跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

我係自由廣場找到此回應, 睇吓得唔得

換大頭相 (由小草回應)

1. 去頁頂的「觀看賬號」
2. 再去「編輯個人資料」
3. 按「上傳頭像」
4. 按「選擇圖片」,從電腦中選出作頭像的圖片
5. 按「保存頭像」
6. 按「確定」

頭像限制﹕ 20kb 內、jpg檔

如果遇上提交成功但頭像沒有改的情況,有可能只是電腦cookie暫時還記錄了舊資料,可以不用理會繼續瀏覽,稍後再看看有沒有轉新的,或按「F5」重新整理

如果想縮細圖片(jpg格式),可以下載 Irfan View免費軟件修改

如出現「您沒有填寫必填項目,請返回修改」,請查看e-mail 下面的「回覆顯示」選擇了沒有﹖先選定「舊的在前」或「新的在前」,之後再換頭像~
希望每個人都開心, 健康, 善良!

大宅

原帖由 健朗媽咪 於 09-2-3 13:35 發表
唉!ll

今朝去棎ll, 佢仲吊緊鹽水, 而家無嘔, 不過就疴, 都疴得好密吓, 個醫生話今日如果想出到院都好"忟水"

噚晚佢要抽血化驗兼入針吊鹽水, 可能ll隻手太凍, 個姑娘整咗幾次都抽唔到血, 右手唔得又拮左手, 右手比 ...

LL個情況TY仔都試過, 佢果時只得11個月大, 瘦左1個SIZE走, 可能佢係BB, 抵抗力差, 所以入左10日醫院, 我差不多連續10晚無瞓過LA, 果時可以陪住係醫院到瞓, 做亞媽見亞仔咁辛若, 真係喊晒口呀 , 好鬼擔心GA

不過LL咁大個仔, 佢會好快出院GA

大宅

我用咁PCXX, 月費$35/月(好似700分至750分鐘, 唔太記得), 最主要係同C6一樣, 可以免費SEND SMS呀, 同佢講野, 好易勞氣, 用SMS溝通, 好D咁

大宅

祝2月份生日的媽咪, 繼續一年靚過一年, D仔仔女女(包括老公)聽教聽話, 仲有KEEP多D .......

其實我都係LEE個月生日呀

大宅

原帖由 florence0204 於 09-2-6 16:59 發表
妳唔怕打到手軟咩 .............

每次都係打好短, 如果好長, 我會SEND E-MAIL
我E+都唔咪成日見到C6, 佢有時會係公司到瞓呀

大宅

我今日放假呀, 估唔到1個月前請定lee一日, 原來係咁好, 我做個一次義工咁大把, 學校都比張證書我呀, 比通告我, 邀請今日出席學校頒獎禮, 咁我又知道仔仔今日會有英詩集誦表演, 咁緊係要出席la , 我拍攝埋tim, 上次去大會堂無得拍呀

大宅

原帖由 nono913 於 09-2-6 17:08 發表
我都岩岩想講,你都係2月生日喎...
bonnie0217 嘛...

係咪係facebook到知道呀

我入左facebook, 但唔見到d舊同學呀

我細佬又話見翻好多同學, 但我就無呀 , 可能同我一樣年紀d mummy & daddy, 都忙住返工同教仔la, 無時間上網呀

大宅

原帖由 nono913 於 09-2-6 17:13 發表
我放工會落荃灣買野,仲諗住call你一齊搭車添,
原來你放假...咁我順便去埋睇電話先

唔咪放假, 我都幾難返工時上網la, 我個位大把人出出入入呀

大宅

喂! 喂! 喂!

大家仲未覆我边樹續約平D, 同埋D Agency都跟得好嗎?? 你地續約幾$$呀???

大宅

LL媽咪

希望LL繼續努力, 快D放清晒體內D有害物質出嚟, 唔咪出唔到院住呀, 以前TY仔, 都要"O"清晒, 然後開始食翻野, 先可以出院GA

大宅

頭先同印印講數, 4年完約時, D機票$$要$1400蚊, 平左D嘞, 不過到真係走時佢要早走少少, 取4天大假$$, 咁又差唔多LOR, 即佢原本要$2000只係平左少少呀, 我想佢唔CLAIM我果次機票$, 不過好難LOR

我係到同佢拉拉扯扯呀

大宅

原帖由 florence0204 於 09-2-6 18:59 發表
呢兩間都算平啦 ............

我兩年前續果時好似要成$2500元呀~

我問果兩間相當平, 但態度真係

大宅

我今日去學校頒獎禮, 有小插曲.......

我去到學校報到, 咁我"Take"簽名時, 有個義工家長同我講, 原來你係TY仔家長呀, 你仔仔本習作簿, 有人拋左落校內地下呀, 我地拾返呀, 事願前一天仔仔已寫手冊要做此功課, 但點解找不到呢?? 原來比人由課室拋下, 咁我明天會見到班主任, 睇怕都要講比老師聽嘞, 我今日問TY, 你知唔知本簿點解拋左落地下, 佢話唔知喎, 佢仲係記得本習作放左入櫃內, 唔見左LOR

大宅

原帖由 健朗媽咪 於 09-2-6 20:07 發表
各位:

ll今日總於都食到野同食到水, 無發燒, 可以拆咗條鹽水喉, 同埋可以返屋企過夜, 聴朝先返醫院, 等d醫生睇完無問題就可以出院la

ll有買保險, 不過唔知點解次次出事都係第一時間同佢入屯門醫院, 如果早知今次要 ...

好野! LL準備出院嘞

大宅

原帖由 jamieconnie 於 09-2-6 23:03 發表
我印姐姐走我比左3000機票佢呀,

咁你比佢CASH, 定係買左張$3000蚊機票呀

我最介意係5年要比3次機票$$嗎mouth:

大宅

原帖由 jamieconnie 於 09-2-6 23:25 發表
佢未走得呀,係hk等visa出,所以佢叫我比cash,我2個娥就係比呢一次機票錢

咁就應該講下數LOR, 比條LINK你CHECK下, 應該唔駛$3000蚊咁貴喎

http://www.boct.com/tw/airticket01.shtml

大宅

原帖由 jamieconnie 於 09-2-6 23:36 發表
1/2已經埋單走左啦,我都知係多左啲既算啦,平時佢做野都ok都,當小小獎金啦

唔怪之得, 你早前話做大總管, 佳因要管理屋企上下呀

大宅

原帖由 nono913 於 09-2-7 00:10 發表
乜你唔明咩,一講已經諗到啦...

我不"褸"都聽力+智力有問題GA, 所以係特殊中心有野, 係明智之舉呀 , 我會好明白D特殊需要呀

大宅

大眾書局會員購買圖書文具有8折, 影音9折呀, 做到15/2

大宅

原帖由 健朗媽咪 於 09-2-7 20:34 發表

好難la....

佢鬼打都無咁精神

我應承過佢如果佢出院就買個搖搖比佢, 今日出院就第一時間去買, 返到屋企佢就做咗一陣功課, 之後就開始玩, 玩到而家, 隻眼仲大過我, 我已經好攰同好 , 我似大病初癒仲多過 ...

好野! LL識得揾野玩, 無事LOR

不過做亞媽GA, 咁係攰到C LOR, 爭取時間休息呀

首頁
12345...6

尾頁

跳至