懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

畀面勳章

報到~~

別墅

畀面勳章

原帖由 hcsdorothy 於 09-7-30 21:01 發表
我買咗"我的低能大肚之道'la...
發現入邊有好多超低能嘢嘅我同c6都有做緊
c6成日對住個肚同bb講"入邊個bb聽住;我係你爹爹;乖乖地放低"武器"出嚟..."
我覺得超搞笑ar ...

我都有買呀...好攪笑,仲好有共鳴添~~~哈哈

別墅

畀面勳章

原帖由 adakitty 於 09-8-3 19:02 發表

你地睇下...

打風???

別墅

畀面勳章

我今日開始放產假啦
不過係屋企好無聊呀,又熱,又悶呀mouth:

唔知點解,呢2日覺得小B好似郁少左,有D擔心 ,咁點呢??我預產期係8月15號.....

別墅

畀面勳章

ADA:

我都唔知呀,可能我放左產假,多左D時間留意BB,又或者真係小B細力左????之前見到有mama都講過呢個問題,我估無事掛???

別墅

畀面勳章

munchbobo:

我星期五去覆診呀~~我都試下平訓先...

別墅

畀面勳章

munchbobo / 雨晴:

唔該哂你地呀~其實我知平訓真係唔可以耐架~因為根本唔舒服架.......

別墅

畀面勳章

ADA:

你阿仔呢張相好得意呀......

別墅

畀面勳章

ADA:

你阿仔呢張相好得意呀......

別墅

畀面勳章

牛C9:

我想問下你講果隻nuk黃色奶咀,我都買左呀,但係點解有2個孔既???咁比BB食,旁邊個孔向邊面架????

別墅

畀面勳章

原帖由 高齡牛師奶 於 09-8-6 15:48 發表
no no no
我地講緊 chu chu奶咀呀

nuk...應該孔向口仔架....

即係旁邊果個向下面??

別墅

畀面勳章

6669 / 牛C9:

我明喇~~唔該哂

別墅

畀面勳章

原帖由 siukoko2 於 09-8-6 15:56 發表
Updated *** 待產媽媽 ****

Name/EDD/Hospital/Gender

-----------------------------------------
Ganbatei/811/Baptist/Girl
munchbobo.811/Union/Boy
牛c奶 /821/QEH/BOY
Alsan / 811/ Union/ G
silva/815/Q ...

仲有我:
黃師奶 / 815 / Baptist / Girl

別墅

畀面勳章

Updated *** 待產媽媽 ****  

Name/EDD/Hospital/Gender

-----------------------------------------
Ganbatei/811/Baptist/Girl
munchbobo.811/Union/Boy
牛c奶 /821/QEH/BOY
Alsan / 811/ Union/ G
silva/815/Q ...
fiona/829/東區/Boy
Sugarbabegirl / 831 / Canossa / Girl
雨晴 / 818 / PWH / Boy
siukoko / 807 / KWH / Boy
lemongrass927 / 813 / KWH / Girl
黃師奶 / 815 / Baptist / Girl

別墅

畀面勳章

原帖由 Melody院長 於 09-8-6 20:51 發表
等我報告一下先....

因上星期c+同我講左小 b 已經有 3.84kgs...叫我同瑪嘉烈傾催生....點知上星期pmh個醫生唔比...因為我血壓, 血糖樣樣都好正常.....

不過真係峄回路轉呀...今日39weeks 2days......我去左瑪嘉烈 ...

加油呀,等你好消息呀..........

別墅

畀面勳章

ADA:

恭喜哂

別墅

畀面勳章

報告一下:

今日睇醫生(38W6D),醫生話我胎水少,同埋胎盤開始有老化,但係小B頭仔又唔係好落,我好驚呀,即刻問醫生點呀,佢比我揀,1.)等多幾日,但係有少少風險,因為胎盤老化,小B吸唔到營養,2.)開刀.

咁我同C6商量左,唔想博呀,所以選擇左開刀呀,我依家好緊張呀,我星期一入院喇,傍晚會開刀呀 好驚呀.....

別墅

畀面勳章

原帖由 Sugarbabegirl 於 09-8-8 05:47 發表

你本身係打算順產定開刀架? 如果係順產,可唔可以催生呀?

我本身打算順產既,醫生話小B頭仔唔係好落,所以催生都無用呀....

別墅

畀面勳章

原帖由 maomaochoi 於 09-8-8 08:47 發表
今日入院喇,準備聽日開刀生小b,其實我好驚架!鬼叫我老公個妹係咁同我講開刀好恐怖,慌嚇唔親我咁!

我要加油,話俾佢聽我唔驚架!

你係浸會喎,同我一樣,唔知我地見唔見到面呢?我星期一入院喇,我都好緊張呀......

別墅

畀面勳章

恭喜jelly呀

首頁

尾頁

跳至