時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

BKFinder 發表於 23-2-10 11:19
我各類新聞也有出,至於俄烏戰爭本身唔係政治,但好多人回埋d政治野,最後bk admin搬去政治,但我冇好似你 ...

呢個post係樓主嘅,佢覺得美國及其他歐洲大國唔出手幫,係佢自由嘅觀感, 佢有權發表任何嘢,你唔使跳出嚟話人攻擊乜乜乜,喺呢啲時候你都唔需要幫美國講好說話嘅, 講句天佑敘利亞有幾難, 撇開敘利亞係咪真係仲有內戰, 全世界都睇到真係美國唔肯撤銷制裁, 所以聯合國都冇乜國家敢派人到敘利亞換災,呢個亦係事實

hungng    發表於 23-2-10 13:47

子爵府

BKFinder 發表於 23-2-10 12:14
呢度冇人幫美國,我主要係講最好要考慮下救援人員感受多d

人地家人有可能都有上 BK

咁你嘅角度係話要考慮人員感受為先,但係呢個post嘅角度主要係考慮受災者嘅感受。
再講人哋家人可能都想上bk, 邊個人哋家人?你係想講香港派去嘅救援人員?樓主完全冇講過香港嘅救援人員喎,佢淨係表達, 想老美同老歐喺國家層面上,放棄制裁先,咁都唔得?

子爵府

lihomahk 發表於 23-2-10 10:50
我真是睇咗樓主的開post 的發言很多次,請問那一句是攻擊救援人員?我反而覺得樓主感嘆美國的不仁道喎
...

係咪,喺樓主都無攻擊過救援人員,呢個用就喺度轉移視線

子爵府

BKFinder 發表於 23-2-10 12:56
其他罵美的 post我都覺並無不妥,仲加入罵

但這個post咁講法最好要顧及起碼香港派去土耳其的香港救援隊感 ...

冇人話香港救援隊。
由頭到尾係你自己扭曲左樓主個post, 夾硬屈樓主話香港救援隊, 喺你角度鬧美國就係等於鬧埋所有救援隊?咁你都好唔客觀下喎。

子爵府

BKFinder 發表於 23-2-10 13:44
你先至扭曲,我幾時話罵美等於罵救援?

主要係樓主呢句

你真係好霸道,夾硬屈樓主話救援人員,又道德綁架人哋啲救援人員家屬,總之喺呢個post上邊,好多人都唔認同你。
你嘅用戶名叫BK, 唔代表你係BK代言人個個都要認同你, 你唔滿意自己開個POST再講囉, 有姊妹話你閱讀障礙真係啱,

子爵府

czl115 發表於 23-2-10 20:34
人地係講美國,同香港救援隊有咩關係?
你記得每開一個post都要先讚一下香港救援隊
...

唔好理佢喇 ,佢唔係別有用心打橫嚟講,就係思維有問題。偏執到總之邊個話敘利亞冇人救,佢就會自動聯想人地係話香港D救護人員唔去救囉!啲線搭錯曬。

首頁

尾頁

跳至