跳至

首頁

尾頁

大宅

我都留左位09年1月做插班生<N1>, 我現在都未有收到通知辦理入學手續...

大宅

大家好! 我仔仔剛剛2歲, 1月會開始返, 上午N班. 請問我要準備什麼嗎?? 請指教. 多謝

大宅

謙謙媽咪:

唔該晒你.
我現仲心大心細, 唔知好唔好俾仔仔返學.
因我仔仔唔識講野, 仲成日流口水, 又唔識去廁所. 好怕返到學被孤立=_=" 唔知老師有無耐性同愛心??mouth:

大宅

sheklaw :
你好呀!! 我仔仔都係1月開始返學, 都係剛剛2歲. 你取了校服沒有?
我今晚都問問園長, 讀那班才行.. ^.^

大宅

昨晚已取校服, 應該要買多一套替換呢!
問了園長會讀N班那班, 可惜對方沒有正面回答....

大宅

linglingng :
多謝你的回覆! 我給仔仔早返, 都係想他學一下自理呢~ 因我仔仔是插班, 所以返學頭一兩日都唔可以有家長陪...
請問這星期六是否家長日? 請問幾點開始至到幾點? 我打算去看看

大宅

sheklaw :
我都是1月開始返學幼C.(MS WONG)
園長說大概2月才有書派
(到時會派下學期的書)

大宅

仔仔返左一個星期, 暫時ok!!

原帖由 phsara 於 10-1-11 13:10 發表
我仔仔係特幼c班, 唔知點解, 一返學就溜鼻涕返黎屋企(佢坐校車返放學), 時常要請假, 一星期只返得幾日.??? 好返又病過??

大宅

sheklaw : 星期五到我仔仔病了, 星期五已無返學, 今日都無返.. 學校一個電話都無打來問...

大宅

phsara , sheklaw

請問你們的小友朋, 有否告知你, 在學校玩過什麼呢?
我想在家跟仔仔重溫一下在學校學過的, 玩過的或唱過的歌, 因我仔仔未識講...未能跟他分享!!!

大宅

我仔仔 1月4日開始返學
1月14日放學回來開始病<流鼻水>
1月15日無返學(休息左4日)
1月19日再返
1月21日放學回來又有鼻涕
今日又無返學了...
另外, 星期二老師派回工作紙及通告,
工作紙應是在學校畫的... 但以我所知, 仔仔應不會畫得咁好,他亦唔肯俾人捉住手仔畫的... 我對這畫好有懷疑
之於..通告 我看不明白

大宅

linglaulau : 多謝你囡囡報料... 我會係仔仔面前扮下老師講:"排好隊吖~~ ","一齊去洗手間喇..." 等佢習慣下...
sheklaw : 你仔仔識講 : 無呀... 對我來說已好叻,, 我問仔仔, 佢都唔明我問乜.. 仲講BB話!!!

我仔仔休息左5日, 昨日開始又返返學...
學校派左2本書, 你們有收到嗎?
是否不用帶回學校??

大宅

上午班都一樣, 我仔仔於上星期五已帶了幾本書返屋企.(請問D書要否帶回學校的?)
派回手冊時, 內裡有通告 是有關新年假安排, 2月12日開始放假 至2月18日, 2月19日要返學.
2月5日 係生日會 (請問要否著校服? 是否只帶生日袋?)
2月10日 新年派對, 要穿賀年服.

大宅

今日生日會, 仔仔返學放學都好開心!!!
good~
期待2月10日 新年派對... ^.^
** 原來學校派的書, 全都都帶回學校教的

大宅

我唔去了...
我看到通告, 覺得感覺不像搞學校旅行..
A-D的行程, 都沒有團體活動.... 沒有學校旅行的意思!!
這活動就只是單單親子旅遊+籌款... 我可選假日才去.

大宅

這星期五 學校沒有給回手冊..
請問這星期有否什麼活動??

大宅

原來個個都無派手冊.. tks!!
**我以為仔仔本手冊派左俾第2個同學..@_@**

我在比諾網頁, 看到4月16日有生日會...!!

大宅

問清楚了 :
1) 生日會下星期才是,應這星期五手冊會有通知.
2)4月10日是沒有派手冊
3)5月1日只屬活動, 不是正式學校旅行.

大宅

這星期的通告 :

4月23日 學校有生日會(著便服+生日袋)
4月26日 全校換季(開始著夏季校服)
** 我問過園長, 最近訂的校服暫時未有!!
1) 如天氣寒冷, 可著回冬季校服
2) 如天氣熱, 可著回舊有夏季校服
2) 如天氣熱, 而又無夏季校服的話, 可著便服

大宅

請幫幫忙
1)請問學校最近有否派什麼通告?
2)尚有一兩個月便放暑假了, 仲會有家長日的嗎? (我上比諾學校網, 5月28日是開放日家長日)!!
3)另我在比諾學校網看到7月8日開始放暑假, 那麼早就放?? 上個月我電聯問園長, 她說大概7月廿號左右放的.....

tks~~

首頁

尾頁

跳至