自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

王國長老

回覆:反抗洗腦教育 7.1見

我又覺得唔係只由學校教育學生,家長都佔一半或以上,日常生活接觸到,例如大家睇新聞時可以多同子女分享,我唔太擔心自己果個會被洗腦。

ZZdaphne  yes  發表於 11-6-21 00:45
sinnacat  我都唔擔心,擔心俾生果好腦好過...  發表於 11-6-20 19:33
meow~meow  咪係....  發表於 11-6-20 11:14
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

王國長老

王國長老

回覆:反抗洗腦教育 7.1見

何秀蘭講既野信一半都可能多左,我諗甚少家長接受洗腦式教育,有的話仲唔集體反對學校?罷課建議更加離譜,我個女係小學生,我唔會教佢罷課。

meow~meow  wow...墨餅越黎越正  發表於 11-6-20 11:19
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

王國長老

王國長老

蘋果日報講政治, 講真我一早已經採取"得啖笑"心態去睇.

家長應該了解, 學校教育我地既子女, 其實只係輔助形式, 生活上好多知識同態度, 家長先係佔最重要既教育者角色, 教好我地既子女.

我唔會去責怪老師, 老師都係一個人, 佢地有佢地既飯碗要顧慮, 點怪得佢地? 再者每個人都有唔同政治立場, 老師唔係聖人, 德育係佢地既責任, 政治立場又係佢地既責任, 我驚咁搞法, 遲早越黎越多老師逼到精神錯亂, 一個二個學校入面跳樓.

701003  like~~~~  發表於 11-6-20 17:21

王國長老

王國長老

caando 發表於 11-6-20 11:32
好難搞!!!!禾大囡F.2~~學校教緊通識,個囡有Topic已經問:mam ...

正面d睇, 呢個咪同囡囡溝通既好機會, 兩母女齊齊做下知識搜查, 俾佢知道某d思想係唔要得既, 係一個反面教材.

首頁

尾頁

跳至