自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:今日返工,有對公公婆婆係巴士站等車,我老

原帖由 IPBB 於 14-10-01 發表
今日返工,有對公公婆婆係巴士站等車,我老公行去同佢地講,冇巴士,封左路,佢地問,點算呀!邊到可以搭到 ...
今日搭港䥫去中環,有個婆婆不停問我下一個站係咩站,於是我問返佢想去邊?原來婆婆7x歲了,要去銅鑼灣覆診,但平日佢係坐電車,點對點上下車,就係因為自私一群佔道路,婆婆又唔識搭地鐵,唔知邊條線係邊條線,又因為唔係每個地䥫出入口都有電梯,行動不便楝住枙杖的婆婆行樓梯要命了,可憐婆婆原來在地鐵內𠒇𠒇轉轉了個多小時!

joejoee  慘  發表於 14-10-1 09:03
阿比人    發表於 14-10-1 00:58
Sumyeema1  慘!  發表於 14-10-1 00:53

大宅

引用:黃絲帶班人猛咁+post+救護隊發言人話冇延誤

原帖由 ungoobee 於 14-10-01 發表
黃絲帶班人猛咁 post 救護隊發言人話冇延誤 case, 我心諗冇人死丫嘛,但肯定有病人要蒙受不必要痛苦,好似 ...
㤐會冇㢟誤?佢班人有冇update新聞,有㑥者要由救護員陪同坐地鐵去另一站上救護車,用左成45分鐘消防發言人仲話呢兩日冇嚴重影響只係好彩,而家各區都大量調動救護車丶救護員、消防車丶消防員去中西區,睇怕仲要調配埋去油尖旺區。即係全港九祈禱唔好有大單死人塌樓,否則大wok,

大宅

引用:好多公公婆婆唔識字,坐慣咩車就會坐咩車,

原帖由 lauretta 於 14-10-01 發表
好多公公婆婆唔識字,坐慣咩車就會坐咩車,而且有d老人家錢銀唔鬆動,叫佢地搭的士等於割佢地忽肉。。。最 ...
佢地大句大句車埋黎:「辦法總比困難多」!!佢地闖出禍,叫你地自己想辦法,仲要大聲夾惡!

首頁

尾頁

跳至