時事熱話

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

原帖由 sherry媽媽 於 09-6-11 13:42 發表
停係要停~不過係對面海既學校停~
新界九龍又冇確診病例~就唔洗停啦
要停就停晒佢,如果照你咁講,過兩日九龍有確診就只停九龍,香港,新界唔駛停........又過幾日新界有確診咪又係比人插~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

水晶宮

原帖由 shirley73a 於 09-6-11 13:47 發表
政府宣佈停課都係唔想社區大爆發啫..而家唔停..到時一個傳一個..咪仲勁..

加上小朋友警覺性低..唔識保護自己..一陣一個咳嗽加埋口水一齊嚟..你都咪話唔驚喇. 你唔好唔記得呢隻菌係空氣傳播架..容mug易中 ...
正是我想講既....為左我對仔女著想,我寧願佢停左先講~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

水晶宮

原帖由 cherry66hk 於 09-6-11 13:51 發表
真係有呢d人呀,咳二聲以為好小事一樣返學
我囡上星期五返黎話我聽隔離同學流鼻水,我囡個日開始咳,過兩日仲發燒....

水晶宮

原帖由 小玲太太 於 09-6-11 14:08 發表

一定要!!!!!!!!
我首選太監聰一馬當先首先犧牲!!!
比你笑cc
我都推選太監聰,做祭品...等天收~

水晶宮

原帖由 grace_xian 於 09-6-11 14:09 發表
你真係好了解我~

不過我覺得政苦係因為怕負責任才做出呢個安排囉

所以政苦都係"自私"
唔好意思~樓主,我覺得你都係怕負責任

水晶宮

原帖由 上校車 於 09-6-11 14:11 發表

那有小朋友唔愛卡通呢, 只係我地做大人既要好好監察同控制佢囉, 唔控制既話, 會瘋狂睇電視架
同意~一睇開佢地就唔會停.....所以我呢位超級電視迷都收左山好耐..

水晶宮

原帖由 塵大聞 於 09-6-11 14:34 發表
接受現實吧, 支持政府做法!
今朝已經就呢個問題同另一個同事辨論左成粒鐘, 佢始終覺得考試係最緊要, 因為佢個仔中三, 靠呢個試攞分, 中四決定讀文科/理科, 我話而家已經開始爆發緊, 可能唔好彩你個仔會染到咁點?
佢 ...
唔好意思~睇完你最後個句我笑左出黎....做佢個仔真係笑c

首頁

尾頁

跳至