時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

https://thestandnews.com/international/印度巴士輪姦案疑犯-死者乖乖被姦就不會死/

「在強姦案上,女士要負的責任比男士還要大」「她應安靜的接納被姦,那麼完事後只會抛下她。」

強姦犯既論點係:

-犯人認為殺人係錯,但個被害者最大責任。而且無提自己強姦也是一種罪行,因為“好女仔點會果個鐘數出現響街上?”

男爵府

回覆樓主:

阿強姦犯仲話重判佢死刑反而助長姦殺,因為啲人姦完女仔怕死所以會殺人面口。

極級邪惡,滿口歪理

APIGMA    發表於 19-7-26 20:08

男爵府

回覆樓主:

同一啲無良知既人講道理實在是浪費時間。
記者相當勇敢,竟然可以跟如此禽獸完成訪問

男爵府

koey_0611 發表於 19-7-26 15:33
呢d 野令我諗起琴日bk 有個人覆我
我話元朗果日打999冇人聽

都係果句:同無良知既人講道理是浪費時間。

呢排好多歪理人士空群而出,有啲又話被襲擊既抵打,請問同印度色魔有什麼分別?
姦淫婦女謀財害命仲話受害人有問題,呢啲唔係禽獸係咩?

不過佢地唔會入來講架,一)無錢收既,二)印度咁遠關我咩事?

男爵府

koey_0611 發表於 19-7-26 16:06
真係,佢地係咁講最好解放軍黎,愛香港唔會想見到law, 邊到俾錢佢地ga? 多錢到可以埋沒良心咩,我呢兩日都 ...

解放軍出佢地就失業架啦

男爵府

Tobbyy 發表於 19-7-26 16:54
佢一定要死,而家仲不知悔改,放佢出嚟只會更多女人受害。

呢啲咁既禽獸直頭覺得強姦女人係佢作為男人既福利
I can't find a right word!

男爵府

mln 發表於 19-7-26 17:21
犯法在先, 還有要求, 這是什麼世界?

呢件事既受害人係一個女性,被凌辱再被殺;
強姦犯完全是施暴者,我會話呢個男人係100%錯;
個女仔100%無辜,你同意嗎?

男爵府

回覆樓主:

事件引致大規模遊行要求國家保護女性人生安全。

雖然此人滿口歪理,判決總算彰顯公義。

不過如果要改變印度不尊重女性的歪風,還望有漫漫長路。

男爵府

molasses 發表於 19-7-26 21:07
其實莫迪上任都一直改緊, 但整個印度咁大確實需要時間, 上兩年連20年前嘅都翻到案, 個犯仲要重判到有生之 ...

除左加強調查,提高破案率,加重刑罰外,更重要的是教育。

教人尊重女性,俾佢地教育,社會地位,這會是一個很漫長的過程但要堅持下去。

男爵府

minigaga 發表於 19-7-26 21:27
白衫圍一個黑衫,大把片啦,就一個柳俊江都係單人俾十多個圍打,你想作啲乜呀
...

姊妹,同無良知既人講道理是浪費時間。

所謂人稱之為人,是因為我們有良知,有同理心,見到街上有人暈到,有良知既人都會嘗試伸出援手:有啲會打電話或叫人幫手。
見到有人被打,我們會憤慨,因為我們有良知,會感同身受;
作為一個人,一個女性,雖然不認識印度呢位受害人,但因為有良知,我們非常不恥。

如果是因為非我族類而忽視,甚至幸災樂禍,實在是枉為人。最折墮係四處宣揚呢種邪惡。

有一些人一生都沒有犯法,但不代表佢係好人,因為佢地心腸惡毒。

男爵府

超級特務 發表於 19-7-26 21:42
世界上仲有好多地方,女性地位低微,好多事情非常不人道。地球上有20%女性15歲前結婚,有好多甚至第一次M ...

