想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 CK_鼠鼠 於 08-3-5 12:29 發表
wohwoh,

我又失敗左喇, m小姐今朝拍門喇

==>CK_鼠鼠
~~只要有蛋在,那怕唔中標~~ 下次再離過,唔好灰心。

一於由而家開始預準定去旅行既心情,想下有咩要買定,開開心心玩個夠。

男爵府

原文章由 CK_鼠鼠 於 08-3-6 11:22 發表
我尋晚同一位好朋友食飯, 佢見我試左咁耐都未BINGO, 朋友就建議我今個CYCLE唔好CHECK D仔, 唔好量TEMP, 就當自己係CYCLE 30去計, 係DAY12-DAY18呢段時間do do密D, 我諗我都會跟朋友o既建議去做, 因為既然CHECK 到邊 ...

==>CK_鼠鼠

都好 Y,妳 cycle 唔似得我咁唔準,總之預番果個星期努力 D 就得,少分壓力可能會唔同 D,又不妨試下。:D 同埋呢,我好友果陣係去完旅行番離個人輕鬆左中架,因為蛋蛋其實係妳 day 1 已做緊準備功夫,咁妳旅行玩時佢又當係放假輕鬆下,質素可能都會高 D,希望妳下次有好消息 (我都係)。

男爵府

原文章由 卡樂B薯片 於 08-3-6 12:44 發表
CK豬
我就係唔知呀, 我temp都keep住高, 不過想問係唔係如果真係bingo左, 連0.1 或0.2既上落都無架, 係唔係要temp好stable架?

==>卡樂B薯片

咦,好似進展唔錯播,禁妳今日 day 幾同埋幾時開彩?:lol:

總有些少上落既,我個護士好友話架,身體無可能長期日日都係一個度數。

男爵府

各位 sister 魔靈。

我 check 左 D 仔,又衰左嚕。

男爵府

原文章由 卡樂B薯片 於 08-3-13 09:00 發表
siujanjan / yc_bb
今日好唔開心呀, 其實本來今個cycle 我既 temp 都 keep得好好, 其實好有機會, 左右2邊都有d之前未試過既扯扯下, 點之今日day31, temp趺左la, 只有98.1, 好失望呀

想問係唔係只要temp一趺就無機會 ...

==>卡樂B薯片

跌得多唔多?唔好失望住,或者仲有機呢。 我好友果陣食排卵藥就好準會係 cycle 28 既,無記錯 CK_鼠鼠都係禁上下,因為 D 藥最主要係控制荷爾蒙隱定週期,所以通常都會好準。

男爵府

原文章由 卡樂B薯片 於 08-3-13 11:48 發表
wohwoh
都明白, 不過我真係好唔開心, 因為我既TEMP係一直都好靚, 有時都有98.9, 點之今日98.1....唉....

==>卡樂B薯片

嗯,我明白妳感受,因為我都試過,有次朝早仲係 37.0X 以為好大機會,誰知夜晚 M 小姐竟然失驚無神出現。不過唔好太失落啦,touchwood 真係唔得就再俾多次機會自己,妳o岩o岩先開始試排卵藥,身體可能對藥物要有個適應時間。加油呀。:D

男爵府

原文章由 卡樂B薯片 於 08-3-13 14:20 發表
wohwoh
其實我岩岩呢個cycle開始食排卵藥, 然後係25/2打左HCG, 再係29/2同7/3打左黃體, 今日DAY 31

我打過問醫生, 醫生叫我今日返去補多針黃體呀, 其實我幾時可以驗孕呢? ...

==>卡樂B薯片

妳知唔知自己係幾號排卵呀?

首頁

尾頁

跳至