懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

引用:其實照到心跳唔勁,我政府醫生都可以7wk照

原帖由 fruitbasket131 於 15-01-05 發表
其實照到心跳唔勁,我政府醫生都可以7wk照到心跳
係囉
我個E生話6w已經可以照到心跳

我6w陰超見到胎囊見唔到胎,今日7w,肚面照有心跳,𨍭陰超更清楚,E生話size得5w+,咁我個E生應該係超勁~ 肚照+陰照+一星期安胎藥=$710

子爵府

畀面勳章

引用:回覆+mmki+的帖子請問你睇邊位醫生呀?

原帖由 happywedding 於 15-01-05 發表
回覆 mmki 的帖子

請問你睇邊位醫生呀?
李振綱

依家唔做接生,只做婦科及產檢,所以好少b6搵佢,我有見過有個女人帶個16/17歲女黎檢查,仲話個女係李E生接生

子爵府

畀面勳章

引用:回覆+mmki+的帖子Thank+you+thank+you,+因

原帖由 happywedding 於 15-01-05 發表
回覆 mmki 的帖子

Thank you thank you, 因為我係公務員,所以未必私家生,淨係產檢都ok, 起碼booking冇咁 ...
我試過上午book,下午睇,李E生冇做接生,佢唔洗出去巡房,多啲時間診症

值得一提,李E生嘅姑娘個個都好nice, 我上星期6w見啡,安胎一星期今日覆診,走時姑娘千叮萬囑我一定要休息,唔好掛住返工,見有啡or紅要立即搵李E生,好有媽媽緊張亜女feel~

上胎我冇事冇見啡,佢叫我4星期先照一次,唔洗咁密,我因為冇做過婚前檢查,所以問下李E生要唔要驗血check地貧,佢話政府驗血已經夠,無謂俾多千幾蚊佢驗血~ 又話唔洗特別開維他命,均衡飲食已經OK~

你可以search多啲李E生嘅評語,睇下啱唔啱心水

子爵府

畀面勳章

引用:回覆+mmki+的帖子我上網都睇到好多不錯評語

回覆 mmki 的帖子

我上網都睇到好多不錯評語,雖然最想搵女醫生,但如果好既男醫生都冇計啦,多謝介紹呀! ...
我今胎唔穏,李E生叫我下星期要再搵佢,本來我覺得太密,但諗諗下,如果冇事佢都唔會叫我check得咁密,唯有乖乖聽佢話啦

子爵府

畀面勳章

引用:回覆+mmki+的帖子係呀,請問照結構搵佢得唔

回覆 mmki 的帖子

係呀,請問照結構搵佢得唔得呀? 通常幾weeks照? 楊丹梅醫生係好但好似太貴,我想轉你介 ...
李E生會轉介羅宇帆做結構,又係一個nice nice E生,我睇過一次普通檢查

子爵府

畀面勳章

引用:回覆+mmki+的帖子係呀,請問照結構搵佢得唔

回覆 mmki 的帖子

係呀,請問照結構搵佢得唔得呀? 通常幾weeks照? 楊丹梅醫生係好但好似太貴,我想轉你介 ...
羅宇帆結構around $1700

子爵府

畀面勳章

引用:我都睇左兩個醫生想試下邊個好D。+一個唔近

原帖由 luv_paradise131 於 15-01-06 發表
我都睇左兩個醫生想試下邊個好D。 一個唔近屋企$900 包埋藥同相;另一個就近屋企,但係要$1200,無藥有相。好 ...
小數怕長計,成個孕期去1x次,揀個平嘅留$俾bb

子爵府

畀面勳章

Apfel 發表於 15-1-7 14:25
想問睇李振綱醫生大約幾錢一次?
第一次$650包相包照唔包藥
打後檢查$450-$500, 都係包相包照唔包藥

子爵府

畀面勳章

blythe0824 發表於 15-1-7 16:40
貴啦,我第一次產檢去何錦倫醫生,照600+診金600+葉酸dha丸仔660,埋單1860,所以第二次去左孫鍚鴻睇700元 ...
葉酸dha丸仔660!!!!! 嘩!!!!!!!!!!!!!!!!!

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+mmki+於+15-01-05+發表李振綱

原帖由 yung0415 於 15-01-08 發表
唔知道book婦檢要幾耐呢?
睇開果個要個幾兩個星期先有得睇
如果有位可以book到即日,我試過上午book下午睇

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+mmki+於+15-01-05+發表係囉我

原帖由 cooperhchan 於 15-01-11 發表
請問係邊位醫生呀??
李振綱醫生

首頁

尾頁

跳至