跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 w2b 於 08-1-28 09:02 發表
我呢個weekend 突然少左奶,過年我要贴張揮春“常满”先得:tongue:

係咪左右每邊貼一張

別墅

原文章由 siukao 於 08-2-1 15:07 發表
早兩晚阿B 10點幾食飽瞓覺跟住就4點幾先起身再食,一直再瞓到朝早9點,以為佢戒夜奶啦!點知佢噚晚10點瞓,今朝1點幾又醒,5點又醒,8點幾再醒,唉,真係好沮喪,仲有10日就番工喇.唔通人奶B真係好難戒夜奶?仲有佢呢排埋咗身 ...

我個女都係咁,以為佢戒左夜奶,點知第晚又半夜起身,真係一時時,我都冇計....佢呢排又係鍾意身同腳拗後,扯到我好痛!

別墅

原文章由 伊芙蓮 於 08-2-1 16:28 發表
"唔通人奶B真係好難戒夜奶?"
唉... 我都想知....
但我都半放棄
如果佢半夜醒, 就o拿o拿聲餵佢, 唔好俾佢喊到醒晒
望佢食完, o拿o拿聲再訓, 我已經好開心

有人話, 如果BB半夜醒, 由BB喊, 喊得幾日, 佢知道無奶食, 就 ...

我幫個女戒抱瞓時,佢都係一路喊,過程十分殘忍,我一直坐响佢床邊望住佢,捉住佢隻手仔,佢就一路望住我喊,搞到我都喊埋,我就同佢講,媽咪响度陪你瞓,你乖乖自己瞓,終於佢就瞓左,自此之後佢都係自己瞓! 我係咪好狠心?

別墅

原文章由 catcat_mama 於 08-2-11 16:17 發表
你幫女女戒左幾多晚, 先成功呢?
我每晚12 點都要抱 bb 瞓, 等佢瞓"林"左先放佢落床, 好辛苦呀:-(

呢個殘忍過程又唔係好耐,太約20mins,不過已足已令你心酸,BB太約1.5月時進行,未進行呢個過程之前,我BB好demanding,又要抱,行,拍,搖,瞓左一放低就醒,醒左又喊,又要再哄過,所以下決心train佢lor...嗰20mins殘酷之後,佢都仲要抱瞓,不過我見佢一合埋眼就會即8放低佢,而佢亦唔再一放低就醒,佢識自己合埋眼繼續瞓...近一個月,佢已經完全唔需要抱瞓,只要放落床玩完自己瞓! 我BB係會扭眼瞓架,一扭就嗌,但唔係喊, 只要我肯定佢食飽左,又換好片,冇其他唔妥我就會由得佢嗌,嗌2-3mins就會自己瞓!
不過我成功可能係好彩,希望你都成功!!

首頁

尾頁

跳至