跳至

首頁

尾頁

大宅

hi,大家好我囝囝都係讀英藝n1半日上晝班呀~

--------------------------------------------------------

大宅

原帖由 lovelyfrog 於 09-8-4 09:32 發表

你好,仔囝囝係唔係都係1B班?

我囝囝本身安排了讀N1B嫁,但應該會調返去N1A呀,因為遲些想幫他轉為全日班呀,聽日就返學喇,好緊張呀..

--------------------------------------------------------

大宅

原帖由 ChongMaMa 於 09-8-6 13:41 發表
Hi, 今天上完堂覺得有d亂, 老師們好像有d控制不到小朋友.
不過可能是第一天, 另外因為家長在, 便由家長自己take care小朋友.
看情況, 如我不在, 我囡囡實哭, 因老師們應該沒空安撫她們.
幸好我明天及下週都請了半天 ...

我都覺今日有點混亂呀,你係讀邊班嫁?
我諗我囝下星期一返學都一定會喊餐死見吾到我係到

大宅

原帖由 ChongMaMa 於 09-8-7 14:19 發表
上完第二天, 覺得今天班上多了一些姐姐幫手, 可能學校都覺得昨天很亂. 不過, 班小朋友還是太細, 根本聽不懂老師們要他們做什麼. 下週一家長不能陪, 肯定更亂. 不過這是必經的階段, 都遇左.
lamlamheihei, 其實 ...

我係N1A第一組呀,我亦覺今日仲好亂還有好多都是新老師,問佢咩都好似吾知咁,你地B班老師會吾會有咁情況

大宅

今日我地0個組已經冇小朋友喊了,只有我囝喊咋

大宅

原帖由 junejune123 於 09-8-18 13:54 發表
我都冇收過電話ar....

我個女叫芝晴 , 讀N1A 半日, 好似冇咩N1A同班同學仔GE....

我之前冇去陪上堂, 叫工人姐姐去o乍.., 攪到冇機會認識其他媽咪tim....

星期一帶阿女番學, o華, 喊得好勁, 班房裏面個個小朋友都 ...

我囝囝浚皓同芝晴是同學仔啊,都是N1A半日班,到而家都仲係喊緊仲未適應到呀,所以這個星期都係放十一點鐘,

我都係咁耐冇收過老師的電話呀,不過我就自己湊佢放學的但都只想很簡單的講兩句...

大宅

原帖由 junejune123 於 09-8-20 13:27 發表
o我, 妳就係我o個日見到o個個媽咪....

我見班房到個個小朋友都喊咁, 唔知做咩, 係咪人喊我喊呢....

同埋唔知點解唔願返學law, 但返學就ok, 冇喊

係咪n1a 包括左半日同全日ga呢....

...

你認得我嗎??經常都太混亂我都吾太認得邊個打邊個呀,你之前返第一組定第二組的,

我囝之前都肯行返學上埋榴梯嫁,而家吾肯入學校門口要抱住仲不停話要走添,

係呀,n1a有半班係全日半班係半日的

大宅

原帖由 niklaus903 於 09-8-20 22:24 發表
比小朋友咬到有印, 好大件事喎, 我唸要向學校反映比番個家長知道.

學校係有新老師, 舊老師有離開的有調走的, 而家大家都在摸索階段, 好好彩norvin果班似乎秩序好D, 唔係太多人喊, 佢都唔肯自己上樓梯, 但上到一樓就 ...

hihi,
我想問你知吾知我們班的班主任miss olga是否新來呢?一同幫手的miss mok又好似吾係我地班嫁,我問副校長話我地個普通話老師要九月先返學,真係攪到好鬼亂都吾知有咩老師~

大宅

原帖由 ChongMaMa 於 09-8-26 09:56 發表
我好懞的. 星期一晚看囡囡書包時我只是覺得多了兩本練習簿, 完全沒有想起過是要做功課. 只以為是囡囡上堂油顏色時油一半唔油一半.... 直至老公星期二早上問我其實這是不是功課, 我才意會囡囡要開始做功課. ...

我和你一樣都不知這是功課呀,以為堂上之活動,尋日老師話我囝囝冇油到先知~

大宅

原帖由 Mybb-TinaKwong 於 10-2-5 17:32 發表
係呀, 原來如此, 仲諗住tina有christy陪佢tim. 其實你有無諗過揾間幼稚園平啲比佢讀, 一來可以慳啲錢, 況且英藝啲課程一向都深, 以家讀n1都已經k1課程, k1就教k2 課程, 你唔驚christy到時讀番真光, 肖珍 or 生命會 ...

hihi,
我囝囝都係讀英藝嫁,想問下你話英文教拼音係幾時開始會教呢k1?

大宅

原帖由 Mybb-TinaKwong 於 10-2-6 09:08 發表
係呀, 你囝囝讀英藝邊班呀? 其實係我好奇見亞囡啲書以家都教緊A-Z, a-z, 跟住我問Miss Kong, 我話咁K1再重教呀, (因為我見其它幼稚園啲書k1係教A-Z, a-z) 跟住佢話會教併音, 所以我估K1開始會教併音.

...

我囝囝讀N1A嫁,都仲考慮緊留係英藝定讀天水圍德怡呀,因為都想第時比佢學拼音如果英藝K1都有學拼音都幾好,吾洗再係出面搵學~

大宅

原帖由 junejune123 於 10-2-22 13:18 發表
開頭係唔舒服冇返學, 梗住好番好多, 但工人又返左鄉下, 所以, 要放佢o係大埔的grandma到住2日, 但學校又冇打來, 我又成日冇save學校的電話, 攪到成個假期只係掛住玩.......

不過我一向覺得, 佢地好少打來交待小朋友 ...

你係咪都係A班呀,開學開始我都覺佢地吾太多交待,我囝囝都試過一個星期冇返學都冇人打來問下(我仲要有幾日冇請假),吾知係咪個別老師會係咁呢,我見其他班又好似好D..

大宅

都係既,不過有時都想了解下佢地係學校既情況,真係要接佢放學時有時間先問到~

首頁

尾頁

跳至