美容扮靚

跳至

首頁
34567...11

尾頁

侯爵府

羊奶媽媽 發表於 14-10-17 07:06
係咪得一隻?

你講CDP保濕BASE??? 好似...一隻係控油, 一隻係保濕.
我唔知保濕係咪新舊版都有得買, 我個人覺得新版好啲.

侯爵府

aybaby 發表於 14-10-17 01:09
如果加油係起防曬/base 之前?我一向唔楂濕粉,防晒/base 之後,上concealer, 加碎粉。

...

我會加油, 等十分鐘左右先再搽BASE. 一係你睇下碎粉, 碎粉都有啲保濕啲的.

侯爵府

aybaby 發表於 14-10-18 01:21
免疫力用左兩星期到,全set Revital 用左一星期到,今日check 皮膚,進步超乎想像

...

嘩, 效果好好喎~ 見到咁有效, 應該好開心吧~~~
我好耐無做SKIN TEST, 等我約嚟做下先~

侯爵府

sardines 發表於 14-10-19 08:58
早晨。就豪埋今次啦,set裝嘅組合實在好吸引。如果今次吾買,等你有需要時先買貨裝就真係肉赤啦!

...

我覺得SHISEIDO都成日送嘢, 我記得XMAS同CNY都有大PROMOTION, 都送唔少嘢.
所以我唔會今次買咁多 (因為尋日出咗好多血) , 只係買一支SERUM就算~

侯爵府

sardines 發表於 14-10-19 09:31
噢,原來黎緊仲有兩次大出血 咁邊一期優惠係最多?真係沒完沒了!

我今次都係買Serum就收手啦! ...

我記得CNY送多啲嘢, 我有一次拎住兩大袋嘢走的.

POLA, 真心講, 好用, 我會慢慢轉過去,
因為只係LOTION+MILK, 唔使用太多嘢, 都划算的
不過就要用晒手上的SHISEIDO先~

侯爵府

sardines 發表於 14-10-19 09:53
你轉會吾緊要,但要抽D時間番黎Shiseido交流呀!

我都有諗過用完FS line,用咩好呢?到時都應該夏天囉,有 ...

POLA其實比FS潤, 夏天你要試白BA系列, 爽身啲~

侯爵府

BabyKwan 發表於 14-10-19 11:14
好彩宜家fs都夠用,如果唔係又會被你毒到買pola……

哈哈, FS都好用, 你用多一排先~
只係我用到悶, 想轉下啫~

侯爵府

BabyKwan 發表於 14-10-19 11:55
Fs係好好用,不過太貴,我只會冬天用,夏天用返revital同benefiance,好彩有睇開你啲post,宜家皮膚改善咗 ...

皮膚有改善就好喇~~~ 我成日都唔化妝架, 只係星期六日或去街先化妝~
我覺得化妝對皮膚唔係咁好, 所以好少化~

侯爵府

aybaby 發表於 14-10-19 21:10
Kay 達人,今次thankful week 你覺得aaa serum set 定係 FS 滿額底d, 因唔想敗太多,一想問下意見。

...

滿額係幾多? 兩者有咩分別架?

因為冬天我覺得用FS好啲, 我點都會揀FS的~

侯爵府

叮噹媽媽 發表於 14-10-19 23:26
Pola 咁簡單 Milk & Lotion? 好似好放便喎.... 12月尾至1月初會去名古屋唔知會唔會有 discount...

...

你去睇下有無SET, 我咁乾, 居然用MILK都夠潤, 而且分量用好少, 唔錯架~
有SET就抵買, 無SET就唔好考慮喇~

叮噹媽媽    發表於 14-10-20 10:54

侯爵府

MonMonLam 發表於 14-10-20 09:50
我就未用 softener, 只用 fs 美白 serum + fs night cream, 係明顯改善,攪到而家心思思。。 ...

講真FS系列中, 最值得回購係支SOFTERN.

就算我轉到其他PRODUCTS, 支SOFTERN都好難轉, 價錢相宜, CP值高呀~

侯爵府

gretali 發表於 14-10-20 15:24
上個周末我好努力點算自己仲有幾多fs sample未用...結果連自己都嚇一跳...
我有20支15ml洗面, 10支75ml sof ...

會唔會過期架? 我前幾個月都睇過手上SAMPLES, 好努力咁清晒啲SOFTERN, SERUM, NIGHT CREAM同洗面.

而家用得七七八八, 剩返啲DAY CREAM同EMULSION咋~

你快啲用晒啲SAMPLE先好再買貨裝啦.

侯爵府

anna.wong 發表於 14-10-20 16:44
回覆 KAY+2 的帖子

softener有咩功效呢?

其實係爽膚水咁, 不過FS的SOFTERN好杰身, 好潤架~

侯爵府

gretali 發表於 14-10-20 17:48
回覆 KAY+2 的帖子

好多都係2013年同今年儲落的, 仲未過期掛~

咁你快啲用晒去~ 今次THANKFUL WEEK唔好入咁多貨~

侯爵府

引用:Quote:KAY+2+發表於+14-10-20+15:20+講真FS

原帖由 MonMonLam 於 14-10-20 發表
今日去左放血,係天然牌子,唔係 shiseido.... 但等如兩套 fs... 財散人安樂,sogo 唔駛去了。。 ...
真係唔入sogo?忍唔忍到架?

侯爵府

Kits 發表於 14-10-20 21:08
Hi!明天打算敗fs,見你話XMAS同CNY都會有大PROMOTION, 需否留D到時再買?咁可否再比多少少意見我,唔想嘥錢 ...

你係咪打算喺SOGO買?
即係THANKFUL WEEK套GIFT?

其實因為送的SET已經有兩支SOFTERN同CLEANSING FOAM, 如果買貨裝就會太多喇.
所以唔建議(2)

我本身唔係好鐘意個DAY CREAM/EMULSION, 我會買 (1)然後試咗DAY CREAM先再喺XMAS睇下買唔買DAY CREAM~ 另外, 因為送的SERUM係美白的, 所以買(1)的話就揀緊緻SERUM買貨裝~

侯爵府

Kits 發表於 14-10-20 22:27
我唔係去Sogo ,因要儲1.5倍剛好買埋夠拎埋滿額gift。
另外ba知我在這裡買gift 冇跟fdt和serum跟day cream, ...

咁佢有無講送邊支SERUM呀?
如果SET跟細SOFTERN, 你就買支裝啦....
你唔考慮買EYE CREAM? 我覺得都唔錯架~ 搽眼同虎紋好好~

侯爵府

rainfung 發表於 14-10-22 22:49

嘩, 好多喎~ 我都覺而家PROMOTION幾抵~
我就等XMAS先再掃, 先清楚黑白紅BA先再掃貨~

侯爵府

rainfung 發表於 14-10-22 22:59
total $3740
個ba 都ok, 成條line 試晒落我手

你今日去PP? 我都有去呀, 我去做FACIAL.
不過唔見靚女BA, 佢送得超多SAMPLES, 係一支支嗰啲, 好大方的~

今日試FACIAL, 好舒服架~ 你有機會要試下~

侯爵府

zakka121 發表於 14-10-22 23:15
請問怎樣才有facial? 對個refill set好有興趣

你要買REFILL, 今個月入手抵呀, 原本3600, 而家3400, 買滿4000仲要減300.

我個FREE FACIAL係生日買滿2000$送的~

首頁
34567...11

尾頁

跳至