自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 Strawberrys 的帖子

有睇呀,希望排到我仲有啦。

大宅

回覆 Carol999 的帖子

個d好似係綠置居,好似要拎間公屋換黎買d新樓。我無公屋的,有我唔洗煩

大宅

回覆 sweet__heart 的帖子

我都覺得收樓住得都2023年,到時呀女大,更加需要私人空間,我無能力就話痴住外家,我有能力當然想有自己一個家。

大宅

回覆 canies 的帖子

我會安排校車放學後,屋企樓下補習4點到6點,女女自己會晚飯唔洗餵啦,沖涼都會自己沖。兩老幫下眼到晚上7點,我收工上到去自己跟番。希望咁樣安排可以令佢地無咁辛苦。

大宅

回覆 canies 的帖子

慈愛苑係居屋,所以可以用白居二。但詳情我都唔清楚但係如果我買左,買左既第三年我可以賣番比房署,以不用補地價換其他居屋,好似係咁。

大宅

回覆 naicha 的帖子

我覺得馬鞍山都唔算好遠,我男朋友住寶琳,我近依一年,星期六日帶埋個女過去訓,去邊都要成個鐘車程。不過好彩係香港巴士線完善,好多地方都可以坐巴士。所以就算遠d都習慣左

大宅

回覆 口水包包 的帖子

依個係我其中一個換樓辦法之一~

大宅

回覆 小源 的帖子

近排真係好多依d新聞,爸爸繼父男友,所以我由女女細細個就教導佢,有邊個掂佢搞佢摸佢一定要講比我知同打999報警。而我好小會比女女同男友獨處,我落街買餸都會帶埋個女。無乜可能比佢地獨處我好小心的。

大宅

回覆 jenniferzhu 的帖子

近馬路先有陽台,我想要陽台擺洗衣機同晾衫。我之前有研究過。心中滿滿美好地幻想點裝修。但我爸媽不停叫我放棄馬鞍山我真係好想喊......但係今日post出黎睇到各位既回覆,我心中堅定左,希望可以說服到我爸爸媽媽。其實佢地都有講,最終決定係點都支持我。

大宅

回覆 littlecar 的帖子

教小朋有真係一d都唔容易。就係希望佢有個好d既環境,會愛回家,如果仍然上下格床咁訓,比我都唔想跟住呀媽

大宅

回覆 小源 的帖子

我離婚之後,女女同佢爸爸同床訓,我已經教育個女唔可以比任何人摸......到佢妹搬左出去有多張床,我多次要求佢同個女分開訓,佢一味話個女唔肯,最近先肯分開訓,可能知我想爭個女先扮下野

大宅

回覆 開不了口 的帖子

對我黎講唔遠,係我爸媽想住得近我,佢地可以得閒上黎幫我執下屋睇下屋。但係我無鑽石山唔想放棄,今次唔買下次真係唔知係第幾個號碼了........

大宅

回覆 的帖子

可以住埋一齊訓上格床..........佢依家仲細唔識。過多幾年唔願啦

大宅

回覆 cecelc 的帖子

所以我前幾個post有強調我會搵補習社放學後4點到6點,女女大左,8歲唔洗餵飯唔洗幫沖涼唔洗換片,自己會換衫落街,基本上佢自己依家都可以煮麵當然無大人唔比佢自己開爐啦。所以我其實淨係需要佢地幫我睇住多過湊

大宅

依個都係其中一個煩處,等得最耐都係收工坐上屋企個轉。

大宅

無錯佢地好錫我,我都係三個之中最錫佢地比家用最多個個.......所以佢地先咁想我住近d。佢地唔捨得我

大宅

回覆 Astra00 的帖子

我無諗過靠男人架.....從來都覺得靠自己最實際

大宅

回覆 米菲媽媽 的帖子

不過居屋清水樓乜都無,裝修家電都係錢,真係買的話,依幾年要再慳d洗

大宅

回覆 littlecar 的帖子

我有同呀女提過下,比過設計佢揀添,佢超開心。所以當我爸媽叫我放棄唔好買馬鞍山我都好唔開心點同個女講。

大宅

回覆 2012929 的帖子

下期唔知抽第幾,再加上我覺得馬鞍山其實都幾好.....有得揀都可以選擇既

首頁

尾頁

跳至