跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 carrie888 於 07-9-16 20:21 發表
我外家在荔景呵

我外家都係荔景區呀!
哈哈~! 我要揍好呢隻妹~

大宅

死啦, 乜要咁快搵學校架, 我完全無心理準備喎!

大宅

原文章由 chow0611 於 07-9-20 19:39 發表
I live in Lai King Hill Road, close to Mei Foo >o^

我同你住得好近呀!

大宅

原文章由 yatyat21 於 07-9-27 10:43 發表
Dear all,
Is there any good BB shop (except those big shopping mall) in 荃灣/葵青?

我好鐘意去荃灣荃豐中心一間細鋪仔買嘢, 鋪仔雖小, 但都幾多嘢買, 我有vip, 仲有8折添, 好抵呀!

大宅

原文章由 cc123456 於 07-9-27 23:58 發表
係咪近住廁所個間?

係呀!

大宅

yatyat21, 我錯過咗你地既聚會呀! 無機會讓我地兩個同一日出世既囡囡見下面, 我想睇下你地聚會d相呀! 可唔可以send俾我睇睇呀?

大宅

Thank you 各位媽咪, 我email: [email protected], send D相俾我睇, 等我可以分享到你地既喜悅!

大宅

yatyat21,
我個女都係好飄忽, 最叻個餐食到4安半, 最差個餐食得2安, 我都無辦法, 由得佢啦!

係呢, 我想俾佢試食糊仔, 我知你係俾明治米糊個女食, 我想知可以係邊到買呀? 上網買係咪要大量買先有得送貨架? 我又唔知個女食唔食, 所以都唔知可以係邊到買d俾佢試下, 你會唔會買呀? 如果買, 我可唔可以搭單呀?

大宅

yatyat21, 你囡囡無事嗎? 我囡囡近呢兩個禮拜瞓得極差, 日頭唔瞓, 夜晚又個個鐘頭喊醒, 都唔知發生乜事, 搞到大人無覺好瞓, 細既又越黎越瘦...啱啱去完健康院, 結果係超輕, 又跌破新低點啦........:-( :-( :-(

大宅

原文章由 jackieluk 於 07-11-29 22:25 發表
hellocatcat,
妳係咪 breastfeed? 聽人講如果想 bb增磅, 最好餵奶粉.:lol:

fishmum,
嘩, Victor 好叻呀!

chris,
Yes, some of the "Jumpin Gym" are available for birthday party. Will let you know how ...

jackieluk

係呀, 我係餵人奶架...

大宅

jackieluk, 我囡囡得12.5lbs咋!

大宅

原文章由 yatyat21 於 07-12-3 08:30 發表

sorry for missing reply your message last week....AR-B get cold...and busy work....therefore, not here all the time......

first 2 days, she do not drink milk .....(from 220ml before t ...

yatyat21,

呢個禮拜我個囡無病無痛, 唔知點解突然唔肯飲奶, 無論用奶樽餵定我餵身餵佢都好, 佢都唔肯食, 除咗兩餐糊仔之外, 點氹都唔肯飲奶, 我都唔知點算好...:-( :-( :-(

大宅

原文章由 yatyat21 於 07-12-5 08:32 發表
Same as my B....If i didn't give her 餅餅 while she have her milk.....she will only drink 150ml-170ml.....
Then also recently when she feel sleepy and she will close her eyes and keep cry ...

hehe, 我尋晚發夢我帶囡囡同你囡囡見面呀!

大宅

各位媽咪呀, 你地好, 我啱啱腸胃炎病咗一個禮拜, 好慘呀! 個囡晚晚醒3,4次, 個個鐘頭醒, 搞到我同全家人都無得瞓, 我病咗, 連帶奶量都少咗, 好驚唔夠囡囡食呀!

大宅

:-(
原文章由 Chris1009 於 08-1-8 16:03 發表
Hellocatcat and all,
Jayden also woke up every hour last night...c6 and I were so tired, but if we don't pick him up, he cried very loudly...don't know why...may be his 2nd teeth is coming out... ...

我個囡一隻牙都未出, 又唔似"牛"牙仔, 但係就晚晚個個鐘頭嘈...唉...:-(

大宅

原文章由 Chris1009 於 08-1-9 14:15 發表
Homers and Hellocatcat-
Jayden was crying last night again at 3:30am...I can't figure out a way to make Jayden sleep through the night, but I found that if I let me practice crawling more, then he wil ...

Chris1009, 我囡囡唔識扒呀, 所以我想整攰佢都唔得呀!:cry:

大宅

原文章由 yatyat21 於 08-1-10 09:00 發表
don't worry, same as mine, 我個囡一隻牙都未出.......

Do you give her congee to eat @ dinner time? May be she is hungry wor....

我個囡eat congee everynight with us......during our dinner ...

yatyat21,

我已經一日兩餐糊/粥好耐啦, 朝早9點一餐, 夜晚8點半一餐, 11點半左右再飲奶, 不過佢都仍然係個個鐘頭醒, 再俾佢飲奶, 佢又只係飲得好少, 我覺得佢唔係肚餓而醒, 但係乜原因我就真係唔知啦...我到依家都淨係俾瘦肉煲湯, 然後用d湯煲粥俾囡囡食, 因為係我阿媽照顧佢, 所以到依家都無試其他嘢...我講過好多次叫我阿媽煮其他嘢俾囡囡食, 不過佢都無整過...

大宅

原文章由 jackieluk 於 08-1-11 09:32 發表
妳囡囡會唔會係想要奶咀?

fishmum,
Is your daughter feeling better?

jackieluk,

我個囡由細到大都唔肯食奶咀架, 一放入口就大喊!

大宅

原文章由 jackieluk 於 08-1-13 23:21 發表

Is your daughter sleeping better now?

hi, all!

Is it the coming gathering is at Ava's home? When will it be?

Cheers,

jackieluk,
我囡囡瞓覺都係好差, 總之晚晚一到2,3點就會開始個個鐘頭嘈...唉...

係呀各位, 0705有一班媽咪係FACEBOOK到討論緊2月17日有個GATHERING, 唔知你地會唔會去呢?

大宅

原文章由 yatyat21 於 08-3-19 08:52 發表
Jackie,
U r early here recently (just like fishmum before school holiday)...

Chris,
Good to hear little jayden getting better..and having more tooth...mine only have 2 then stop....haha...Although we ...

yatyat, 你想帶悅悅去日本呀? 你想去邊呀? 我plan緊暑假帶澄澄去玩幾日呀, 實在太耐無去旅行啦, 我諗住去大阪京都, 希望到時D日元會平番D啦, 好彩我一早唱定咗D日元, 雖然唔夠, 但都好過無!

首頁

尾頁

跳至