跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

名字 預產期 第幾胎
cycream 10月7日 第二胎

大宅

原帖由 cycream 於 10-1-26 10:54 發表
名字 預產期 第幾胎

今朝係醫生confirm,好開心! 快d有姊妹報到就好啦!

大宅

原帖由 netnetmammy 於 10-1-26 12:22 發表

報到, 祝好孕

你預產期10月幾, 第幾胎? 都祝好孕!

大宅

名字 預產期 第幾胎
netnetmammy 10月2日 第一胎

大宅

原帖由 釘釘 於 10-1-28 11:58 發表
想問你地個預產期係點計ga

http://www.dadupo.com.tw/3Dday-all.htm

我自己有本書&上網計都係10月8日, but醫生用個圓型卡計話係10月7日?!?

大宅

原帖由 LamBoB 於 10-1-29 07:36 發表
我自己計EDD就係9月30日﹐但因為自己係10月生日﹐所以真係好想BB都係10月出世﹐唔理咁多住﹐喺度霸左個位先~~~哈哈!!

HAHA, 咁你日日同bb講你唔好咁早出世,10月至好出世. 我自己都係10月出世,大仔都係10月,細b都會係10月,以後3個人一齊慶祝生日, 幾好!

大宅

原帖由 Fox1111 於 10-2-1 16:23 發表
經babycatcat 妳一提,我即刻上網預約咗做 oscar ,而家佢地 call back confirm booking

上星期book威院oscar,佢地竟然話我太早,未開10月生既file,叫我唔好咁緊張,遲d才book,都真係唔明點解唔俾book???

大宅

名字 預產期 第幾胎
netnetmammy 10月2日 第一胎k.k206 10月3日(自己計)第二胎
Starry2010 10月3日(自己計)第二胎
Fox1111 10月5日 第一胎
LamBoB 9月30日/10月1日第一胎

各位報到咗既媽咪,恭喜晒! 請你地update自己d information落以上個list啦! thank you!!

大宅

原帖由 Fox1111 於 10-2-2 09:59 發表
babycatcat, 可以放心啲喇,等再confirm 埋就ok 喇

Tiger_Baby_G, 嘩,點解妳啲期咁快喇,我打咗去健康院book,佢話要到 12 weeks 先做第一次產檢,而家book 咗 25/3, 再打去book oscar ,佢而家都幫我hold 咗 25/3 , 佢 ...

我都係星期五第一次去c+照, 要照到個胎l囊, 唔係可能係宮外孕. 6星期大之後先會照到心跳, 所以有d人7,8個weeks先第一次照. 我因為7號出trip, 所有星期五就照一次, make sure個胎囊正常, 之後返黎會再照一次!

大宅

多謝各位,我真係要小心d, 因為我係去new york , 我都唔想去,不過無人替我去, 嗚嗚, 又upgrade唔得去程!

釘釘: 過咗6weeks就可以見到心跳,不過有d人排卵遲,就要遲d先睇到. 我陀大仔時,6wks2days已見到.

fox1111, 我今日book oscar,都要3月29日啦,到時12weeks幾,上個星期又唔俾我book!子宮肌瘤加照ultrasound 要成千蚊,好貴. 我睇開余啟文, 而加$530. 好full,要3月中先有得睇, 星期五睇住黃婉雯!

大宅

你地有無害喜情況?我陀大仔時差不多6weeks開始嘔,唔知今次幾時開始?不過日日都好攰!

大宅

原來我地差唔多個個都係好攰之外,未有害喜現象,不過好快黎架啦, hehe! 我上一胎係"night sick"(人地係morning sick, 我就食完dinner嘔),所以頭5個月只gain weight 4磅,不過之後baba上,最後重3x磅. 我上胎都無咩口味改變,亦好似無大食到!!

大宅

原帖由 PIG1031 於 10-2-2 23:47 發表

NY is freezing now, take good care of yourself!
Are you going to shopping in BabyGap? wah, there are many many lovely baby wears at very low price.

