想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我18號DUE DATE, 由排EGG後就成日諗住..好辛苦呀~~

我由排EGG後2日已經開始有D肚痛, 分泌同平時黎M前一樣..令人好沮喪...

大宅

回覆 donnaho7 的帖子

我試咗一年..未BINGO/化學 (TOUCH WOOD)過...C6同我都BODY CHECK咗喇, 爭未照輸卵管, 中醫同C6都叫唔好照住...
但個個月排卵後都係一樣既感覺, 一樣既分泌...我就不其然覺得又FAIL...

大宅

回覆 wongcq 的帖子

係呀, 白帶囉, 唔同排卵時嗰D蛋清狀..我一般排卵後至M前都會有白帶, 有時係一PAT較杰, 有時係水狀, 乾咗後就白色...
我成日諗, 如果 BINGO咗..呢D分泌應該會有D變化掛, 所以呢幾日又係見到佢地, 就好DOWN..

Kerokerokeropei  me too ah  發表於 14-6-11 23:10

大宅

想問下大家平時排EGG後幾耐開始會有谷M/肚痛等既感覺?

大宅

回覆 wongcq 的帖子

排卵時會有拉絲分泌 - 透明分泌, 好似蛋清/鼻涕咁既分泌, 可以拉到好長的..我通常有呢D分泌既2-3日會排EGG..有時DO完都會有透明分透, 但唔可以拉長..
我講既排卵後既白帶係真係白色嗰種..有時杰杰地, 有時先水狀..乾咗後先變白

大宅

回覆 Koey1227happy 的帖子

Me 2..我有時會咁, 上個月乜感覺都無..都係唔中...今個月排完卵已經個肚開始有感覺..之後一直忍忍作痛..

大宅

我都打定輸數~~~~好灰..想放棄了...

大宅

THANKS, 你TRY咗幾耐呀?呢2日收到消息C6 弟婦有第2胎了...所以更加覺得好似注定無自己份咁..

大宅

仲有一個CYCLE就試咗一年喇~~~呢一年不停咁諗住生仔...好辛苦..

大宅

Check 哂喇, 除咗未去照輸卵管, C6都CHECK過丁丁了, 一切正常 (但唔係好PERFECT嗰隻, 有改善空間啦), 一開始頭幾個月就乜都無CHECK, 排卵期只DO一次...之後就一係病, 一係出咗TRIP, 如是者幾個月, THEN有用紅D, 超深粗隔日/連續DO都試過, 然後呢個月又無用紅D了, 因為分泌其實都幾明顯...但睇個款都係fail..
祝你快D調理好身體小B再返黎搵你呀~~

大宅

回覆 carmenqueen 的帖子

EM....以我所知大家一直講既排卵時既拉絲分泌係真係好似鼻涕咁既分泌...但我睇過其他JM既POST有D唔會有明顯呢D分泌喎..
但如果你本身拉絲唔明顯, 你不用CHECK埋紅D/量體溫, 咁2-3 CYCLE後你咪知道排卵時分泌有冇唔同咯?

大宅

回覆:fcheng 的帖子

揮手中...C6弟婦都係第一胎仔,而家呢胎好似係女,阿嫂都生咗個仔,好似我地一定要生咁.....

大宅

回覆:Koey1227happy 的帖子

名正言順嘅等運到....

大宅

回覆 MuiTang 的帖子

我已經預咗呢個CYCLE唔中...NOW諗緊SAT去游水開水吓

首頁

尾頁

跳至