自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

你仲唔去投票?!

我去喇~~~~

侯爵府

我屋企個c6。。。 40都未夠。。。
竟然係民建x既支持者。。。

我輔導只會鬧交收場。。。

我係泛民支持者TOO~

原文章由 牛精仔 於 08-9-7 08:42 發表

我已經輔導左屋企老人家 ~

侯爵府

我屋企3個出入口都比聞賤聯包圍左。。。
仲用車接d公公婆婆去投票。。。

睇到我眼火爆。。。

原文章由 silvia_ng 於 08-9-7 13:59 發表
我頭先又見到民建聯拉票團隊入面有小朋友幫手拉票

兩個c9, 帶埋兩個細路...

其中一個小朋友比把扇我d仔女, 我個仔想接, 我即刻鬧。之後小朋友轉比我個女, 我又鬧。

鬧完我轉頭鬧佢地呀媽, 有冇唸過小朋 ...

侯爵府

我地投完票。。。有人走埋黎做調查(唔係hku嫁), 我c6真係講真話, 好大聲仲要笑住口咁答佢。。 我投左聞賤聯。。。 原因係支持呢個政黨, YEAH! (真係有YEAH)

跟住。。。 個調查員無記低c6講既野。。。 仲用好懷疑既眼光望住c6。。。

個調查員可能覺得我c6玩野。。。 

不過都好。。。咪等聞賤聯攞少個料。。。

原文章由 KITKITDaddy 於 08-9-7 13:17 發表
剛剛收到工x會義工電話, 問我投左票未, 我答我投左9號王x興啦(耍佢), 哈哈哈~~~

侯爵府

無用, 我老公既見解好 "特別"

我同佢十幾年, 都攪唔掂佢... 無用...

原文章由 2bzmummy 於 08-9-7 16:01 發表

Ronica

快 D 將佢係深淵中拉番出黎 .....

不過民賤 x 既鐵票都大部份都係唔識上網既老人家,我地呢度幾聲勢浩大都無用 。。。。 落去投票都聽到 D 阿婆話投左俾流胱華 .... :igiv ...

侯爵府

無錯...投白票都要投!!

唔好比佢地以為我地好滿意佢地既施政!!!

唔出黎投票只會比佢地覺得我地好滿意現狀!!!

投白票都要投!!

原文章由 KITKITDaddy 於 08-9-7 16:02 發表

只有呢個黨先會做埋呢d變相舞弊的技倆, 沒辦法...正苦默許佢地o甘樣做

所以真係一票都不能少.....請各位bk daddy & mami 同未投票的親戚朋友講, 出黎投票支持泛民, 一旦泛民今次選 ...

侯爵府

傻啦... 我地政見獨立嫁麻...

原文章由 2bzmummy 於 08-9-7 16:12 發表

咁好在佢無要您陪佢沉淪囉 .....

侯爵府

你唔炳佢!!!

我一定會出聲嫁

原文章由 winwin323 於 08-9-7 16:16 發表
剛才去投票, 親眼見到呢一幕...........

一個大約8x歲嘅婆婆, 比2個中年男人扶著去投票站,
我剛好行過婆婆身邊, 聽到其中一個中年男人同婆婆講,
"5號, 投比5號", 再三叮囑婆婆投比5號

xx聯 ...

侯爵府

我地投完票。。。有人走埋黎做調查(唔係hku嫁), 我c6真係講真話, 好大聲仲要笑住口咁答佢。。 我投左聞賤聯。。。 原因係支持呢個政黨, YEAH! (真係有YEAH)

跟住。。。 個調查員無記低c6講既野。。。 仲用好懷疑既眼光望住c6。。。

個調查員可能覺得我c6玩野。。。 

不過都好。。。咪等聞賤聯攞少個料。。。

原文章由 ingerha 於 08-9-7 16:17 發表
我同老公都投完票,我地仲同調查人員講,投左民X聯!個調查員問我地why,我話好滿意佢地既地區工作,哈哈。

佢地有錢,係全港三分一個票站做調查,想早d知結果,資料用黎配票,咁唔公道,我點會幫佢手俾資料佢地呀. ...

侯爵府

我仲叻呀... 我答佢, 你唔係HKU既, 我唔會答...

原文章由 2bzmummy 於 08-9-7 16:19 發表

叻女,不過我選擇唔回應,唔想小朋友話我講大話 ....

侯爵府

好多人都話對政府失望, 對立法會失望所有唔投...

但其實投白票都要去投!!!

話佢地知, 我地對政府好不滿, 對一班立鴨立法會議員更失望!!

唔去投票, 只會比政府多一個藉口話投票率低i.e. = 滿意現狀!!!

仲有少少時間, 快D出黎投票啦!!

原文章由 onmummum1 於 08-9-7 20:24 發表
但是投票率超低,WHY?

侯爵府

唔好提啦....

有票響手...要出黎投票都唔肯... 仲有咩好講...

香港... 點解會攪成咁...

原文章由 KITKITDaddy 於 08-9-7 22:39 發表
頭先睇完TVB發佈當選機會率, 睇黎泛民好唔樂觀

首頁

尾頁

跳至