It is still freesing now, i don't like it! Yes, i went to babygap everytime. most of my baby's clothes are babygap. other than babygap, i bought old navy too, cheap cheap!! i plan to buy lots of discounted products for my baby to wear next year!! If I know the coming bb is girl, then i think i would be crazy to buy lots!!! I can buy in next trip in May, hehe!!

大宅

原帖由 Fox1111 於 10-2-3 10:41 發表
welcome supermi1890

cycream ,我決定轉醫生呀,因為睇子宮肌瘤嗰個實在太貴喇,診金$500, u/s $500, 藥嗰啲另計

我打咗去翹康問呀,余啟文新症去到 4 月喇,我最後book 咗廖琳娜醫生,新年後有得睇,唔知佢ok 唔ok 呢 ...

翹康d醫生應該幾好,陳帆都好似ok,我都有朋友睇廖琳娜,都應該ok. 余啟文係好好,所以好多人睇, why not 你都book埋四月余啟文, 再決定which one. 我係舊症都要3月15先有得睇!

大宅

原帖由 Fox1111 於 10-2-3 11:39 發表

如果妳想準確知,真係去驗血會好啲,唔使估估吓嘛

係啦去驗血. 我係1月1日last m, 我都係好心急, 22號開始日日check紅d綠d,好好彩果日紅d開始有色, 一日深過一日,之後綠d都出埋, 我26號已經去醫生度confirm, 人人都話我超快!! (因為我要去美國, 我想快d confirm可以book定醫生, b4去前睇一次!) 希望你都bingo, 一齊做10月媽媽.

大宅

原帖由 Fox1111 於 10-2-3 12:30 發表
cycream, 我好明顯大食咗呀,一日食至少五餐呀,不過係少食多餐嗰啲

book 埋余啟文?轉黎轉去會唔會唔係幾好架

我又唔覺有咩問題, 都係同一個clinic. 不過如果你係順產邊個醫生問題唔大, but我係c-section,好concern個醫生好唔好啦!

大宅

原帖由 Fox1111 於 10-2-3 13:00 發表
babycatcat, 妳果然好後生呀,22 歲已經係我n 年前既事喇

我星期五搞掂會再上黎報告架喇,好緊張呀,唔知會book 到幾時呢

我上次都有偷望佢啲棒棒呀,一樣咁深呀,我無再現紅綠d 喇,因為都confirm 咗

我想問呢,我個肚 ...

c section係開刀.

我自己用綠d驗,本來買咗準而快,唔知點解出唔到色,丟咗!最後醫生幫我驗既驗孕棒就take home做紀念. 我大仔時d紅綠d&棒棒而加重係度, hehe!

大宅

原帖由 Fox1111 於 10-2-3 13:00 發表
babycatcat, 妳果然好後生呀,22 歲已經係我n 年前既事喇

我星期五搞掂會再上黎報告架喇,好緊張呀,唔知會book 到幾時呢

我上次都有偷望佢啲棒棒呀,一樣咁深呀,我無再現紅綠d 喇,因為都confirm 咗

我想問呢,我個肚 ...

哈哈! 我大babycatcat 差唔多double呀,生得出佢!!
我都成日好似m feel,不過係正常,唔駛驚. 我覺得有d反應係正常,咩都係先要驚. 因為我小產過2次,pregnant時棒棒又淺色,又無咩反應. so, dont worry!

大宅

babycatcat posted咗個清宮圖, 我又係仔! 唔好啦! 不過我上一胎check係女, 結果係仔, 希望今胎都係相反.

大宅

原帖由 Fox1111 於 10-2-4 09:52 發表
各位1010 媽媽要注意, 而家盡可能都唔好去啲超多人既地方,例如旺角,我尋日同 c6 落咗旺角諗住去買孕婦衫褲,差啲焗到又暈又嘔,即刻要搵地方坐低休息兼食嘢,而且因為無人睇得出我地大緊肚,要小心俾人亂撞,大家真係要小 ...

你咁快就買大肚衫? 我地大肚時大部份時間係summer,你而加買咩? 我今次陀同大仔時間一模一樣,所以可以著返晒d衫,唔駛買, hehe!

首頁
12345...8

尾頁

跳至