呢啲咁既法例真係不知所謂,好似娶你係王恩浩蕩咁
明明係賤佬毀人清譽,仲要對佢成世

男爵府

超級特務 發表於 19-7-26 21:48
女性係附屬品,不是人對待。
未婚大肚甚至會被家族成員打死,完全野獸不如!
...

果個咁既強姦犯都有講,話如果佢家族有女性唔檢點佢會家法侍候。

即係呢,只要係佢眼中唔檢點佢就有權執行家法,自己賤格去強姦人就先屈人唔檢點,咁佢既強姦殺人就好合理。

只要對方非佢族類或達唔到一些佢認為合理既標準,就任由佢凌辱。

講到底,佢係施暴者,而且唔係打兩巴,係殺人。死不悔改,唔落地獄唔知邊度可以去。

男爵府

molasses 發表於 19-7-26 21:11
有, 另一個jm都有開post, 但氛圍同呢邊係兩回事, 佢哋覺得自己先係洞悉一切
...

你講完我都有睇呀,都有啲好敏感既人士講埋啲:打人係唔arm,. 但你挑釁人先既。

某啲國家既女性要遮面包頭出街,為的是要掩蓋自己一張漂亮面孔免挑起男人性慾,免令佢地犯罪。

一個下流既男人見到女人只會想強姦而且覺得人挑逗佢;

一個自卑又暴力既人,見到黑衫,就會覺得人地挑釁緊佢,即刻衝埋去打。

至於自卑又暴力但唔好打既,就會吶喊坐威,指手劃腳,講埋啲惡毒語言,講左當做左,滿足自己凌霸別人的幻想。

男爵府

iamlazy 發表於 19-7-26 22:09
我想講粗口

覺到道德淪亡既事會憤慨係好正常。
多謝呢位姊妹坦白但又好克制

男爵府

minigaga 發表於 19-7-26 22:41
挑釁人先 正正係果位jm講既野,著黑衫去元朗做咩?行街呀?
...

可能佢唔係好知元朗有啲咩,除左B仔涼粉,shopping Mall,戲院之外,仲有...住宅!

其實果度有人住架!!

男爵府

minigaga 發表於 19-7-27 00:21
之前夠有警察話認住我,隻揪丫丫,咁打死警察係咪無罪?

你無辦法同動物園被圏讓既動物講自由,佢地唔會明;

也沒有辦法跟色盲既人講黑衫白衫以外既世界,跟本唔知世界有其他顏色。

男爵府

minigaga 發表於 19-7-27 00:23
佢差在未講西鐵同元朗係佢私有架乍

話唔定係新紅記郭家既人
擁有Yoho Mall

男爵府

回覆樓主:

竟然有人話自由係政治野,就係千祈咪同動物園動物講自由

男爵府

ms.aeroplane 發表於 19-7-27 07:27
暴徒話元朗乖乖比佢地搞,就唔會搞死你!而+係元朗人唔合作!所以再次入去搞過。
...

唔知住元朗既市民睇到呢句有咩感想?
簡直是二次傷害。

男爵府

PCCW2319 發表於 19-7-27 07:53
哦…....咁黑衣人不滿政府施政, 覺得特首做得唔好。 就可以破壞立法會, 襲警, 破壞公物(起地磚, 拆鐵爛), ...

你搞錯了,我這留言區話過警察佢地係政治磨心,支持全面調查所有人,包括示威者,政府,警察。因為我地口水戰不會戰出真相。

我由頭到尾都係講政府做得唔好,又叫過啲後生仔唔好衝。你可能會搵到,但有好多因為有類似立夏呢啲人襲擊,被搬去時政鋪或delete.

而本身呢個鋪係講印度強姦犯,不過有位激進既立夏好似港鐵被人踩親隻腳既大嬸咁追住我嘈又話我黃又咩。佢地既角度唔係同佢同一陣線先都叫黃,講來浪費時間。

同樣地,我真係無講過黑衣襲警合理,講來講去係白衫打人好卑鄙,因為車箱好多普通市民!

希望你唔好誣捏我。

首頁

尾頁

跳至