夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

老公婚後事業成日要駐內地,一個月先反黎幾日,有時2次。
女女4個月就開始了,而家已經一年多d
我地之間無第三者,我都信佢。
但工作需求,佢成日要飲酒陪客。一次又一次失約或失信,過去一年大家生日,女女一歲生日正日都反唔到黎
大部分份週末都自己同女女
看不到盡頭
不知不覺間,我覺得對佢有積怨。。已經無左愛情,覺得佢反唔反都無所謂
佢亦都感覺到
有時候覺得自己唔係一個好老婆,我做唔到默默係背後支持佢
拍拖4年佢都好錫我。。因為long d加上一次又一次失望,我都好心淡, 覺得佢行動上將我地2母女擺得好低
有時覺得自己太注重愛情。。係咪進入婚姻,為左仔女,乜野都要睇開d?
有無單方面既婚姻輔導?

大宅

引用:另一半長註國外其實真係好應該跟如果因為任

原帖由 鳥嘴123 於 16-04-21 發表
另一半長註國外
其實真係好應該跟
如果因為任何原因跟唔到
跟唔到,係d 3-4線既城市,空氣唔好,唔想小朋友係個邊生活,有講過翻,但由新年後講到而家都係得個講。。我都唔想再信佢

大宅

引用:如果真係為工作,+你可以體諒下佢嘛?為人父

原帖由 kathau 於 16-04-21 發表
如果真係為工作, 你可以體諒下佢嘛?為人父母, 要成熟啲架喇, 如果你對佢冷冷淡淡, 只會將佢推去另一個女人 ...
我好想做到好似你咁講,但我真係好自私,有時候我覺得佢有得揀,可以係香港再揾工。唉,我都覺得如果佢要去第二個度我都明,因為我俾唔到溫暖佢,正如佢俾唔到我一樣

大宅

引用:Quote:原帖由+awifetobe+於+16-04-21+發表

原帖由 me-ism 於 16-04-21 發表
趁你發覺問題所在去搵下佢啦
好過自己係度咁嘛
之前做part time 都有,半年前開始翻full time jau mo la

大宅

引用:Quote:原帖由+awifetobe+於+16-04-21+發表

原帖由 岚月亮 於 16-04-21 發表
佢如果一年都仲搵唔到新工作,你地經濟有無問題先?
或者甘講,佢唔做,你可以頂得住頭家嗎?
無問題,但佢心理壓力大,唔想係公司有問題時走,所以我覺得佢某程度上有得揀。其實我唔係唔明佢,只係唔想接受

大宅

原帖由 me-ism 於 16-04-21 發表
要老公定份工呢?
返工都有年假
睇下你想唔想啫
可能我會揀份工,我唔想為婚姻放棄一切,無經濟能力可以好可怕,我唔想過2年有咩事要忍氣吞聲

大宅

引用:我唔相信會忙到一星期抽一日都返唔到黎唔好

原帖由 carryman 於 16-04-21 發表
我唔相信會忙到一星期抽一日都返唔到黎
唔好話我多事
好明顯佢有第二個
佢公司好鐘意星期六日要social 或有活動,無直機到香港,一程travel time 要at least 7小時。。來回其實無左一日

大宅

引用:我唔相信會忙到一星期抽一日都返唔到黎唔好

原帖由 carryman 於 16-04-21 發表
我唔相信會忙到一星期抽一日都返唔到黎
唔好話我多事
好明顯佢有第二個
佢都好無奈,我已經好信佢,我知好多人都會揾女人,但我選擇信佢。

大宅

原帖由 岚月亮 於 16-04-21 發表
既然你系接受唔到,而且你地經濟又吾系有問題。
甘就要認真攤開黎講清楚。
一定要佢知道你接受唔到d乜,同 ...
講過好多次,唔想再成日講,講親都deadair..佢就話好想反黎,但又唔行動。。心淡到我覺得已經無乜愛,都係抱住算啦,既態度

大宅

引用:Quote:awifetobe+發表於+16-4-21+07:26+我

原帖由 PacoMum 於 16-04-21 發表
我唔覺得樓主自私,反而自私嗰個係佢。佢唔覺得長時間同妻兒分開有問題嗎?不在一起生活為什麼要結婚呢?揾 ...
多謝你。。好矛盾,有時我咁諗,就會好怨佢,結婚前成日見,婚後有左小朋友反而乜都要自己面對,有時唔開心佢錯過小朋友成長,睇見人地成日family day, 相對覺得自己好孤單,去過10次gathering with other families, 無一次佢係度

大宅

引用:我諗你地係真需要坐底傾大家對\"家/婚姻\"的

原帖由 1314625 於 16-04-21 發表
我諗你地係真需要坐底傾大家對"家/婚姻"的期望

佢覺得自己去到咁遠都係為左你們現在及將來生活得好
Yes I know ....

大宅

引用:你老公係大陸邊度做先.如果係上海,湖南個邊

原帖由 小艾美 於 16-04-21 發表
你老公係大陸邊度做先.
如果係上海,湖南個邊,係難D返.但如果係深圳個邊,由新年到而家都未返到?
睇黎就係唔 ...
唔係咁近,要7個鐘以上。我意思係佢話新年後就唔再翻去,開始係香港揾野做,但係又因為公司問題要遲d

大宅

回覆:婚後long d, 覺得自己似單親

如果叫得郁,就唔洗心淡。講又講過,理性分析過,喊都喊過。佢唔係唔翻,只係上年話聖誕,年頭話年中,而家年中話年尾。我盡量唔想嗌交唔想喊,以為自己係習慣左,但發覺自己已經心淡都覺得無愛情,無乜所謂,由得佢,關係好似俾我想像中差。強調,唔會有第三者。

大宅

引用:Hi,+我同C6都係澳門人,我識C6戈陣佢係台灣

原帖由 meng922 於 16-04-21 發表
Hi, 我同C6都係澳門人,我識C6戈陣佢係台灣做野,到佢諗住返黎同我一齊同一城市戈陣, 佢又走左黎HK搵工, HK- ...
多謝你,真係好辛苦,佢有同事老婆有左,都係咁捱,我諗到都驚

大宅

引用:Quote:awifetobe+發表於+16-4-21+13:19+強

原帖由 Nancy20090615 於 16-04-21 發表
您係點樣肯定無呢?
靠個信字,同感覺

大宅

引用:回覆+awifetobe+的帖子樓主好明白你感愛.+

原帖由 worthy 於 16-04-21 發表
回覆 awifetobe 的帖子

樓主好明白你感愛. 可能會有人叫你要堅強獨立呀! 要體諒個老公呀! 係, 女人基本上 ...
講岀心聲,成日諗結婚為左乜

首頁

尾頁

跳至