嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:fyingkin 的帖子

瑪麗38w2

複式洋房

我開刀當日7點前就要到醫院,先見姑娘,姑娘會俾手術衫你著定,會俾locker你放物件,之後就等人幫你照多一次胎位,之後又要等,我記得我好似係第四個開刀,等到早上11點50分先輪到我,其間先生係外面走廊等,我都可以係走廊等。推入手術室時我好緊張,但d姑娘好好人,不停安慰我,入左手術室過床後,等左陣麻醉師就叫我盡量屈膝到心口,有d辛苦因為個肚大,佢就幫我係大概尾龍骨位打麻醉針,少少唔舒服但唔痛,醫生之後會用凍棉花掂個肚,問你有無感覺,因半身麻醉,當醫生掂高過個肚我先感覺到凍,先生大概呢個時候就入左黎陪產,之後無耐就開刀,開刀我感覺唔到,但可能陀得高,醫生推我個肚就感覺到,醫生推左一陣後,大b就出世,之後聽到喊聲,醫生繼續推肚,好快小b又出世,姑娘跟住就抱bb俾我睇,放係我心口一陣同俾我錫一下,之後等左一段時間姑娘先推我去產後房休息,先生就去同bb skin to skin, 我唔記得休息左幾耐,姑娘就推返我去病房,先生就有大概半小時時間幫我執好d野係病床(因非探病時間)同陪下我,生過程好快,由入手術室到小b出世都係40分鐘左右,醫生,麻醉師同姑娘都好好人,係我意料之外,亦唔痛,但可能因麻醉藥關係有d想嘔同肩膀不停震。(因個日我好緊張,唔知有無記錯,如有錯其他姊妹請分享其過程。)

複式洋房

陪產都有大概廿分鐘,老公無野要準備,入手術室前姑娘會俾套衫同帽佢換。skin to skin 係bb一出世後就扒到係媽媽心口感受媽媽心跳,嘗試吸吮母乳,研究話有好多好處,除左媽媽可以,醫院都俾bb出世後同爸爸skin to skin, 醫院仲會幫佢地影相,我覺得個一刻好珍貴,如果你老公有時間,我覺得要去。

複式洋房

回覆:sharon0606 的帖子

瑪麗政府,可以架。唔係緊急開刀係可以。

首頁

尾頁

跳至