想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

如果想睇瑪麗醫院私家症︰

1.申請的手續如何?
2.是否需要私家醫生介紹信?
3.是否像公家症般需要排隊?如要,排多久?

別墅

rosabb,

謝謝你的詳盡回覆。
你最後也是排了公家症嗎?見了醫生沒有?

原帖由 rosabb 於 09-2-7 00:38 發表
私家病人:
步驟(1) --- 索取轉介信(a) 步驟(2) --- 致電預約就診時間(b)步驟(3) --- 持轉介信等到K5N私家門診就診(c)

都一樣要排隊,不過緊係快好多,好似我個陣時去左私家度問,我07年11月去排,08年1月就可以見E生,但因為我 ...

別墅

要60K咁貴,同專科醫生差唔幾遠,重要排隊添,好似唔係好值。

原帖由 PPyeung 於 09-2-8 01:16 發表

Line up with dr. referral leter.

Private line: wait for 1-2 months, around 60k for ivf.
Public: wait for 1.5 - 2 years, around 15k for ivf.

i did ivf in Aug 08. 60k for 1 IVF. cheaper than other p ...

別墅

sweetcutecat,

你係唔係睇岑醫師呀?

原帖由 sweetcutecat 於 09-2-11 10:28 發表
我唔係係醫院做, 我自己係中醫師度做, 佢話做IVF前針到最少8次都OK(我做左差不多10次), 放胎後做多兩次左右就OK.

別墅

rosabb,

岑ec有個網頁,你可以看看︰
http://www.health2joy.com/thePractitioner.html

原帖由 rosabb 於 09-2-11 13:58 發表
可否pm岑醫師的電話和地址給我,使唔使話邊果介紹ga。
我6月將會去qm做iui,都想打定個底先。
另外想問埋果收費係點,一次過叫埋老公去lu。

首頁

尾頁

跳至