日同孖b返學時,我同孖b講話elmo係媽咪,big bird係daddy,孖b就不停話elmo媽咪big bird daddy,我將個公仔掛左o係孖b個書包到,跟住同孖b講叫佢地帶埋elmo媽咪big bird daddy返學,我地會一直陪住你,孖b話知,返到學校後孖b依然好唔捨得我地都有喊,但今日細孖攞住elmo同我講話呢個係媽咪,我話係呀,如果你掛住媽咪就望吓elmo啦,跟住佢攞起elmo黎鍚呀,大孖由出門口行到學校都不停攞實big bird唔放,daddy話大孖知道big bird係daddy,但依然係唔捨得,後來嬸嬸抱佢地去洗手間,孖b都有喊架,不過比擒日細聲左同好快收聲,其實呢個方法真係有d效用,好多謝你呀. :lol:

大宅

kindness:
聽倒你咁講真係好唔開心呀 :cry: 我都好明白你心情,不過你要堅強d呀,孖b仲要你照顧架,希望大孖快d好返啦.

大宅

LEON:
個公仔o係係toonsland買架,上星期我去o個樹買襪比孖b,見倒加$10就有一個,真係好抵呀,係鎖匙扣黎ga,你都去looklook吖,d襪仔都好平,$50四對.

大宅

yeung_yeung:
nice to meet u! :lol: 多d上黎傾計吖,呢度有好多twins 媽咪都好有心得ga.

大宅

2Kma:
2k d相好靚呀,佢地個頭飾好得意,下星1就係2k1歲生日,時間過得真快,我記得上次o係維園見你地時2k都係得7個月,話咁快又1歲喇.hahaha

大宅

marblema:
今日孖b起身梳洗完後,大孖話唔返學,細孖又眼濕濕好似好可憐咁,返到學校孖b換好鞋攬賓我地,跟住嬸嬸抱佢地,孖b今日都無掙扎仲遞手比嬸嬸抱,但孖b都有喊,不過入到洗手間就收晒聲,大孖今日好叻呀,雖然有喊但都肯同我地byebye,又見倒孖b進步左,真係開心屎.

大宅

CANDY:
好多謝你提供咁好嘅野比我地 :lol: 我都報左名啦,到時我地再約吖,係呢,你地會有邊個想過夜?因為我都想呀hehe :lol: :lol:

大宅

all:
嘩!原來咁多人報左名,到時一定好開心啫 不如我地過夜住埋同一間酒店吖,有照應嘛.hehe :lol:

大宅

rl2999:
我都好幾日無上黎lu,點知已經有咁多page,你對b大個女左好多呀,記得第一次見你你仲係大住個肚,孖b而家已經識坐喇,時間過得真快,係呢你個friend就生bor,佢而家點呀?我對b而家返緊幼兒園,都算ok啦,係大孖仲有d喊,基本上老師話細孖照顧大孖多d,你而家返工時間長左,咁你幾點接孖b?

大宅

candy:
星期五nwff有人打電話比我叫我fax返孖b資料比佢地呀,希望到時會再打比我地啦,好期待918來臨呀.

大宅

ALL TWINS MAMA:
幾日無上黎多左咁多page,追到氣咳,呢幾日我都好忙,孖b腸胃炎呀,由星期六到而家,今日好返好多喇,之前幾日都淨係可以食白粥方包梳打餅,加上佢地又無乜胃口,所以而家瘦左,不過今日好返後胃口大增,睇埋今日如果好返晒聽日就返學喇,唔知孖b慣唔慣,之前返學剛剛開始習慣,跟住又病病,希望孖B叻叻啦.

大宅

[size=large]各位姊妹們:
[size=large]開左PART 5喇,CLICK入去就得 GA LA.

TWINS MAMA CLUB (PART 5)

首頁

尾頁

跳至