自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

vanlina_cream 發表於 23-9-28 23:05
嘩完全認同,有兄弟姊妹嘅,如果其他人唔俾,得自己俾,真係心理好唔平衡,本身想俾都搞到唔想俾 ...

你講中左個心態 我一直做野到結婚生小朋友都有比 .但係有人吾比 .仲每個星期一家幾口大搖大擺 兩手空空 去我媽度食飯 又食又拎!感覺我既錢就係用黎大魚大肉去招待依班厚面皮嘅人我相信有心做既 會係老公比你份家用度分配出一份心意囉

男爵府

vanlina_cream 發表於 23-9-28 23:05
嘩完全認同,有兄弟姊妹嘅,如果其他人唔俾,得自己俾,真係心理好唔平衡,本身想俾都搞到唔想俾 ...

你講中左個心態 我一直做野到結婚生小朋友都有比 .但係有人吾比 .仲每個星期一家幾口大搖大擺 兩手空空 去我媽度食飯 又食又拎!感覺我既錢就係用黎大魚大肉去招待依班厚面皮嘅人我相信有心做既 會係老公比你份家用度分配出一份心意囉

男爵府

男爵府

男爵府

vanlina_cream 發表於 23-9-29 12:24
係呀,老豆老母大家都有份,點解只係我要俾?我兄弟姊妹係FTM,就大條道理話無錢,但屋企唔洗俾租、小朋友 ...

係 開口就話冇錢 話我計較 針對 轉個頭又買h袋 拎c銀包 叫人點平衡?見距地平日消費仲豪洗過自己你話咩人先做得出?

男爵府

vanlina_cream 發表於 23-9-29 13:44
佢買咩名牌唔緊要,大家公平俾返份錢父母就得,之前講開父母年紀大,遲啲要人照顧,我有位兄弟姊妹,已經 ...

係 成日扮可憐 講到比家用就同人講話我同距計較 我吾明父母連大學錢都幫距比埋 可以咁無恥

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