少年成長

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有冇jm可以分享下,要幾密左右去覆診一次? 想有個預算,大人細路都要請假。謝謝。

男爵府

newcomer550 發表於 20-7-22 13:09
睇情況, 有時兩星期返去一次, 有時一個月返去一次. 不過早排疫情停咗幾個月, 上個月開始返, 今日又去. 我D ...

多謝回覆,請問醫院開左咩價錢比你? 黎緊 form1又驚佢成日要請假,家長都要請假。

男爵府

newcomer550 發表於 20-7-24 14:47
價錢唔係好記得, 好似萬幾定兩萬幾, 加上顎矯正器又再加錢, 佢有張價目表, 按項目標準收費.

你預都要請好 ...

再加果個矯正器,聽個名好似好大製作咁喎?
咁如果當你之前兩萬幾,加埋個矯正器,咪要成3萬幾蚊落樓?

男爵府

mypiggybank 發表於 20-8-6 11:54
回覆 LSLC 的帖子

我囝早兩日開戴顎骨矯正器, 收費3萬

由開初到整個療程,全數3萬?

男爵府

mypiggybank 發表於 20-8-9 21:19
剛開始做,第一次做模check, 收咗1500, 現在付28500, 共30000, 暫時付50% 先
...

明白,謝謝回覆。爬文睇清楚呢個帖嘅時間,原來你小朋友係舊年年尾開始見醫生,到而家先開始上固定器,即係等了又等左咁耐? 請問介唔介意大約分享你下個流程係點? 我地7月尾去第一次見比$50果次,都收左我小朋友,佢都話預2,3萬,但佢話最終方案同價錢,為期幾耐之類要遲下先講解。黎緊約左下星期就第二次見醫生就係比$1500果轉。
好緊張,唔知洗唔洗要即場回覆決定做唔做。

男爵府

mypiggybank 發表於 20-8-11 14:21
因之前停課所以等到現在才上矯正器,佢一收我個囝,我已決定做,所以比1500做模,跟著醫生研究用什麼方案 ...

係噃,停課又加上可能有d牙科服務都有延誤,我黎緊呢次見醫生,就係比1500蚊呢次喇,如果3萬或內我都會做,我估黎緊呢次就係講詳細方案時間價錢之類,多謝你分享。

首頁

尾頁

跳至