親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

花花b 發表於 19-10-31 14:32
我買左機票29飛,2號返,自從小朋友升小後無得平日淡季去旅行,已經三年無飛過了,今年聖誕假期捻住哄下佢 ...

我一家9個,28/12-1/1,酒店真係貴,我最後揾左朋友幫手訂,係瀘州。4間房4晚,12000+港幣,我覺得都不錯了。交通方面我就包車,所以酒店遠少少都可以!

別墅

花花b 發表於 19-10-31 22:30
瀘州離市中心有幾遠車程架?4晚12000+,都3000幾一晚,朋友幫你邊度book,有既介紹下
...

唔係,因為我9個人,所以我每晚要4間房,我book左4晚,所以大約平均每晚每間房700-800hkd...佢係公司簽約噶酒店,我直接e-mail聯絡的!
我睇地圖,都有捷運的,車程我就唔知了,應該不算太遠,但不是西門町台北車站那些中心位置!
你可以上網揾到,叫“樂頤飯店”,都算新,所以我就揀住呢度!

別墅

花花b 發表於 19-10-31 23:04
呢間係咪只有雙人房?

我7大2小,一個4歲1個5歲。每間我都訂雙床,所以就夠訓!

別墅

花花b 發表於 19-10-31 23:04
呢間係咪只有雙人房?

我唔肯定係咪只有雙人房!

別墅

花花b 發表於 19-10-31 23:08
你官網book定點?

我用電郵同酒店的人聯絡book的,然後佢俾form我填,信用卡過數!

別墅

花花b 發表於 19-10-31 23:13
明白,係呢,租車你地搞左未?除夕租車會唔會又特別貴?

租車已經定好,我都放下心頭大石,價錢我覺得正常,司機係我親戚介紹的,電話溝通過,我覺得幾好!我多人,我會包車兩天全天,然後接機送機,佢收我15000台幣,我覺得好抵(emoji)

別墅

花花b 發表於 19-10-31 23:22
好快手!你機票幾時買架?咩都搞掂真係安樂哂,我淨係買左機票,呢幾日煩到嘔
...

我好早買的,因為一家大細,有公公婆婆爸爸媽媽,奶奶,兩個女,所以真係要安排好!機票我大約暑假時候已經買,具體日子忘記了。當然華航每人大約1400左右,所以我就買左了!
帶住好多人,都係走馬觀花,我地第一次去台北,所以唔熟,包車的司機幫手計劃左一d行程同必去景點,我上星期買埋旅遊保險,宜家揾緊搞入台證。
希望資料幫到你,大家玩得開心!

別墅

花花b 發表於 19-10-31 23:22
好快手!你機票幾時買架?咩都搞掂真係安樂哂,我淨係買左機票,呢幾日煩到嘔
...

自己plan去旅行就係麻煩d,不過好有成功感,我會enjoy的,等c6同女訓左,就係我plan行程同揾資料的時候,你加油啊!

別墅

花花b 發表於 19-11-2 17:38

話時話 你會唔會去101附近睇煙花呀?

其實都想,想體驗下台灣的倒數,等d女訓左,同老公偷走出去!哈哈
保險我買左fwd...9人,800蚊左右!

別墅

花花b 發表於 19-11-2 20:42
我地會去倒數丫,同埋小朋友去感受下感受完坐車走....捻住中午食飽飯休息下再出去
...

你地好有勇氣(emoji)(emoji)(emoji),加油啊!
我想安排d親子餐廳,動物園果d俾女去。
要開始爬文同睇YouTube...
係呢,夜市方面,你覺得有邊個適合一家大細?最後你酒店定曬未啊?

別墅

花花b 發表於 19-11-2 21:22
行程未真正plan呀,呢幾日都係mark酒店,黎緊一星期仔又考試要陪讀,應該要月中先得閒搞了。
夜市我地應該 ...

我兩個都重係幼稚園,小學就真係要努力啦!
應該點都平過香港噶(emoji)
大樹先生果d,不過我大女5歲幾還好,你仔小學可能覺得悶了!

首頁

尾頁

跳至