跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

大家好, 我係1月媽媽, bb 5個半月喇........

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我有...... 但唔會用, 實在係無乜時間同佢"閃咭"........

不過買一套都幾貴喎, 好多媽咪都自製的

珍珠宮

MAYPIG, ONCE跟住條生長線, 無問題丫;
我個月2個半月時好似都係差不多咋;

珍珠宮

HIHI, 些些;
張相個造型係我自已買衫帶BB去STUDIO影架;
都係上幾星期既事咋麻;

我個BLOG有多O的相架, 俾你睇下丫:

http://brfamily2008.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=1205919

原文章由 ah_tal 於 08-6-23 13:32 發表
brbaby2007 你個bb好得意喎!張相幾多個月去影架?

珍珠宮

我已經JOIN左呢度1月媽媽搞既PLAYGROUP喇, 希望OK啦; XDXDXD

我依家諗繄好無俾個女讀N1, 跟住駁返上K1.....
至於邊間, 仲未決定呀;

原文章由 ah_tal 於 08-6-27 13:57 發表
你哋會唔會同bb join playgrounp 呀?同埋几時要諗讀咩幼稚園?

珍珠宮

我已經JOIN左呢度1月媽媽搞既PLAYGROUP喇, 希望OK啦; XDXDXD

我依家諗繄好無俾個女讀N1, 跟住駁返上K1.....
至於邊間, 仲未決定呀;

原文章由 ah_tal 於 08-6-27 13:57 發表
你哋會唔會同bb join playgrounp 呀?同埋几時要諗讀咩幼稚園?

珍珠宮

我都諗住等BB大個O的, 再去影過, KEKEKEKE

原文章由 ah_tal 於 08-6-27 13:58 發表
thanks for sharing !!
我都好希望bb快d大少少,可以去影d得意造型相呀~~

珍珠宮

開始多O的08媽媽喇, HEHEHEHE

我住大興O個頭架~~~ 係在職媽媽....

你地住屯門在屯門返工, 好爽呀~~~

珍珠宮

janjan28 , 係????
我細個住市中心O個頭架, 跟住搬左去大興O個頭, 結婚後就知住媽咪住返呢邊囉, KEKE

珍珠宮

janjan28 , 係????
我細個住市中心O個頭架, 跟住搬左去大興O個頭, 結婚後就知住媽咪住返呢邊囉, KEKE

珍珠宮

janjan28 (青青) : KAKAKAKA 真係住慣好難住出面, 屯門都幾好丫, 連玩具反斗城都有埋, 又有和民........算係咁啦~

珍珠宮

ah_tal : N既課程會淺O的, 所以叫幼兒園;
K既課程深O的, 相對就第曰讀小學可能容易O的去接軌咁囉

但N係無學券架~~~~ 好似.........

雖然早左O的, 但我都想幫囡囡搵間好既幼稚園, 咁得閒研究下都無妨丫?!~~~HEHE

珍珠宮

住慣真係唔同o的, kakakaka!!!

你c6要娶雞隨雞架麻, 娶豬隨豬架麻...hahhaha

.....
原文章由 janjan28 於 08-7-2 18:12 發表

係呀...我都覺得屯門好好架..
同埋而家市廣場真係乜都有...
不過就辛苦我老公囉..
佢住開大埔架...所以佢都話覺得大埔好D...

珍珠宮

好似學費減免咁咋麻...........

珍珠宮

好唔開心? why呀?

原文章由 janjan28 於 08-7-3 16:54 發表

hehe...
係呀...好彩佢肯就我咋..
之前住大埔...我住得好唔開心架...

珍珠宮

janjan: 唔好咁講啦..... 我都係新手媽媽黎架咋;

得閒入我個blog大家交流下丫~~

珍珠宮

你仲有2個week就生, 緊張麼?

珍珠宮

噢......... 唔好呀, 大肚婆要開心o的, 唔係第日bb都苦瓜乾咁架, xdxdxdxd

原文章由 janjan28 於 08-7-3 19:18 發表

可能之前間屋有問題..
攪到一返屋企個人就down哂呀

珍珠宮

真? haha
謝謝你呀

之前我幫囡囡整左個blog, 唔知你有無睇過?!

我都有share返我生o個陣係點架~~~

原文章由 janjan28 於 08-7-3 19:18 發表

你個blog...
我追左好耐啦

珍珠宮

原來仲有8日咋...........
咁你記得要多o的休息喎~~~~唔好周圍去喇;

原文章由 janjan28 於 08-7-3 19:19 發表

而家仲有8日咋...
仲未識緊張呀..
只係想佢快d出黎見我地咋

首頁

尾頁

跳至