自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

sunnymama2 發表於 24-4-29 12:55
我有佢呢d親戚我都好羞家!

佢臨走叫99照顧佢阿媽,但我99年紀仲大過佢父母!

可能佢都覺有你咁嘅親戚好羞家,人哋嘅家事要俾你呢個咁嘅遠房親戚擺上網俾全世界討論,照顧又鬧唔照顧又鬧,其實你顧好自己先啦!
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

macdullbaby 發表於 24-4-29 16:58
對。每個家庭都想為自己作出最好嘅選擇同埋決定。已經值得人尊重。當初選擇連根拔起,係一個唔容易嘅決定 ...

去留對於每個人、每個家庭都係好大嘅決心,關三者咩事呢,何況係網上唔識嘅人,自以為企喺道德高地就可以對旁人指三道四,好彩我無呢d親戚
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

水晶宮

zitamamama 發表於 24-4-30 07:21
去留係一個人既決定,但如果佢既去留係影響到人就唔係淨係佢嘅事啦。樓主話對方去外國,叫99幫手睇下父母 ...

咁要睇樓主99同當事人父母係咩關係,佢99願唔願意幫手,幫手睇吓佢父母係點幫手,同埋而家親戚已經打算回流,係咪有需要俾一個遠房親戚再擺上網俾人討論呢,樓主心態都係想圍爐取暖恥笑人哋做錯決定,企喺道德高地指責人哋好容易,講到咁就真係後生嘅連旅行都唔應該啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