影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

子爵府

yamiyami 發表於 14-4-21 21:48
终於都睇哂,我覺得最尾個幾集係最好睇,呢套好多喊位,男女主角感動位唔多,反而係鬼嘅故事感人d。太伊玲 ...

好鐘意太陽在主君床上瞓醒個幕,同之前的內容呼應,so sweet!

子爵府

最鐘意個幕係:

鋼琴家死鬼老婆上咗太陽身,主君錫啖趕走佢,暈咁滯。個人覺得:孔孝真呢幕是全劇最靚,見番佢係模特兒出身的型格,又carry 得條裙好好,有無留意,女鬼着同一條裙時,要打底,孔孝真唔洗,大露背非常得

雖然係kiss, 但主君的表情好複雜,又心痛又疑惑,佢終於知自己的心意,但又好抗拒,迷惘的表情,蘇大叔表達得好好

大結局,主君好心急等太陽電話,有冇留意主君手機鈴聲是Phantom?

睇幽靈時成日聽到,我覺得係故意啲

chisinmimi  我都係最愛呢幕  發表於 14-6-22 16:49

子爵府

cocok 發表於 14-6-22 18:11
你講得好好,完全同意! 蘇大叔演到果種複雜的感情出來,又擔心太陽又嬲上佢身隻鬼等等,最後果集佢等電話好 ...

好多情節舖排好有心思

主君上太陽間天台屋,見男二的啤酒放喺雪櫃,呷晒醋,下次自己拎成pack嚟霸位,好笑!呢個情節到主君失憶時發揮作用,好有趣

另外,主君為咗睇男二sent俾太陽的短信,收買兩個細路,後來細路去kingdom攞玩具,又喚起失憶主君的記憶, 合情合理,編劇真係正到!

子爵府

mini1204 發表於 14-6-22 19:54
佢最吸收係睇住主君既變化
由抗拒到接受由憐生愛
佢係太陽辦公室比佢摸住訓嗰個憐愛既表情

到咗大結局時,太陽扮睇唔到鬼,主君追的士後發現又上身,攬住太陽趕鬼後話原諒佢,對佢包容到呢,

等電話等到心癢癢,直情係溺愛!!

sweet sweet

首頁

尾頁

跳至