自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

佢真係好廢,上任咁耐都冇咩建樹,當年冇通報呀爺就夾硬推逃犯條例,攪到香港黑暴橫行,社會撕裂,人心惶惶,佢乜都攪唔掂,最後要呀爺出手收拾爛攤子,佢就當個功勞係自己既;到新冠爆發,全城搶口罩,佢冇嚴控口罩價錢,仲用左唔知幾多錢走去整唔好用既銅芯口罩,應該封關時唔封,兩年黎冇做定大爆發既準備,又容許機組人員客機去貨機番,而家先黎話做全民檢測,應該測時又唔測,家陣測完又點,啲確診擺去邊,之前檢測錢就益晒果條肥佬胡,佢既衰野簡直罄竹難書,如果再俾佢連任,天理難容呀~

珍珠宮

licpd 發表於 22-2-19 14:38
當年冇通報呀爺就夾硬推逃犯條例?

其實呀爺真係好多野都放手俾香港自己攪,如果你細心留意當年新聞就會發現,根本係條賤娥自己諗住整條條例出黎想討呀爺歡心,呀爺果時同老美角力緊,邊得閒攪啲咁既野,賤娥攪到一鑊泡,呀爺為表面好好睇睇點都要攬佢架啦

珍珠宮

lalalumlum 發表於 22-2-19 14:57
你真係睇得通透!
唔知你有冇同上面交個手,如果有係會知道阿爺做法就係要穩定,點會xx痕搵野嚟被人攻擊! ...

呀爺就係要穩穩定定慢慢黎,如果唔係都唔會有維穩呢個字,呀爺連人民幣升得太快都㩒住,內地樓價都要㩒住,唔俾班友亂黎,老美08年金融海嘯真係前車可鑑
香港係第一個試行一國兩制既地方,全世界都睇住,一定要做得好好睇睇,唔可以衰,如果唔係又俾啲死老外啄住,第日點收番台灣

珍珠宮

emilylam 發表於 22-2-20 01:20

放心,全港上下大把人鬧特首,內地人都鬧林鄭啦,唔通鬧下 ...

咪係,我憎果條死八婆唔代表我唔愛國,我愛祖國,我支持中央,我撐共產黨,所以先要鬧爆果個暗黃仲全家有居英權既特首,香港俾佢攪到咁,佢快啲躝屍趷路

首頁

尾頁

跳至