跳至

首頁

尾頁

大宅

mianyang_99

已經交左留位費俾慧中喇, 真係好喇!!

原帖由 mianyang_99 於 10-5-20 12:13 發表

好...等你好消息~~

大宅

最快11月呀, 講真又真係無乜考阿仔D乜喎, 係叫阿仔俾D野MISS咋, 基本問我多D既, 阿仔只係係課室走來走去玩玩具咋......

原帖由 mianyang_99 於 10-5-25 12:39 發表

咁咪好lor...係咪10月開學?
仔仔面試表現點?同埋佢鐘唔鐘個度?

大宅

間間學校都好似呢間咁都幾好, 咁我地就唔洗對面試咁緊張, 又驚阿仔當時表現點呀, 會唔會喊呀..... 哈哈!!

係呀, 我都希望佢讀得開開心心呀......

原帖由 mianyang_99 於 10-5-25 16:49 發表

我個次都係咁呀, 冇mug點問阿仔, 似係我面試多d.

相信你仔仔會讀得開心呢.

大宅

好呀, 唔該晒...

原帖由 mianyang_99 於 10-5-28 14:26 發表

hello, bb13.

啱啱睇到明報介紹慧中, 你睇下啦~~

http://happypama.mingpao.com/cfm/study2.cfm?SubCategory=prepb

大宅

我個仔呢輪成日都發燒, 好番唔夠兩個星期又黎發過燒, 攪到我都無晒心機呀, 遲D返埋學, 真係唔知點算呀.....

原帖由 mianyang_99 於 10-5-28 14:26 發表

hello, bb13.

啱啱睇到明報介紹慧中, 你睇下啦~~

http://happypama.mingpao.com/cfm/study2.cfm?SubCategory=prepb

大宅

岩既, 真係要好似妳咁正面D先得既, 唔應該俾太多問題自己, 明白晒, THANKS

原帖由 mianyang_99 於 10-5-29 22:55 發表

正面d諗....d人話...發燒會長高喎...可能你仔仔想長高d呢 至於返學病..呢個係必經階段...病下病下...身體多左抗體就會病少d嫁啦~~ don"t worry~~ ...

大宅

咁又幾好喎, 證明妳個仔都好多學校都肯收呀, 雖然話果日表現一般, 肯收個感覺都好D喇......
青衣妳地又方便D.....

原帖由 mianyang_99 於 10-6-1 10:09 發表

唔洗客氣....
尋日綠楊打比我, 話pm班有位, 叫我去註冊, 但我係宏福個邊交晒留位費, 費事再多心, 所以即時推左啦....

大宅

岩岩D燒好番D, 尋晚就黎咳同鼻水喇.....
係呢, 夜晚妳會唔會開冷氣架, 咁妳同個仔著咩衫訓架.....
我成日都好似好驚佢凍親咁......

原帖由 mianyang_99 於 10-6-1 15:57 發表

哈哈...呢句真嫁. 話晒"你揀人好過人揀你"ma....
仔仔好d冇?呢幾日又轉涼...要保重...保重呀!

大宅

妳都好好野喎, 宜家都俾人奶佢食, 真係偉大喇, 唔卦得咁多媽咪都話食人奶既BB, 身體會強D喇.....

原帖由 mianyang_99 於 10-6-2 08:54 發表

我仔好大汗嫁, 早排一定要開冷氣訓, 如果唔係就訓到成頭濕晒, 好臭呢....呢兩日天氣涼爽d, 就冇開喇. 不過佢開同唔開都係著短衫短褲訓, 但如果開冷氣既話, 就俾張fleece被佢, 同埋要間中heck下有冇踢被, 不過都che ...

大宅

咁妳個仔通常飲幾耐架, 好親子下喎... 咁佢肯飲都唔係大問題黎既.....

原帖由 mianyang_99 於 10-6-2 11:43 發表

哈哈...冇計啦, 洗濕左個頭, 惟有頂硬上啦..
其實之前想同佢轉或停, 但佢食慣左, 一比奶粉佢飲, 飲一啖已經唔肯飲...同埋佢半夜一醒, 就話要食奶奶, 唔比就大喊同扭計, 所以都未戒到lor....反正有得餵, 咪繼續餵lo ...

大宅

原來係妳唔捨得多過妳個仔, 哈哈!

