自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:一個七十 後對香港的心死經歷

我都糸七十後。對住大陸人已十幾年。因為之前做廠。大陸人思想行為真是嚇死人!以前我話唔鐘意大陸人,會有香港人同我講吾應該。廿一世紀係中國天下blah blah blah.以前好多人唔明架!個個話去北京上海發展!自由行剛開始時仲好多人話好。吾係馬後炮,搞自由行時已知香港死梗。香港人點夠大陸人玩吖。

珍珠宮

引用:我都糸七十後。對住大陸人已十幾年。因為之

原帖由 imconfusing 於 13-01-31 發表
我都糸七十後。對住大陸人已十幾年。因為之前做廠。大陸人思想行為真是嚇死人!以前我話唔鐘意大陸人,會有 ...
大陸人鬥爭中長大。香港人奸又吾夠奸,衰又吾夠衰,狠又吾夠狠。仲系咁再黏過去。溶左都吾知死因。睇住黎個大東北發展啦!最後咪俾深圳溶埋

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+小可愛11+於+13-01-31+發表香

原帖由 mercy_mama 於 13-01-31 發表
同意!
97年前所有拎英國passport的人就算無HKID入院都係香港人收費,仲要有得揀食西餐。
其實D英國佬都攞 ...
英國人攞着數都高明些少。而家大陸人攞左,之後搞到香港立立亂,之後仲大大聲話冇大陸香港死左好耐。

蜆介鯪魚球    發表於 13-1-31 18:52

珍珠宮

引用:蝗蟲雖可恨,+但造成今日局面香港人都有些咎

原帖由 葡裔港人 於 13-02-01 發表
蝗蟲雖可恨, 但造成今日局面香港人都有些咎由自取

香港人一向搵食大晒, 只顧搵錢, 本土利益被侵蝕卻視若 ...
同意。

首頁

尾頁

跳至