自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

mmmnnn 發表於 22-11-29 12:24
求教大家: 啊女大學四年級,幾年前考到港前四大排名大學,但 不是她心儀的前三大排名,同埋又不是她心儀的 ...

我非常明白你感受,我亦經歷緊同樣問題
我囡中六,昨天學校社工打黎,話佢上上下堂衝去廁所自殘,電話中我跟社工都喊左出黎,我囡 whatsapp 話:知道學校打過比我,過兩日先同我傾
我話 你想傾先傾啦… 昨晚要扮無野咁,其實我好似有舊大大石頭壓住心口抖唔到氣,真係好驚好驚好驚
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

水晶宮

洋蔥頭媽咪 發表於 22-11-29 18:21
有冇同佢睇精神科? 如果負擔得起睇私家, 精神科醫生可以開藥穩定情緒,但另一方面亦要梳導佢,可以同時 ...

佢有睇緊,其實佢中三開始抑鬱
呢排可能DSE 迫近
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

水晶宮

洋蔥頭媽咪 發表於 22-11-29 18:29
有冇食藥呀,正常嚟講食咗藥應該會好啲,如果真係太大壓力,或者真係要考慮有冇其他出路。
...

藥 又真係咁岩 醫生話要轉藥
就出事

洋蔥頭媽咪    發表於 22-11-29 18:36

水晶宮

洋蔥頭媽咪 發表於 22-11-29 18:40
如果食得好地地無端端點解要轉藥, 由其要考DSE呢啲緊張關頭,正常醫生唔會冒呢個險, 你睇緊政府?
...

係呀!我囡唔比我跟佢入去,所以我都唔知點解要轉藥

水晶宮

Gorgor0612 發表於 22-11-29 18:51
JM 你要好好保重! 處理好自己心情,我睇到差D喊出黎 亞囡肯主動講其實好好 ,希望囡囡得到適當治 ...

多謝

水晶宮

Charlotte_mom 發表於 22-11-30 00:23
心痛,希望你女女早日諗得通
我成日都話高中係最辛苦嘅時期,彷彿讀書不成就影衰自己、咁就一世咁(咁講好 ...

我同佢講,唔緊要架,入唔到大學 仲有好多選擇
佢答我:依家你讀定我讀
其實係佢自己唔放過自己,點講都無用

首頁

尾頁

跳至