原帖由 mianyang_99 於 10-6-2 15:21 發表

佢通常一次啜5至8分鐘啦....其實都唔知佢飲到幾多落肚, 因為而家都有再谷奶lu..
我諗...如果佢真係戒左, 我都會唔捨得lor...

大宅

又係架喎, 當佢地真係唔飲果時, 就真係唔飲架喇, 點迫都迫唔到架.....

原帖由 mianyang_99 於 10-6-4 11:33 發表

俾你踼爆左tim....
不過, 如果佢真係有一日話唔食...我都迫唔到佢lor.. .

大宅

洗唔洗咁FREE先, 真係正喇, 我同我老公都係架, 阿仔出世後都未入過戲院, 唔知下次入戲院係幾時呢, 可能到時係睇卡通片, 因要帶埋阿仔去......

原帖由 mianyang_99 於 10-6-4 12:58 發表
上星期六開始, 我比阿仔返埋sat.希望有d時間做下自己野...
聽日就買左飛同老公去ciywalk睇早場, 可以送埋夠仔返學先. 時間just fit.
今次係仔仔出世後第一次去番戲院睇戲...好期待呀~~ ...

大宅

我以為妳睇完戲, 失蹤左呀.....

原帖由 mianyang_99 於 10-6-14 00:03 發表

咁都好快啦...因為暑假好多卡通片上畫, 我都想同仔仔睇~~

大宅

唔卦得, 咁耐唔見妳出現喇, 係呀, 好好玩架, 咁我到時一定要請假陪阿仔去先得呀!!

原帖由 mianyang_99 於 10-6-15 23:01 發表

hee hee, 最近比較忙呀~~
上星期一同仔仔去左慧中個運動會, 同佢一齊玩左兩個game....估唔到都幾好玩~~
出年就有你份lu, 記得幾忙都要請假參加呀, 好好玩嫁!! ...

大宅

宜家20個月大呀, 要喇, 年尾要報K1喇, 荃灣有咩心水呀.....

原帖由 mianyang_99 於 10-6-17 13:25 發表

唔記得你仔仔幾月大添?你年尾要報k1未呀?

大宅

係呀, 只考慮荃灣區咋, 妳講呢幾間學校都係荃灣算係好出名, 所以肯定好難入, 不過當然都會去試喇, 我諗我都會報5-6間算喇, 唔係真係大家都顛呀.....

原帖由 mianyang_99 於 10-6-18 15:28 發表

你淨係考慮荃灣區???其他區唔諗啦?

咁如果淨係荃灣, 首選就梗係荃浸啦, 仲有就係聖母幼稚園、綠楊, 荊冕堂士德.....睇你想考幾多間啦~~

我諗我最多報5,6間......實在太累人了~~ ...

大宅

其實想問下妳呀, 知唔知其實荃灣有無邊D幼稚園讀完K, 可以宜升小學架, 因有D媽咪話搵D一條龍既學校好D, 但我又唔覺有D咩幼稚園係呢類型......

原帖由 mianyang_99 於 10-6-18 15:28 發表

你淨係考慮荃灣區???其他區唔諗啦?

咁如果淨係荃灣, 首選就梗係荃浸啦, 仲有就係聖母幼稚園、綠楊, 荊冕堂士德.....睇你想考幾多間啦~~

我諗我最多報5,6間......實在太累人了~~ ...

大宅

OK, 係喇, 大家努力呀!!
原帖由 mianyang_99 於 10-6-23 10:02 發表

唔...我覺得, 如果k1諗住轉校, 就梗係考間好過而家個間啦....唔係轉黎做咩啫~~
但係其實慧中都算ok.....咁你想轉就梗係考d熱門兼難入既啦.
所以, 荃灣區真係好過慧中既而又值報既都係4,5間....考晒都唔係好辛苦~~ ...

大宅

慧中好多畢業生都係去左石鐘山小學, 呢個我都聽過慧中既MISS講過呀, 問妳真係好, 好多野都識, HEHE!!

原帖由 mianyang_99 於 10-6-23 10:06 發表

荃灣區好似冇一條龍既幼稚園番....不過如果你係d出名既學校畢業, 好似荃浸咁, 你就易d考到有聯繫既小學lor.

不過據我所知, 慧中好多畢業生都係去左石鐘山小學. ...

首頁

尾頁

跳至