婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:Mia-yee 的帖子

如果無錢,我寧願辛苦d租套房/工厦$3500,都會走,寧願日日食公仔麵都會走。

子爵府

引用:回覆 tsuilan 的帖子我比任何人都想搬出去

原帖由 Mia-yee 於 15-08-29 發表
回覆 tsuilan 的帖子

我比任何人都想搬出去住,但是唔想老公壓力甘大,我對62無咩野,我就是特別反感個99 ...
結左婚的男人和女人都一定有壓力,但唔會怕壓力唔結婚/租屋/生仔的,我都租左十年屋,無同6299住過一天,我自己領願食兩餐都無一齊住。

子爵府

引用:回覆 tsuilan 的帖子但是我地有個仔還要讀

但是我地有個仔還要讀書,我無辦法啊,我要考慮左佢地先,有錢我當然想搬啦,但是令 ...
或同外母住,小朋友轉校或揀學校時揀外母區讀,住你父母家好有家感覺,對小朋友都好。

mother904    發表於 15-8-29 20:25

子爵府

引用:回覆 naciee 的帖子有,同某人一樣多,但是

回覆 naciee 的帖子

有,同某人一樣多,但是對我態度差到死。
我99都係甘,99見到c6對我好,她就黑面對我更差,可能有d 99覺得比人搶左個仔啦!

子爵府

引用:你地D奶奶喺咪未出黎做過野架,點解會咁盟

原帖由 naciee 於 15-08-29 發表
你地D奶奶喺咪未出黎做過野架,點解會咁盟塞嘅
係呀!你好叻!我99一生人只做過半年野,18歲至7X歲都無做過野,全職主婦,古代人學歷又低,我99好無禮貌又無知識,但咩都包坳頸。

子爵府

引用:回覆 naciee 的帖子係呀冇咩做過嘢!係屋企

原帖由 Fyatling 於 15-08-29 發表
回覆 naciee 的帖子

係呀冇咩做過嘢!係屋企做慣女王,以為自己真係!識少少扮晒嘢有錯又唔肯認仲要死撐 ...
the same,我99同你99完全相同。

子爵府

引用:回覆 mwmyway 的帖子佢唔是因為我日日洗衫

回覆 mwmyway 的帖子

佢唔是因為我日日洗衫架問題,而是我晾衫想佢借開少少,佢有意見,佢有衫洗,又唔開 ...
其實d trouble 99,你做咩都會唔順眼。

子爵府

引用:回覆 tsuilan 的帖子無錯,好諷刺甘,對佢

原帖由 Mia-yee 於 15-08-30 發表

無錯,好諷刺甘,對佢好唔領情,甘算,我做返自己本份就是,但是做呢咩佢睇唔順眼就 ...
老人家永遠唔聽人勸就一定,老人家又死要面子,反而越勸越憎你呀!我以前都當99係自己人,現在當99係路人甲,河水不犯井水,你外家在中山太遠,你想阿仔在港讀書好d,所以都唔會全家番中山住啦!為有租d平少少的屋都搬走吧,你點長住呀!

首頁

尾頁

跳至