自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

同意...

真係好慘....

生完要求人湊仔先有得生活....

如果加到4800, 工人係好都無所謂....

不過我諗以我個人黎講... 我一定唔會請, 我情願比晒我媽咪, 求佢幫我地湊....

4800 + 埋水呀電呀, insurance 呀... 雜費要成6500喇...

原帖由 麟媽媽 於 09-5-5 17:35 發表
如果無人揍仔,都要架喇,
請本地工人四千幾根本無人做。

侯爵府

如果人工得10000既媽媽... 會唔會請呢...

不如自己唔做野湊啦....

真係陰公...咩世界~~~~

s'pore, 仲唔係人工唔包放假, 放假要扣錢!!

我地咩都比晒佢, 人工仲禁高...點解仲禁多野講~~~~

我自己一個月都無 4800零月錢留比自己齋洗

侯爵府

社民連果個呀~

原帖由 第二任媽媽 於 09-5-6 14:05 發表
邊個議員提出黎o既廢話呀. 依家咁o既環境, 我地都係迫於冇耐先請工人, 依家食,住, 買野樣樣都要慳 d, 我地打工仔都冇人工加, 反面要加比 d 外傭. 黐線!!!! 佢地有米. 唔好攞我地呢 d 小市民黎玩ah. 如果真係加到 48 ...

侯爵府

我之前開 朝八晚7, 月薪$5000, 紅日休息都無人so 我呀...

原帖由 patwong 於 09-5-6 15:27 發表
丫﹗不如攪間"本地傭工中心",想請本地工人就揾我啦,全日朝八晚八,月薪$5000,公眾假期休息﹗(半日3000)

侯爵府

唔係提出....

係d外傭過要開價 10xxx, 減晒什費 = 48xx
如果政府唔肯, 就c法覆核~

跟住係得社民連個 Mr. Wong 支持囉~

原帖由 munchbobo 於 09-5-6 17:31 發表
chi sin ga! $48XX. 邊個衰黨提出架!

首頁

尾頁

跳至